maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Joulukiireitä

Kyllähän tuli pitkä tauko, mutta kun ei ole kerinnyt aiemmin blogata. Vieraita on käynyt, viimeksi viikonloppuna päivän varoitusajalla isovanhemmat, sairastelut jatkuvat vieläkin (minä jo lähes kunnossa, tosin vieläkin vähän yskin, poikaa käytin aamulla lekurissa, saatiin vahvempaa yskänlääkettä eikä mitään tavallista flunssaa kummempaa löytynyt), tarhassa on koko ajan kaikenlaisia kissanristiäisiä askarteluillasta myyjäisiin ja joulunalus on muutenkin täynnä tohinaa.

Ja arvatkaas kenen uusi hieno kirjova ompelukone kävi tässä välillä toista kertaa korjaamossa ja on taas kolmatta kertaa korjauksessa, tällä kertaa Brotherilla :-(. Ja minä kun olin aikonut päästä tänä vuonna joululahjoissa helpommalla ja aioin kirjoa ja ommella lahjat! No, ei auta kuin toivoa, että kone tulisi kuitenkin äkkiä (arvellaan 2-3 vkoa) ja kerkiäisin tehdä edes jotain, muuten meiltä saavat kaikki vain "lahjakortteja" myöhemmin toimitettaviin lahjoihin.

Kutomuksetkin edistyvät hitaasti mutta varmasti. Kietaisuneule Woolista, joka on tämän hetken iso työ, on viimeisessä hihassa alussa ja sitten on edessä yhdisteleminen. Pieniä töitä valmistuu sivussa tasaista tahtia. Valmistuneitakin on useita.
Jussisetti
Pipo BiBo ja kaulaliina Wawy
Lanka: BiBossa kaksinkertainen ja Wawyssa yksinkertainen Jussi
"Tilattiin" siistimmänkin takin kanssa pidettävä pipo ja tein vielä kaveriksi huivinkin. Molemmat ovat mieleisiä ja ainakin BiBo ollut jo Stockalla kahvilla :-). Ja sitä oli jo kuulemma ihasteltukin ja ilmeisesti malli tunnistettukin - täti oli vähän ihmetellyt, kun ei ollut tiennyt pitävänsä tuttua mallia päässään :-). Sorry epätarkka kuva - sen siitä saa kun ei kerkiä tsekata kuvien laatua :-(.

href="http://photos1.blogger.com/x/blogger/1407/813/1600/997153/Memmunpalkinto.jpg">

Memmun blogissa oli arvonta ja näinhän siinä kävi, ettei kahta ilman kolmatta ja voitin sielläkin! Ihania lankoja, namnam-lakua ja vahattua pellavalankaa ja kaksi ihanaa helmeä korujen tekoon. Kiitos vielä kerran!Raitarannekkeet
Malli: kiertävä joustin 3o, 2n
Lanka: Seiskan neliraita syksy
Puikot: 3
Tein vime talvena kolmet rannekkeet tai kämmekkäät, mutta kaikki lähtivät maailmalle, joten päätin tehdä itsellenikin sellaiset. Kämmekkäistä tuli oikein hyvät, mutta huomaa, etten oikein osaa käyttää niitä. Koneella ne kyllä ovat hyvät, mutta muuten ne ovat jotenkin muka hankalat. Kutoa en oikein osaa ne kädessä, joten se kai se ongelma on, mutta täytyy vaan jatkaa harjoittelua. Ja suunnittelen kyllä ohuempien rannekkeitten tekoa.Miehen raitasukat
Lanka: Seiskan neliraita
Puikot: 3
Miehen syntymäpäivä tuli "yllättäen" ja halusin tehdä pienen lahjan, joten tein syntymäpäivää, joka oli maanantai, edeltävänä viikonloppuna miehen silmien alla tavalliset perussukat unisukiksi ja hyvin kelpaavat. Ovat kuvassakin olleet jo käytössä, kun en muistanut heti höyrytyksen jälkeen ottaa kuvaa.

SNY-kierroskin alkaa olla lopuillaan ja jännittäviä hetkiä elellään. Omalle ystävälleni olen jo lähettänyt päätöspaketin ja paljastanut itseni, mutta koska en tiedä, onko hän saanut jo paketin, en vielä paljasta ystävääni ja paketin sisältöä.

3 kommenttia:

KirsiÄr kirjoitti...

Hei, Riikka! Huomasin, että minulta on jäänyt vastaamatta siihen MArtina-aiheiseen meiliin (kirjeenvaihtoamme kävimme yahoon kautta). Tässä kuitenkin vielä erityiskiitos. Kiva, että Martinan puoti on ottanut asiakaspalautteet tosissaan ja ryhtynyt hieman tehostamaan toimintaansa.

Mukavaa joulunodotusta teille!

möhönasu kirjoitti...

Voitit blogini arvonnassa :) - laitoin sulle sähköpostia. Käy valitsemassa minkä korun haluat.

Stricker kirjoitti...

kirsir: no hätä. Toivottavasti Martinan muutokset tuovat todellakin parannusta sekavaan systeemiin.

möhönasu: oi kuinka kivaa!