maanantaina, joulukuuta 31, 2007

Kuvatonta uutta vuotta

Pakko tulla bloggaamaan ihan oikeastikkin, kun Blogilista päivittää blogin taas vaihteeksi kommenteistakin, murmur. Joulut on vietetty, kiitos kaikille joulutoivotuksista, ja kovaa vauhtia ollaan menossa kohti uutta vuotta. Lahjuksia tuli ja kivoja sellaisia, tähän blogiin liittyviä Pieni lankakauppa -kirja ja Novita-paketti, jossa oli sekä viimeisin lehti että 7 veljestä-lankoja, joista osa pääsikin heti puikoille. Vaatepuolesta piti taas anoppi huolta ja sitä puoltakin tuli melkoisen paljon. Ihan oikea joulupukkikin kävi ihan ensimmäistä kertaa ja olikin tosi mukavaa seurata pojan reaktioita ja sitä, tajuaako hän pukkitamineitten sisällä olevan isoisänsä. Lyötiin miehen kanssa melkein vetoa, että kyllä tuntee ja heti, mutta sen verran täpinöissä poika oli pukista, ettei arvannut yhtään mitään :-).

Uudet luistimet olivat erittäin mieluiset pojalle ja niillä ollaan käyty harjoittelemassa muutaman kerran. Kaikkein pahimmasta kaatuiluvaiheesta ollaan päästy jo onneksi pois, mutta ei kyllä vielä ihan kovin vähään aikaan tulla näkemään kolmoislutzeja :-). Minäkin kävin jäällä ensimmäistä kertaa lähes 10 vuoteen ja hiukan taidot olivat ruosteessa, mutta eiköhän niitäkin saada parannettua pojhan innostuksen myötä.

Kutomuksia on valmistunut, mutta ne eivät ole vielä päässeet kuvauskuntoon. Kovin lohikäärmeisiä juttuja on valmistunut ja on valmistumassa jatkossakin.

Toivotan kaikille oikein lankaisaa ja kutomisentäyteistä vuotta 2008! Minä lähden kaivelemaan raclettetarpeita esille ja yritän saada raketeista kovin innostuneen nelivuotiaan, joka muuten saa valvoa ensimmäistä kertaa keskiyöhön asti (jos jaksaa ja pystyy :-) ), pysymään nahoissaan vielä aika monta tuntia. Auttaisikohan uusi dinosaurusdokumentti, joka käytiin aamupäivällä ostamassa. Meillä muuten satelee ihanan isoja uusia lumihiutaleita, joita juuri olimme miehen kanssa toivoneet loppuloman piristykseksi. Jospa lumi nyt joka pysyisikin muutaman päivän!

lauantaina, joulukuuta 22, 2007

Hyvää joulua, hyvää joulua ...

Kaksi yötä jouluun on ... ja mulla alkaa suunnilleen olemaan kaikki valmiina ... tai ainakin vielä aikaa viimeistellä viimeisetkin jutut. Kahdet sukat on viimeistelyä vailla, yksistä lapasista päättelyt tekemättä ja sitten voisikin laittaa lahjat paketteihin. Huomenna vielä yksi satsi torttuja valmiista taikinasta mukaanotettavaksi anoppilaan ja sitten voikin lähteä muutamaksi päiväksi valmiitten pöytien ääreen. Stressiä on kyllä riittänyt ja vielä kun saimme perinteisen jouluräkätaudinkin vieraaksi koko perhe, niin ei ole aina ollut ihan kovin kivaa. Minä olen vieläkin ihan pipi ja yskin keuhkot pihalle :-(. Ja ulkona mahtavat ulkoilusäät, plääh. Lunta ei kyllä ole, mutta ihanan kuivaa ja aurinkoista, joten voisi loistavasti mennä sauvakävelemään. Mutta kun ei niin ei, makaillaan sitten sohvalla.

Lahjuksia on valmistunut tasaisen tappavaa tahtia. Tämän joulun kokonaistulokseksi tulee 4 paria sukkia, 6 paria lapasia ja yksi lohikäärmehuivi. Ailit olivat tämän vuoden suosikkeja, ja niitä syntyikin yhteensä kaksi paria punaisia ja yhdet parit mustia ja ruskeita. Omat ovat vieläkin tekemättä. Jotain liekkijuttujakin olisi vielä tarkoitus tehdä omalle väelle.

Liekkilapaset
Kuvio: Novitalta, lapanen muuten mallia perus
Lanka: 7 veljestä
Näistä tuli kivoja ja musta aika cooleja, vaikka kuvioneuletta onkin rasittavaa neuloa. Pikkutöissä se kuitenkin vielä menee.

Liekkisukat

Kuvio: Novitalta, muuten perussukka

Lanka: 7 veljestä

Samalla mallilla vielä yhdet sukatkin. Näyttävät kuvassa todella oudon mallisilta, mutta kyllä niistä ihan kunnolliset kokoa 44 olevat sukat piti tulla.

Meillä ollaan perinteisesti tehty piparkakkutalo. Tänä vuonna yritin kyllä kovasti päästä tästä hommasta, koska flunssa alkoi ilmoitella tulostaan ja oltiin leivottu pojan kanssa jo vaikka kuinka monta kertaa, enkä olisi millään jaksanut enää alkaa talohommiin. Mutta pakkohan se oli, kun poika kertoi silmät loistaen, miten haluaa tehdä noidan talon noitineen ja kaikkineen. Noidan tekemistä kyllä mietin kovasti, mutta sitten löysin kaupasta marsipaanipötkön ja päätin pistää taiteellisesti lahjakkaan mieheni hommiin. Kymmenessä minuutissa syntyi massasta hieno noita, jonka poikakin hyväksyi heti. Itse piparkakkutalo ei kylläkään ole mikään taiteellinen suoritus, sekun ei olisi millään halunnut pysyä kasassa, vaan yrittti hajota moneen kertaan. Mutta eihän se noita voi asuakkaan missään palatsissa! Joka paikkaan vaan kamalasti sokerikuorrutetta ja kamala huuto, jos vain joku yrittikin mennä talon lähellekkään :-). Hyvin pysyy, tosin saapa nähdä, miten se selviää matkasta anoppilaan.

Tämän myötä toivon kaikille oikein rauhallista joulua ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle! Koettakaahan ehtiä kutoa vähän muun touhun ohessa. Minä ainakin teen näin kun isovanhemmat ja uudet lahjat viihdyttävät pikkutermiittiä.

perjantaina, joulukuuta 14, 2007

Hyskuun paljastuksia

Pahimmat "vakoojat" ovat lähteneet joulunviettoon lämpimämmille seuduille, joten uskallan näyttää ensimmäisiä hyskuun neulomuksia. Uusiakin on valmistunut jo aika monta, mutta en ole kerinnyt vielä päättelemään lankoja enkä kuvaamaan niitä, kun meinaa olla vähän kiirusta. Miten se aina tämä joulukuu menee kuin siivillä?

Ailit
Malli: Ullan Ailin lapaset
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3 ja 3,5
Minä heräsin vasta nyt tajuamaan, miten helppo tämä malli on, joten näitä tulee nyt sitten oikein urakalla. Puikoilla taitaa olla Ailit numero 5 eikä mulle ole vielä yhtään valmiina, joten enemmänkin pitää tehdä. Tosin nälkä kasvaa syödessä ja esim. täällä olevien mielettömän upeitten lapasten innoittamana tekisi mieli alkaa tehdä vaativampiakin malleja.


Ruskea Lohikäärmehuivi

Malli: Vilman loistava ohje

Lanka: Gedifran Seymor Double

Puikot: öö, aika isot, oliskohan 8

Kiva malli, mutta mun täytyy hieman vielä kehitellä noita lärpäkkeitä, ne kun meinaa kiemurrella. Ja solkisysteemi kaipaa myös puikon sijaan sopivampaa tikkua. Olen yrittäänyt etsiä syömäpuikkoja ja askarrella niistä sopivia tikkuja, mutta eihän niitä tietenkään silloin löydy, kun tarvitsisi. Näitäkin tulee vielä lisää.

Puikoilla ei ole vielä muuta kuin paketteihin menossa olevia juttuja, mutta kovasti tekisi jo mieli aloittaa jotain isompaa ihan minulle itselleni. Taidan kuitenkin tehdä vielä muutaman pienemmän jutun ja vasta sitten alkaa isompaa. Ja ihan varmasti teen ensin itselleni Ailit ja oman lohikäärmeen, minulle kun pakkaa käymään niin, että teen lahjaksi juttuja enkä jaksa enää tehdä samaa mallia itselleni ja harmittelen sitä puutetta.

lauantaina, joulukuuta 01, 2007

Hyssyttelyä

Hyskuun alkaessa blogit joutuvat panttaamaan kuvia, mutta yhden kuvan voin esitellä ihan kokonaan sensuroimatta.


Lenkkisetti ihan minulle itselleni
Lanka: Gedifra Akona
Puikot: 4,5
Mallit: pipossa Utopia , sormikkaat perinteiset ilman kommervenkkejä

Muut työt ovat sitten hyshys-juttuja, joten niistä yhdistetty ja tarkoituksella mahdollisimman mitäänsanomaton kuva. Grammoja on kyllä kulunut ihan kiitettävää tahtia ja valmistuneita töitäkin on jo puolenkymmentä, mutta niistä enemmän sitten kuun loppupuolella. Ihan kokonaisiakin kuvia löytyy kyllä muista lähteistä, räveltäjistä ja käsiä-lämmittäviä-neulovistakin. Ahkerat neulojat kyllä tunnistavat kaikkien töitten mallit varmaan aika helposti, sen verran usein on kaikkia nähty blogistaniassa :-).Tarhan askarteluillassa sain tällaista aikaiseksi ja minusta idea on aika kiva, vaikka onkin kovin yksinkertainen. Kanaverkosta oli tehty puupalan päälle kehikko, jonka sisusta koristeltiin jokainen oman maun mukaan. Suurin osa koristeli havuilla ja kaikella luonnollisella, mutta minulle poika antoi ukaasin, että piti tehdä luminen työ ja näin teinkin. Kuva ei kyllä anna oikeutta, mutta kyllä siitä idean saa ihan varmaankin ymmärrettyä.