keskiviikkona, marraskuuta 30, 2005

Olen bäck ja kiitos

Kiitos kaikille jaksamista ja voimia toivottaneille! Stressi on vähän helpottanut ja joululahjatehdaskin pyörii, joten nyt kerkiän välillä bloggaamaankin. Huomasin myös, että tekee hyvää välillä olla vähän vähemmän tässä koneella ja tehdä muitakin juttuja ... joo, on mulla ihan elämäkin :-).

Pieni mies on elämänsä ensimmäisessä korvatulehduksessa, mutta vielä ainakin niin lievässä, ettei antibiootteja tarvita. On homeopaattisia lääkkeitä, nenätippoja, sipulikääreitä ja kipuun myös varalle puuduttavia tippoja. Ja onneksi poika saa nukuttua tosi hyvin ja tekeekin sitä n. 16-17 tuntia vuorokaudessa. Vähän surkeana pieni nuhanenä kuitenkin on ja vaatii hereilläollessaan runsaasti sylihoitoa ja DVD-elokuvia. Onneksi ei ole muita menemisiä ja kiireitä ja mieskin työmatkalla, joten voin omistautua kokonaan sairaanhoitajan uralle.

Joululahjatehdas on ollut minun epäilyistäni huolimatta hyvin toimiva ja suunnilleen puolet alkaa olla valmiina. Kuvia seuraa myöhemmin, kun saan niitä otettua. Olen huovutellut, virkannut ja kutonut ja askarteluakin taitaa olla luvassa. Joulukortteja olen tehnyt myös pienen miehen kanssa.

Lankaa en ole ostanut koko langanostolakon aikana ja olen itsestäni aika ylpeä! Ennen joulua tulee kyllä vielä suuri houkutus, kun menen yhteen sukankutojien paratiisikauppaan ostamaan hyvälle nettiystävälleni lankoja. Lankaa on kulunut tässä kuussa yllättävän paljon ja taidan päästä aika lähelle 1,5 kiloa, joka on kyllä uusi ennätys. No, jätti-isoilla puikoilla tosi paksua kutoessa tulee kyllä äkkiä niitä grammojakin kasaan :-). Ja hei, Rogue ei ole muuten vieläkään laskelmissa mukana, koska ei ole vieläkään edistynyt viimeistelyvaiheessa. Taidan jättää sen suosiolla joulun pyhien hommaksi.

Nyt taas kutimien pariin ja opettelemaan i-cordin tekoa. Kuvia ja tarkempaa selvitystä joululahjatehtaan tuotoksista seuraa lähiaikoina.

torstaina, marraskuuta 17, 2005

Blogitauko

Tulin vain ilmoittamaan uskollisille tilaajilleni, että pidän todennäköisesti hetken takoa bloggaamisesta ... tosin olen kyllä päivitellyt muutenkin aivan liian harvakseltaan :-(. On vähän stressiä ja murhetta ja joululahja-asiatkin pyörivät päässä sen verran paljon, etten jaksa ja kerkiä blogata. Mutta palaan kyllä heti kun aika antaa myöten. Ja minut tuntien tauko saattaa olla lyhytkin :-).

Antakaahan puikkojen heilua ja lankojen pölistä!

maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Meemittää

Minutkin haastettiin meemeilemään Caritan toimesta, kiitos kutsusta! No, täältä pesee.

Mieluisin lanka millä olet neulonut?
Minä olen tosi kaikkiruokainen, mutta kyllä ne suosikit taitavat löytyä sukkalangoista, täkäläisistä Regiasta ja Opalista ja Novitan Nallesta. Kaikki sopivat sukkiin tosi hyvin ja ovat kestäviä. Muista langoista tämänhetkiset suosikit ovat Aino, josta tein ponchon ja Samos, josta on tulossa Rogue; molemmat ihan kutomismukavuuden takia suosikkeja, kestävyydestä en voi vielä sanoa mitään. Kotiväestä tykkään myös paljon, samoin tutusta ja turvallisesta 7 veljeksestä, joka on hyvä ja edullinen peruslanka. Mitään superkalliita ulkomaanihanuuksia en ole koskaan kokeillutkaan ja muutenkin ne lempparit vaihtuvat aika lailla mielialan ja kulloisten keskeneräisten töitten mukaan.

Suosikkipuikkosi?
Oliskohan ne ne uudehkot ebenpuiset 2,5-kokoiset sukkapuikot. Tosin ehkä eniten tulee käytettyä kuitenkin kaikenlaisia pyöröpuikkoja, bambuisia, Addeja ja tavallisia metallisia tasatahtiin aina sen mukaan, mitä vahvuutta tarvitsee ja mitä sattuu olemana varastoissa vapaana. Pitkiä puikkoja käytän enää apupuikkona silmukoitten luomisessa.

Kamalinta, mitä olet neulonut?
Muistan kouluajoilta kamalan punakeltaisen pannulapun, joka roikkui vanhempien kotona vuosikausia, vaikka ripustuslenkkikin oli jo rispaantunut. Mutta kai se oli oikeastaan ihana, koska se oli niitä ensimmäisiä töitä :-). Värivalinta oli kyllä aika karsea!

Paras ohje, millä olet neulonut?
Taidan sanoa se ihan tavallinen perussukkaohje kolmiosaisella kantapäällä ja sädekavennuksella. Sillä aloin neulomaan sukkia viime vuoden loppupuolella ja sillä tiellä ollaan. Ja kyllä se on vieläkin se ehdottomasti eniten käytetty. Roguen ohje oli kyllä yllättävän selkeä pituudestaan huolimatta, vaikka kyllä sain senkin ymmärrettyä moneen kertaan väärin :-).


Tärkein neulontatekniikka?

Kyllä mä tähänkin laittaisin se tavallisen sukan perustekniikan, joka näyttää aluksi vaikealta, mutta kun sen oivaltaa, tulee siitä sellainen selkäydinohje ja se on aina tarpeen. Tykkään myös kovasti pyörönä neulomisesta, tosin sukissa siitä ei kyllä mun käsialalla tule mitään edes 30-sentin puikoilla, ja sen oppiminen onkin helpottanut puseroitten tekemistä.

Paras neulekirja tai -lehti?
Kirjoista en osaa valita suosikkia, koska en ole tehnyt vielä niistä olettamistani suosikkikirjoistanikaan yhtään työtä :-). Lehdistä tykkään tosi paljon kaikista sukkalehdyköistä, joita julkaisevat mm. Sabrina, Lea ja Diana tasaisin väliajoin. Ja toki tähän on pakko laittaa oma suosikkinettineulelehti, joka on ehdottomasti Ulla :-)!

Mieluisin knit-a-long?
Kivoja ovat olleet Sukkavaihto ja ponchoKAL, tosin joihinkin muihinkin olen lähtenyt mukaan, saamatta mitään töitä aikataulun mukaisesti valmiiksi. Lähden mielelläni kaikkeen mukaan, mutta huomaan usein, ettei mulle sovi kovin hyvin tuollaiset aikataulun mukaan tehtävät jutut, koska teen käsitöitä tosi paljon fiiliksen mukaan ja välillä ei se aikataulutettu työ vaan huvita. Onneksi usein ovat aikataulut riittävän pitkiä minunki tahdilleni :-). Tämänhetkisiin vaihtoihinkin olisi ihana lähteä mukana, mutta joulu painaa sen verran päälle, etten halua joutua ajattelemaankaan muita juttuja, vaikka deadlinet olisivatkin vasta ensi vuoden puolella.

Mieluisimmat neuleblogit?
Kaikki suomalaiset Blogilistalla olevat neuleblogit ovat lempilukemista. Finnish Knit Blogs -listan blogeja en valitettavasti jaksa usein selata läpi, varsinkin kun sivu latautuu ainakin mulla turkasen hitaasti, joten suosittelisin kaikille liittymään Blogilistaan. Sieltä näkee loistavasti, mitkä blogit on päivitetty, eikä tarvitse selata listaa ja kiertää turhaan kaikkia blogeja. Ja käyttää sekin selailuaika kutomiseen :-)

Mielisuunnittelija?
En kiinnitä huomiota suunnittelijoitten nimiin. Enkä harrasta nimekkäitten suunnittelijoitten kirjoja tai lehtiä, joten sitäkään kautta ei ole suosikkeja löytynyt.

Mieluisin neule, jota käytät?
Sukat sukat ja vielä kerran sukat! Roguesta saattaa tulla uusi suosikki, kunhan saan sen kursittua kokoon. Vetoketjun kävin ostamassa aamulla, joten sitäkään en voi enää käyttää tekosyynä valmistumisen pitkittämisessä :-).

En lähetä tätä meemiä erityisesti kenellekkään eteenpäin, mutta kiva on ollut lukea muitten meemivastauksia tähän kyselyyn, joten suosittelen muillekin meemin tekemistä.

keskiviikkona, marraskuuta 09, 2005

Valmiita asusteita ja paketti

Vihdoinkin vähän näytettävää. Rogue odottaa edelleenkin pingottamista ja kokoonkursimista, mutta se saa hetken levätä, koska en ole vieläkään saanut vetoketjua siihen. Kävimme eilen ja tänään kolkuttelemassa paikallisessa kangas- ja lankakaupassa, mutta liike on sairastamisen takia kiini :-(. No, eipä tuolla ole kiirettä.

Miehen synttärisetti valmistui viimeistä sukanpuolikasta lukuunottamatta ennen syntymäpäivää ja loppukin saman päivänä. Setti oli mieluinen, mutta pipo ja kynsikkäät menevät uusiksi ... jota kyllä osasin jo arvaillakin :-). Tein jonkun valmiin ohjeen mukaan kynsikkäät ja jo tehdessä mietin, olisivatko sormiosat riittävän isot, mutta koska en halunnut pilata yllätystä, tein ne loppuun. Tuo ei ole kyllä suuri ongelma, koska veljelläni on pienemmät kädet, joten ne menevät pukin konttiin ja mies saa uudet. Ja pipo menee samaan pakettiin ja mies saa kaksinkertaisesta Nallesta samanlaisen, mutta vähän korkeamman pipon, koska mies haluaa siihen kaksinkertaisen käänteen. Pipo onkin edistynyt jo kavennuksiin asti, vaikka kaksinkertaisella langalla ja tiukempaan kudotun tekeminen onkin käsille aika rankkaa hommaa.

Muut joululahjaprojektit ovat edelleen mietintäasteella, ja pohdinkin kovasti alkaisinko pannulappu-, huivi- vai huovutustehtailuun. Huovutuksella aion tehdä ainakin jotain, vaikka en vielä tarkkaan tiedäkkään mitä. Ehkä kokeilen jotain lapasia. Wavy-huivia olen ajatellut kokeilla jo kauan, ja sellainenkin saattaa löytyä jonkun paketista.

Mies muuten tilasi täältä jotain kivaa pojalle. Ja mukana on lankaa ja todennäköisesti monia harmaita hiuksia minulle :-).
 

Vaihtopaketti rakkaalta Neulovalta Ystävältäni. Koska minun ilokseni ystäväni on sotajalalla Nallen kanssa, sain iiiiiihania uusia sukka- ja asustelankoja, joista tykkään tosi paljon. Ja Ainoahan minä suorastaan rakastan, joten olin oikein iloinen myös tuostakin langasta. ja tosi kivoja lehtiä luettavaksi, joista nautin kupposen kuumaa teetä kanssa pienen terminaattorin nukkuessa. Aah, olipas ihanaa! Kiitos Ystäväni!
Vogue Knitting oli mielenkiintoinen tuttavuus, vaikka hermo meinasikin mennä mainosten kanssa, kun ohjeita ei tullut ennen kuin puolen lehden lukemisen jälkeen :-(. Novitasta tykkään edelleenkin ja varsinkin Nuoriso-liitteessä oli kivoja juttuja. Ja kaiken huippu ohjelehdissä oli, että niissä oli tosi monta ohjetta, joita olin kateellisena ihaillut blogeissa ja harmitellut, kun en täältä saa ohjeita :-). Posted by Picasa
 

Jämäsukat
Koko: 39
Lanka: Ebay-designerlanka ja 7 veljestä
Puikot: 2,3 ja 3
Malli: Tuttu ja turvallinen Posted by Picasa
 

Nallesetti maastokuvioisena
Koko: Mies, jalka 43
Puikot: 2,5 ja 3
Ohje: Perinteiset perusohjeet, pipo Novitalta
Lanka: Novitan Nalle colori Posted by Picasa

torstaina, marraskuuta 03, 2005

Sukkavaihtosukat ja lakko

Hyvää kannattaa odottaa ja tällä kertaa se on todellakin enemmän kuin totta. Minun parini oli KatiKati ja sukat ovat aivan ihanat! Eikä minulla ole koskaan ollut sukkia ilman kantapäätä ja nämähän ovat iiiiiihanat! Ja passaavat kuin nakutetut! Kiitos Kati! Malli on myös tosi kaunis ja sitä täytyykin tutkailla vähän tarkemminkin :-). Ja tietenkin kiitos myös Distant Knitter, kun järjestit tämän kivan suomalaisen sukkavaihdon! Hauskaa oli!
 


Olen muuten syvästi ja vakavasti tarkastellut lankavarastojani ja lueskellut blogistani lankahamstraamistani tältä vuodelta. Tilanne on todella paha ja vakava :-(. Keväällä laskiessani lankavarastoja pääsin tulokseen vähän yli 30 kiloa lankoja, virkkauslangat mukaanluettuina. Jo silloin pidin varastoani isona. Tämän vuoden aikana olen ostanut kirpputoreilta yli 30 kg lankaa! Ja tietenkin blogini uskolliset lukijat muistavat Korian saaliini, joka oli reilut 5,6 kiloa. Ebaysta olen myös tilannut ainakin kerran, tuloksena kilokaupalla lankaa, nettitilauksiakin on muistaakseni muutama ja kyllähän niitä keriä aina välillä ihan noinkin vain kaupoista on tullut, vaikka se kyllä minun tapauksessani on aika vähäistä. Ja ihan viime aikoina sain äitini Seiskan jämät, vaihtopaketin Suomesta ja Neulova ystäväni tulee muistamaan minua vielä pehmeällä paketilla. Ja kutonut olen Rogue mukaanluettuna noin kahdeksan kiloa lankaa, joten varasto on aivan liian iso. Piste. Joten on pakko todeta, että nyt on ihan oikeasti sen LANGANOSTOLAKON aika! Ja se alkaa nyt ja loppuu kirpputorikauden alkamiseen keväällä. Enempään en varmaankaan pysty, koska en yksinkertaisesti voi kieltäytyä halvoista kirpputorilangoista :-).

Jos vain jaksan ja kerkiän, yritän laskea vielä tarkkaan varastoni koon ihan vain itseäni pelästyttääkseni. Ja voisihan sen vaikka laittaa sitten tietokoneellekin oikein hienoon taulukkomuotoon. Mutta tähän on varmastikin aikaa vasta joulun jälkeen, todennäköisesti vasta ensi vuonna, koska nyt alkaa joululahjasavotta. Tai siis heti, kun se Rogue on valmis neulonnallisilta osiltaan. Posted by Picasa