tiistaina, huhtikuuta 18, 2006

Syksyn tullen sieniä kasvaa ...

Hmm, onkohan jollakin mennyt lääkehuuruissa vähän vuodenajat sekaisin!?! No ei vaan, mutta kun se viimeksi esitelty takki sai sieninapit, niin tuli tuo vanha Mörrimöykkylaulu mieleen. Anoppi muuten ihastui takkiin niin, että tilasi minulta samasta langasta samantyylisellä mallilla Trachten-liivin.


Kovan onnen paketti, joka vaelsi päämäärättömästi osoitteesta toiseen tuhansia kilometrejä, saapui vihdoinkin appivanhempien mukana ja kyllä kannatti hyvää odottaa! Toinen toistaan mukavampia kirjoja ja täydellisyyden huippuna Omas Strickgeheimnisse, joka on todellinen aarre! Mielettömiä malleja, ja kaikista malleista ohjeet sekä tasoneuleelle että pyörölle. Tästä kirjasta tulette vielä kuulemaan ja paljon. Viikinkineuleet on myös tosi kiva kirja ja siitäkin tulen varmasti tekemään jotain kivaa.


Viime aikoina on tässä osoitteessa kudottu enimmäkseen sukkia ja kokeiltu Kool Aid -lankojen soveltuvuutta mitä erilaisimpiin malleihin ja kuvioihin. Ja uusia suunnitelmia on tehty sekä langan värjäämiseen että sukkien malleihin.

Sukat nro 8 mallia pitkätossu
Koko: 39
Lanka: Sportwolle koolattuna
Puikot: 2,5
Malli: Ullan varpaista ylöspäin -ohje jojokantapäällä
Ensimmäinen Toe up -sukkakokeilu ja kivaa oli. Kokeilin ensimmäistä kertaa myös nilkan muotoilua ja levennyksiä varteen. Seuraavalla kerralla teen kavennukset ja levennykset taakse. Lankaa ei jäänyt kuin muutama sentti tällä tyylillä ja se on tosi hyvä juttu. Niinkuin hyvin huomaatte, on sukkien värityksessä eroa ja se on aivan omaa vikaani. Olin värjätessä huolimaton ja kiireinen ja tässä tulos. Mutta hyvin noita voi pitää, enkä niitä mihinkään hamekäyttöön tehnytkään.

Hattarasukat eli nro 9
Koko: 39
Lanka: Koolattu Nalle
Puikot: 2
Malli: Mallineulekirjasta otettu perusmalli nostetuilla silmukoilla ja jojokantapäällä
Näihin sukkiin olen erityisen tyytyväinen. Malli sopii väritykseen tosi kivasti ja väri on erittäin onnistunut. Tätä mallia tulen vielä muuntamaan värjätyissä langoissani moneen kertaan.

Sairastupa jatkaa valitettavasti toimintaansa ja Kuurillakin olen, muttei se tunnu paljoa tehoavan :-(. Muunkin perheen olen tartuttanut enemmän tai vähemmän, joten pääsiäinen on mennyt lepäillessä ja suklaamunia syödessä. Muutoksen tuulet alkavat puhaltamaan entistä voimakkaammin ja se kyllä piristää sairaanakin.

Sain myös sopivasti flunssaista mieltä piristämään kahdeltakin taholta lankaa. Anoppi oli tehnyt kirppislöytöjä kahden pussillisen verran. Toisessa oli hyvin kirkkaita isoja keriä vyötteettömiä lankoja. Polttokokeitten perusteella niissä on aika paljon muovia mukana, mutta aion kuitenkin kokeilla vielä huovutustakin koetilkun kanssa. Jos ne eivät huovutu, alan tekemään vihdoinkin jonkinlaista torkkupeittoa kaikenlaisista ihmeellisistä, todennäköisesti paljon muovia sisältävistä, langoista. Toisessa pussissa oli kivoja puuvillalankoja ja kaunista vihreää mohairlankaa.

Yllätyspaketti tuli tätilästä ja siellä oli muun mukavan lisäksi Korian tuliaisia! Jussia, minulle täysin uutta tuttavuutta, 5 kerää luonnonvalkoisena ja iso läjä luonnonvalkoista Nallea. Jusseja en henno värjätä, vaan mietin niistä ehkä 7 veljeksen kaverina jotain kivaa itselleni, mutta Nallet menevät hyvin pian värjäyspataan. Kiitos tätäkin kautta hienosta ylläripaketista!

Puikoilla on edelleen paljon sukkia ja vielä monta uuttakin mallia niille hinkumassa. Anopin liivi pääsee myös pienen suunnittelutyön jälkeen puikoille. Huomasin muuten juuri, että enhän minä muistanut ollenkaan kuvata pääsiäispupuja, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla. Ne ovat pojan suuri aarre ja niitä kuljetetaan mukana ja piilotellaan joka nurkkaan :-).

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos sulla on hahtuvaa, niin kokeile ihmeessä neuloa 1 säie hahtuvaa niiden villa-muovilankojen kanssa ja sitten huovuttaa. Minä sain superwash-villasta tällä konstilla ihan ehtaa huopapintaa..
pia

derea kirjoitti...

onko toi jojo-kantapää sama asia kuin tiimalasikantapää? ihanasti oot värjännyt noita lankoja :)

mursuliina kirjoitti...

ihania sukkia! ihania lankoja!