torstaina, maaliskuuta 15, 2007

Pink Day

Aivan liian ihana ilma sisällä olemiseen ja bloggaamiseen, mutta odotamme miestä tulevan aikaisemmin työreissusta kotiin, emmekä viitsi lähteä mihinkään ilman häntä. Sunnuntaista saakka on ollut lämmintä ja aurinkoista ja siitä pitää nyt nauttia koko rahan edestä, koska kylmä ja harmaus tulee kuitenkin pian takaisin. Kyllä on ollut ihanaa sauvotella ja pyöräillä ja eilen oltiin muitten tarhalaisten kanssa monta tuntia leikkipuistossa.

Kutomislampun ikävästä kohtalosta huolimatta sain valmiiksi Pink Day-sliparini. Ohje oli hyvä, mutta minulla taitaa olla tällä hetkellä joku krooninen väärinlaskemisvaihe menossa, kun tässäkin sain silmukkamääristä välillä omiani monista tarkastuksista huolimatta!


Pink Day
Ohje: Ulla (Green Day)
Lanka: Pussi-Isoveli
Puikot: 5,5 pyöröt erimittaisina
Ja taaskin tein omia muutoksiani malliin. Kudoin tietenkin vartalon pyörönä ja vähensin kaksi silmukkaa kokonaissilmukkamäärästä. Pääntielle tein enemmän joustinneulekerroksia, koska halusin langan loppuun ja kaula-aukko tuntui liian avonaiselta. ja sainkin säädeltyä langan menekin juuri eikä melkein ja lankaa jäi 10 sentin pätkä yli :-).

Sneakers
Ohje: Ulla
Lanka: Koolattu sukkalanka
Puikot: 2,5
Tämän mallin tein ensisijaisesti sen takia, että käänsin (kiitos luvasta tekijälle!) ohjeen pyynnöstä saksaksi ja halusin tietää, mitä olen kääntämässä. Jätin jalan päältä pitsineuleen pois, koska halusin sukat äkkiä valmiiksi. Malli on tosi hyvin istuva ja teen varmasti samalla mallilla kesäsukkia myöhemminkin.

Nämä langat saivat minut tippumaan Lankahamstereitten pudotuspelistä. Minun lempilankakauppani oli taas vähään aikaan viimeistä kertaa avoinna ja heillä oli niin hyviä tarjouksia, että oli pakko sortua. Tärkeimmät ihanuudet ovat Fortissiman bambusukkalanka ja hevoskastanjauutetta sisältävä hoitava lanka. Ja Opalin leppäkerttulankaa olen ihaillut jo kauan.

Ohjepuolella huusin ebaysta Socks, Socks, Socks -kirjan ja tuntuu oikein kivalta. Muita uusia hankintoja ovat laukkuvirkkauslehdykkä ja huhtikuun Sabrina. Laukkulehti ei ole mikään erikoinen, mutta kyllä siitäkin ideoita saa. Uusi Sabrina on tosi hyvä ja siitä tekisi mieli kutoa montakin neuletta.


Tässä sitten kasa ystävältäni Pirreltä. Me lähetellään välillä itselle puhumattomia ja jämälankoja toisillemme ja taas tuli kivoja juttuja iso pussillinen. Parista langasta on jo suunnitelmat selvät.

Tämä paketti tuli tänään Lankahamstereitten arvottuna palkintona Pelagialta . Tosi kiva paketti ja inspiroi uusiin värikokeiluihin. Olinkin juuri ajatellut, etteä tekisi mieli taas tehdä kivoja omia sukkalankoja. Kiitos Pelagia!

Tässä vielä suosikki Sabrina-lehdestä. Aivan lemmikkien näköinen ja tätä voisin harkita tehtäväksi. Paljon oli tällaisia sinisävyisiä kivoja neuleita.

Tässä sitten todiste, ettei ompelukonekkaan ole päässyt aivan ruostumaan. Halpakaupan fleecepeitosta, joka maksoi 1,99, minun urheiluhousuihini sävytetty fleece-pusero. Ihan tyytyväinen olen, vaikka kyllä on vielä paljon parantamista. Ja opin myös paljon.


6 kommenttia:

villanne kirjoitti...

Kauniita neuleita ja ompeluksia! Houkuttelevia lankoja myös!

juuli kirjoitti...

No kädet on taas sitten ihan kunnossa näemmä? Ainakin ihana vaaleanpunainen luomus todistaa sen puolesta. Maiskis kun on herkullinen väri!

Stricker kirjoitti...

villanne: kiitos. Juu, langat olivat ihania ja todellakin lankalakon lopettamisen arvoisia :-).

juuli: kädet toimivat ihan ok, välillä tuen kanssa useinmiten ilman. Aika vähän olen kerinnyt kutoa ja siksi kädetkin ovat aika hyvät. Hutkiminen jatkuu taas ensi viikolla ortopedin voimalla.

katri kirjoitti...

Toi sinun pinkday on kaunis!
Harmittaa kun en itse tajunut tehdä omasta pitempää...
Aivan ihanainen :)

pirre kirjoitti...

jos tänne suuntaan satutte päätymään, niin muista ottaa ton sinisen puseron ohje mukaan ;O)

Sek kirjoitti...

Mäkin ostin tuon Sabrinan lentokentältä, mutta tajusin vasta jälkeenpäin, että ensinnäkään en osaa saksaa tarpeeksi siitä neulomiseen ja toiseksi huomasin, että sehän on sama lehti kuin englanninkielinen Sandra. Sillähän tietysti löisin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, että ostaisin saman numeron Sandraa ja opettelisin sillä lailla tarvittavan sanaston. Tietty helpompaa voi olla kaivella netistä sanakirja.