keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Lisäilin grammoja

Sorry taas kuvaton postaus, mutta lisäilin loput hamsterikuun grammat tuonne tilastoihin nyt kun vielä muistan ne. Ihan kivasti meni hamsterointi, yhtään grammaa ei tullut ostettua ja varastot hupenivat 1536 grammalla. Ja suureksi ilokseni olen petrannut joka vuosi muutamalla grammalla. Jatkan myös pudotuspeleissä eli yritän olla ostamatta lankaa jatkossakin, koska varastoissa on tuota lankaa aikamoiset määrät.

Boleropaidasta tuli muuten oikein hyvä, vaikka aika moneen otteeseen sitä tehdessäni meinasi usko loppua, kun en saanut kavennuksia ja levennyksiä millään täsmäämään silmukkaluvuiltaan. Ja niinkuin minulle usein käy, muuttelin taaskin ohjetta aika paljon, jotta se olisi laiskalle saumanneulojalle helpompi. Se odottaa vielä rautakäsittelyä ja huomenna yritän katsoa, kuinka kuvauksellinen se olisi.

P.S. Moda saapui tänään, ja se oli kyllä jotenkin HÖH! Neulontamalleissa oli minun makuuni liikaa krumeluuria ja vaikka joistain tykkäsinkin, olivat ne sitten liian suuritöisen näköisiä, jolloin en niitä ala itse kutomaan. Ja ompelumailleissa oli sitä viimeisistä numeroista tuttua "odotusmallistoa" aivan liikaa ja kaikki mallit liian juhlavia minun makuuni. Novitaa jouduin odottelemaan vaikka kuinka kauan, mutta kun se vihdoin tuli, olin ihan aah ja ooh ja laittelin sen täyteen aasinkorvia merkeiksi ihanista malleista. Ja viime numeroitten kanssa taisi olla juuri päinvastoin. Taidan jatkaa molempien tilausta kuitenkin, vielä ei ainakaan tunnu kyllästymisen merkkejä.

tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Ylirasitusta muka!!!

Tässä osoitteessa lähipäivinä esittelyssä Boleropaita, raitasukat ja ainakin kaulaliina. Kipuilevia käsiä tutkittu ja hutkittu, hermosto kunnossa eli karpaalitunnelit ok, lääkäri epäili ylirastusta (mistä mukamas nyt sellaista neulojalle voisi tulla ?!?), jotain reumaperäistä tai artroosityyppistä, joten hutkimista jatketaan oletettavasti pitemmän kaavan päälle. Jaahas, ihan kun tässä ei muutenkaan olisi aikaa tehdä mitään muuta kuin juosta paikasta toiseen pää kolmantena jalkana! Hamsterikolleegoille tiedoksi: kävelin urheasti lankakaupan ohi edes hipelöimättä tarjouslankoja!

Sauvat on tosi kivat, mutta kun niitä pitäisi keritä käyttämäänkin! Pilatesrekvisiittaakin on saapunut, ja niistäkin pitäisi varmaan valittaa, kun eivät paranna olotilaa kirjahyllyssä! Huijausta tuollainen, ihan vieläkö sitä pitäisi alkaa jumppaamaankin, ennen kuin ne tehoavat! Vastapainoksi tilasin nettikaupasta kilokaupalla salmiakkia ja mikropopkornia, kun niitä on vaikea saada normaaleista kaupoista. Ja käsityölehdille on tulossa 25 muovista lehtikoteloa, joten eiköhän niihinkin ole tulossa tolkkua.

Kisan palkinnot odottavat vielä lähettämistä, mutta lähtevät vielä tällä viikolla postiin. Nyt hetkeksi ompelemaan, ennen kuin on lähdettävä pojan kanssa äiti-lapsi-jumppaan ... johon ei voi ottaa edes kutimia mukaan, kun on itsekkin heiluttava mukana :-(.

torstaina, helmikuuta 15, 2007

Kamera saapui

Joo, kamera oli itseasiassa saapunut jo eilen illalla myöhään, mutta huomasin vasta juuri äsken, että tuossahan se on töllöttänyt pöydällä koko päivän minua. Ja sainpas kiinni päivän viimeiset auringonsäteet kuviin.


Bolerojakku
Ohje: Novita syksy 2006 malli 26
Lanka: Isoveli
Puikot: 5,5

Oikein kiva malli ja varmaan ihan pidettäväkin. On juuri sopivasti boleromainen, mutta kuitenkin riittävän pitkä ja suuri, että sitä voi pitää ei-niin-mallivartalollakin. Isoveli on lankana tosi kivaa ja koska se on paksua, työt valmistuvat mukavan nopeasti.

Verkkohuivi

Ohje: Novita talvi 2006 malli 1

Lanka: Isoveli

Virkkuukoukku: bambuisen virkkuukoukun numero 5,5 ensiesiintyminen ja kyllä oli hyvä virkata

Verkkohuiveja on nähty neuleblogeissa viime vuosina tosi paljon, mutta tämä on minun ensimmäiseni. Halusin tehdä lämpimän huivin kotikäyttöön ja juuri sellainen siitä tulikin. Ja virkkaaminen oli pitkästä aikaa oikein mukavaa vaihtelua, eikä käsikään kiukutellut, kun muistin vaihdella kutomisen ja virkkaamisen välillä. Ja ei muuten ole viimeinen verkkohuivi :-)


Tiramisu-pipo

Ohje: oma sävellys

Lanka: Lana Grossa Basics Tiramisu

Virkkuukoukku: 5,5

Poika on valitellut minun kutomieni pipojen kutittavan (mutta käyttää niitä kuitenkin, kun ne ovat niin hienoja :-) ), joten menin ennen joulua lankakauppaan ja valitsin pehmeimmän langan pipoa varten. Lanka on hyvin palmamaista, mutta kuitenkin napakampaa. Ihan hauska piposta tuli, vaikka näyttääkin pojan päässä vähän huvittavalta ja karvalakkimaiselta. Onneksi 3,5-vuotias tykkää eikä ole vielä kovin vaikea puettava.

Tässä olisi sitten muille neulojille pähkinä purtavaksi: tahtoisin tehdä tästä ihanasta langasta jonkun ilmavan huivin tai kaulaliinan. Lankaa on kaksi kerää eli 120 metriä ja puikkosuositus on 7. Novitan lenkkihuivi tai spiraalihuivi voisi tulla muuten kyseeseen, mutta haluan käyttää koko langan, ja nuo mallit kudotaan poikittain, jolloin langanmenekkiä on vaikea arvioida. Olisiko ideoita? Sain jo Neulontalistalta hyvän vinkin kutoa helppoa pitsimallia, ja sen teenkin, jos en mitään muuta keksi, mutta jotenkin langasta voisi tehdä jonkun vieläkin ilmavamman.

Puikoilla Tuulian boleropaita, jonka kanssa en osaa laskea silmukoita ollenkaan oikein :-(. Mutta kudon kuitenkin loppuun ja sovellan sitten omiani. Iso pelko vaan on, ettei valittu lanka riitä, ja olenkin jo miettinyt suunnitelma B:tä ja jatkamista kaksivärisenä. Mutta katsellaan, kohta pääsen punnitsemaan yksittäisiä osia ja laskeskelemaan, riittääkö vai ei.

Muita puikoilla olevia ovat kahdet tavalliset sukat ja suunnitelmissa on Ullan Greenday ,tosin minulle tulisi pinkday tuosta verkkohuivin langasta. Toista verkkohuivia myös suunnittelen ja parit nopeat huivitkin vielä voisi tehdä. Riittääköhän hamsterikuukausi :-)?

Ja Susannalle: kyllä esittelisin sitä kirjontapuolta, jos olisin jotain tehnyt. Viimeksi kirjoin simppeleitä laudeliinoja ennen joulua ja sen jälkeen kone on levännyt yhtä epäonnistunutta kuvaa lukuunottamatta. Eilen tein pientä korjausompelua pojan huomiseen seepra-karnevaaliasuun ja tänään ompelin vähän eteenpäin ennen joulua aloittamaani fleecepuseroa, mutta siinä kaikki. Mutta suunnitelmissa on alkaa ompelemaan ja kirjomaan enemmän, ideoita oikein pursuu ja vilisee päässä! Ja kankaita on enemmän kuin lehmille syöttää :-).

tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Peli poikki!

Outo valoilmiö on taivaalla ja huomaa tosi likaiset ikkunat! Mutta enpäs jaksa pestä niitä, kun inhoan ikkunoitten pesua. Joskus keväämmällä sitten, kun aurinko lämmittääkin oikeasti.

No niin, nyt on sitten arvonnan voittajakin selvillä, joku netistä löydetty random-kone etsi numeron, ja voittajaksi tuli uhoava gnu! Ja koska olen hyvällä tuulella, koska sain pojan hetkeksi päiväunille ja minulla on uusi räväkkä tukka, päätin keksiä toisenkin palkinnon ja sen saa sia. Onnea molemmille, laitan postia tulemaan. Kiitos kaikille onnitteluista ja hyvistä nauhan käyttövinkeistä.

Pikkuhiljaa on valmistunut muutama uusi työ, mutta miehellä on koko viikon kamera mukana messuilla, joten joudutte odottamaan kuvia vielä muutaman päivän. Eilen kampaajareissulla kävin kaikkein pahimmassa houkutuslankakaupassa, enkä ostanut yhtään mitään! Hyvä minä! Normaalisti löydän sieltä ainakin sekalaisia jämäkeriä, jotka maksavat 30 senttiä kappale, mutta nyt ei niissäkään ollut mitään kiinnostavaa. Sukkalangat siellä huutelivat myös kovasti, ja halvimmillaan niitä olisi saanut alle 3 euron per kerä, mutta muistelin sukkalankalaatikkoani ja hamstereita ja pysyin kovana. Lankakauppa on siitä "paha", ettei se ole aina auki, vaan aina pari viikkoa auki, sitten taas muutaman viikon kiinni etc., joten sieltä on ostettava silloin kun se on auki, koska seuraavasta kerrasta ei tiedä varmasti :-).

Minulle on tullut kamala himo alkaa ommella taas muutaman viikon tauon jälkeen, mutta kun ei vain ole aikaa :-(. Tilasin yhdestä liikkeestä ison laatikollisen yllätyskankaita ja niissä olikin ihania juttuja ja nyt tekisi mielei alkaa tekemään niistä vaatteita. Päivät vaan menevät kuin siivillä, kun on kaikenlaista menoa ja meininkiä, enkä ole kerinnyt kunnolla liikkumaankaan. Viikonloppuna pääsen vihdoinkin sauvakävelykurssille, jos ei sada kovin paljoa ja jos ei flunssanpoikanen tästä pahene.

perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Kiireitä ja kisa jatkuu

Koko viikko on ollut yhtä hulinaa ja sitä tuntuu jatkuvankin ainakin jonkin aikaa. Alkuviikosta pikkumies vietti pari päivää äidin ilona kotona, kun yhtäkkiä nousi yhden yön mittainen kuume, mutta joka hävisi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Loppuviikosta ollaan odoteltu, onko viime aikoina liikkeellä oleva vatsatauti tulossa meidänkin perheeseen, kun yhdellä sun toisella on maha temppuillut. Ja eilen minulle alkoi tehdä tuloaan räkätauti, jota en kyllä tähän hässäkkään yhtään kaipaisi.

Kiireitten takia jatkan vielä synttärikisaa, joka löytyy edellisestä postauksesta. Kommenttia vaan siihen kisapostaukseen, niin olette vieläkin mukana arvonnassa. Ja tosi hyviä vinkkejä on tullut nytkin jo neulemyllynauhan käyttöön, mutta lisääkin saa vielä tulla.

Pari iltaa sitten valmistui Isoveljestä Novitan syksynumeron bolero ja siitä tuli oikein kiva. Nyt se odottaa vielä silitysrautakäsittelyä ja sitten laitan kuvan siitä tänne blogiin. Samalla avasin myös Lankahamstereitten grammatilini 438 grammalla. Samasta langasta valmistuu myös lähipäivinä iso verkkohuivi. Onneksi noita paksuhkoja lankoja on varastoissa vielä aika kivasti, jolloin grammojakin tulee vähän helpommin :-). Eikä kylmät ilmatkaan vielä tunnu loppuvan, vaikka mittari näyttääkin hurjia lukemia. Tuuli vaan on ollut melkein koko talven jatkuva seuralainen, joten paksua vaatetta saa olla kyllä päällä.

torstaina, helmikuuta 01, 2007

Taaperoiässä

Tänään kaksi vuotta sitten kirjoitin ensimmäisen postauksen blogiini ensimmäisen Lankahamsteritempauksen innoittamana. Kovin usein ei ole varsinkaan viime aikoina tullut blogattua, mutta olen yrittänyt edes kerran viikossa keritä päivittämään. Bloggaaminen on ollut mukava apuuhaa ja olen tutustunut blogien kautta moniin todella mukaviin neulojiin. Aika monta paria sukkia on näihin kahteen vuoteen mahtunut ja lupaan, että niitä nähdään tulevaisuudessakin, ja niinkuin uudenvuodenlupauksessani itselleni lupasin, yritän tehdä ainakin kerran kuussa vähän vaikeammat sukat. Toki muitakin töitä aion tehdä, mutta kyllä ne sukat ovat lähinnä sydäntä.

Juhlapäivän kunniaksi julistan käyntiin arvonnan, jonka palkinto liittyy hyvin läheisesti blogin nimeen. Eli se on tietenkin Strickmühle eli veivattava neulemylly. Ja ettei kisa olisi liian helppo, toivoisin kommenteissa vinkkejä siitä, mihin lankanauhaa tai i-cordia voisi käyttää. Ja toki jos ei mitään keksi, saa ilmankin osallistua heittämällä kommentin, mutta kiva olisi löytää uusia käyttövinkkejä nauhalle. Kisa-aikaa on ainakin tämän viikon loppuun.

Eilen valmistuivat vielä yökäyttöön raidalliset ranteenlämmittimet, ja tänään alkoi sitten Lankahamsterikuukausi, tosin en ole kerinnyt tänään vielä kutoa silmukkaakaan. Uusi Onlinen neulelehtikin odottaa vielä koskemattoman sohvalla, joten taidan painua sen ja teekupposen pariin nautiskelemaan ... jos poika antaa hetken rauhan. Poika juoksentelee pitkin kämppää ja päässä on minun jumppamattoni kiinnityskuminauha ja huutelee jotain omituisia ja leikkii karatekaa ... mitäköhän he ovat taas tehneet tarhassa ?!?