lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Pinkki apina

Ihan ensimmäiseksi kiitos nopeasta linkkiavusta suomalaisten neuleohjeitten etsimisessä. Blogeista saa kyllä hirmu nopeasti aina apua!

Niinkuin jo kerroin, valmistuivat apinat jo muutama päivä sitten. Tällä mallillahan on näkynyt sukkia jo melkein joka blogissa, mutta minä olin taas tapani mukaan mattimyöhäinen ja sain kaivettua ohjeen esiin vasta nyt. Mutta hyvää kannattaa odottaa: malli on todellakin yksinkertainen, mutta kuitenkin riittävän mielenkiintoinen ja jopa minä, joka yleensä en opi mallia ulkoa millään, opin sen muutaman mallikerran jälkeen ulkoa, jolloin kutominen helpottuu huomattavasti. Olen muuten huomannut, että en millään jaksaisi aloittaa kutomaan mitään "vaikeaa" mallia, vaikka ne usein osoittautuvatkin aika yksinkertaiseksi. Ja vaikka olen neulonut jo esimerkiksi Roguen ja muitakin neuleita englanniksi, on kynnys aloittaa neulominen englanninkielisestä ohjeesta aika iso.

Monkey-sukat
Ohje: Knittystä
Lanka: Regia ööö ... vyöte hukassa
Puikot: 2,5
Langankulutus: 68g
Muutoksia tuli taas tehtyä sen verran, että kantapää on aivan tavallinen tiimalasi kahdella välikerroksella ja kärki on myös vanha ja tuttu, tosin nimeä en taas kyllä jaksa muistaa. Ja koska malli oli niin mukava, aloitin lilasta Nalle-colorista heti samanlaiset ja ihan ilman ohjetta.

Uusia töitä olen aloitellut oikein urakalla. Apinoitten lisäksi on tulossa kaksi isompaa neuletta, Modasta paksu villatakki tässä postauksessa löytyvästä vihreästä möykkylangasta ja mustasta 7 veljeksestä on tulossa kaksi postausta sitten esitelty Verenan hieman Roguen mieleen tuoma V-aukkoinen neule. Neuletakki on edistynyt hurjan nopeasti, parin kerän päivävauhtia ja on siinä vaiheessa, että hihat pitäisi aloittaa. Musta palmikkoneule on aika hidasta neuloa palmikkovaiheessa ja ohjeenkin kanssa on olut vähän vaikeuksia, mutta sekin edistyy hitaasti mutta varmasti. Ja löytyyhän niitä muitakin keskeneräisiä käsityökoreista.

Se M:llä alkava asia lähestyy hurjaa vauhtia ja viikon päästä ollaan jo omassa talossa. Ja mikä mukavinta, päästään remontoimaan jo etukäteen, jolloin saadaan laittaa lähes kaikki tavarat heti paikoilleen. Hommaa riittää kovasti seuraaville viikoille, joten taidan sanoa jo nyt pariksi viikoksi hei ja mukavaa syksyn alkua kaikille blogini lukijoille! Seuraava lähetys todennäköisesti sitten uusista ja varmasti syksyisemmistä maisemista.

5 kommenttia:

JaaPa kirjoitti...

Hienot sukat!

Ja onnea muuttoon!

uhoava gnu kirjoitti...

Kivat apinat! (Mulla vieläkin kesken..)

Mitä tarkoittaa kaksi välikerrosta tiimalasikantapäässä?

Stricker kirjoitti...

jaapa: kiitos, kiitos!

uhoava: kiitos ja tsemppiä omiin apinoihisi! Minä teen tiimalasikantapään Ullan ohjeitten mukaan ja siellä tehdään siinä kantapään keskikohdassa, ennenkuin aletaan taas menemään tiimalasissa ylöspäin, kaksi välikerrosta kaikilla puikoilla. Joissain malleissa tehdään ilman välikerroksia tai vain yhdellä, minä teen aina kahdella, kun olen niin oppinut :-). Raitalangoissa välikerrokset saattavat vähän sotkea raitoja, kun tulee yhtäkkiä kaksi kerrosta eteen ihan outoa väriä, mutta se ei mua haittaa.

TiinaR kirjoitti...

Ihanat sukat!

Anonyymi kirjoitti...

miksi ei:)