tiistaina, tammikuuta 25, 2011

Surrurrur

Tuleekohan tästä tiistaiblogi, kun pojalla on taas uimareissu ja hetken päästä pitää lähteä hakemaan häntä taas autolla sieltä :-). Ja tänään tullaan kotiin oikein Mäkkärin kautta, kun perheen kolmas jäsen on reissussa ja silloin meillä kokataan erittäin vähän.

Valmistuneita töitä on joululahja veljelle, nimittäin Clockwork-huivi . Tämä lähtee näin jälkitoimituksena ja veli sai jouluksi vain lahjakortin ja lupauksen saada haluamansa asuste lahjaksi myöhemmin. En yksinkertaisesti kerinnyt saada kaikkea valmiiksi (lue: aloitin taas kerran jouluneulomukset ihan liian myöhään), mutta käyhän se näinkin. Tämä malli oli mieleen ja väritystä mietittiin yhdessä. Ja tosi hyvä kaulahuivista tulikin. Täytyisi varmaan neuloa itsellekkin samanlainen samalla väriyhdistelmällä.

Lankana on jotain nimettömiä sukkalankoja, eli pesu on helppoa ja sille voi hyvin näyttää silitysrautaakin jos sen tarve tulee.

Räveltämön Kaheleissa alkoi peittovimma ja pakkohan se oli lähteä mukaan, varsinkin kun olen jo vuosia haaveillut omasta virkatusta tai neulotusta torkkupeitosta. Heti kun sain huivin valmiiksi, aloin virkkaamaan paloja ja kyllä on koukuttavaa puuhaa! Malli on Babette, kylläkin suurennetuilla neliöillä ja pituuteenkin lisään yhden osan. Väritys on aika tylsää, kun peitto tulee olohuoneen sohvalla käytettäväksi enkä halua siitä liian kirjavaa. Lankana taas sukkalankoja ja niitten jämiä.

Lauantaina taloon saapui kauan odotettu ajanryöstäjä, joka onkin vallannut olohuoneen kokonana ja puikot ja koukut ovat joutuneet paitsioon :-). Tämä on nimeltään Schacht Ladybug eli tuttavallisesti Leppis ja on kyllä aika ihana kapistus. Ja kyllä sillä on ihanaa kehrätä, kun on paljon rullia, se on hiljainen ja siihen on monia eri nopeuksia. Opettelua se kyllä vaatii, mutta mukavaa hommaa se on ja kyllä sillä tulee nyt jo ihan langan näköistä tavaraa.
1 kommentti:

Kardemumma kirjoitti...

Mukavaa, kun olet taas päässyt langoille. Meillä minä kudon tällä hetkellä sukkia ja muita asusteita hyväntekeväisyyteen työmaalle saapuneista lahjoituslangoista. Sininen siipi on hiljennyt ja olen nyt keskittynyt enemmän näihin käsitöihin.