tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

Summertime?!?

Ai muka kesäkö pitäisi olla .... eilen näytti mittari lähes koko päivän karvan verran 10 asteen päälle ja meillä kaivettiin melkein talvivaatteita esille ... ja saatiin michelinukkovarustuksesta huolimatta räkätauti :-(. Nyt on sitten ihan koko perhe samanaikasesti enemmän tai vähemmän räkätaudissa, jippii! Leijanlennätykseen sää oli mitä mainioin, mutta kyllä minulle kelpaisi toppikeli. Onneksi vähän lämpimämpää pitäisi olla pariksi päiväksi luvassa ja nyt jo näyttää paremmalta.

Toppikelien varoille jatkuu toppien kutominen vielä ainakin hetken. Seuraavaakin jo suunnittelen, mutta saas nähdä, tuleeko siitä sitten kauden viimeinen ja siirryn talvisempiin juttuihin.

Summertime Tunic
Ohje: Interweave Knitsin sivuilta
Lanka: halpislanka Nova mikrokuitua
Puikot: 3
Ja ihan vaikka periaatteesta tein malliin vähän muutoksia. Koska tein samasta langasta jo yhden ylösalaisinraglanin rullareunoilla ja huomasin siinä, että reunuksista tulee aika paksut, tein tähän kääntöreunuksen samalla tavalla kuin tein nauhakujankin. Nauhaksi tein Strickmühlellä eli neulemyllyllä nauhalangasta nauhaa, joka on kyllä aika paksua, joten saatan tehdä tai ostaa toppiin vielä ohuempaakin vaihtotarkoitukseen. Tosin epäilen kyllä, että käytössä nauha vähän litistyy. Olipas muuten vaikea saada nauhalanka myllyllä alkuun! Olin jo aivan varma, ettei siitä tule mitään, mutta kokeilin vaan uudestaan ja uudestaan ja lopulta se onnistui. Topista tuli ihan kiva ja juuri sopiva arkikäyttöön, vaikka onkin alkuperäista paljon paksumpi ja raskaampi. Voisin harkita tekeväni joskus tällä mallilla yksivärisen ohuemmasta langasta.

Tikapuulankahuivit

Lanka: Schachenmayr nomotta Scaletta

Malli: ainaoikein jättipuikoilla

Puikot: isoimmat mitä talosta löytyi eli numero 12

Tein muistaakseni toissa kesänä tästä langasta topin ja lankaa jäi vähän vajaa 3 kerää jäljelle. Olen miettinyt niille käyttötarkoitusta ja jonkinlaista huivimallia. Lopulta päätin kokeilla jotain todella yksinkertaista ja se olikin oikea valinta jo itsestään näyttävälle langalle. Pitempää huivia voi pitää kaulalla ja lyhyemmän pistää vaikka farkkuihin vyöksi. Tai sitten laittaa kiertoon :-).

Tästä paketista jo mainitsinkin. Täällä alkoi alennusmyynti ja vaikka kuinka yritin tolkuttaa itselleni, etten tarvitse yhtään mitään ja että kankaita ja lankoja on enemmän kuin riittävästi, en voinut vastustaa kiusausta, kun möivät kaikkia ihanuuksia pilkkahintaan. Kankaat ovat edessä olevia tilkkukankaita lukuunottamatta erilaisista yllätyspaketeista ja taas minulla kävi hyvä tuuri niitten kanssa. Halusin enimmäkseen arkisia trikootyyppisiä kankaita, joista voi tehdä kaikenlaista paitaa, shortsia, pyjamaa, housua yms. koko perheen käyttöön. Pari kesäistä ohuemapaakin kangasta tuli odottamaan seuraavaa kesää ja mukana oli myös aivan ihana joustava musta housukangaskin ihan minulle itselleni.

Muuton jälkeen alan tekemään Susannan oppien mukaan vaatteita sarjatyönä. Tai ainakin aion yrittää opetella sitä tyyliä, niin ei tarvitse muuttaa koko ajan koneesta säätöjä. Tilkkutyöt kiinnostaisivat myös kovasti, mutta ensin pitää haalia lisää kankaita.

Lankoja tilasin vaan sen takia, että heillä oli tarjous 2 kilon ylläripaketista, joka maksoi 15 euroa. Ja kyllä kävi hyvä mäihä! Olen kaikkiin lankoihin oikein tyytyväinen eikä tullut mitään muovilankaa, josta olisi taas pitänyt keksimällä keksiä jotain tekemistä. Kilon verran on Lana Grossan Charlottaa, vihreäkirjavaa villa-mohairsekoitetta ja siitä voisin tehdä itselleni muhkean vyöllisen villatakin, palmikkojuttukin voisi olla kiva. Onlinen sininen nauhalanka Life on unelmanpehmeää ja siitä tulee yllättäen jotain kesäistä. Ruskea puuvillalanka on Four Seasonsin Firenzeä ja aivan ihanaa. Molempia kesäisempiä lankoja on 500g. Ja näin ollen kerähinnaksi tuli hurjat 37,5 senttiä! Eihän tuollaiselle tarjoukselle voi sanoa ei ja vielä kun mukana on yllätysmomenttikin eli ei yhtään tiedä, mitä sieltä tulee. Olen oikein tyytyväinen .... muuttomiehet varmaan vähemmän :-).

Saan varmaan tänään vielä valmiiksi leppäkerttusukat ja sitten onkin pakko alkaa tikuttamaan MS3:sta. Mutta taidan kyllä myös kehitellä jonkun topin tai kesäpuseronkin vielä puikoille. Ja huomiseksi tarvitsen sitten uudet leikkipuistosukat puikoille ja .... ei taida huivi paljoa edistyä näillä suunnitelmilla :-).

Pojalla alkoi eilen tarhasta 3 viikon kesäloma ja ollaan ihan vaan kotosalla, kun miehellä on vielä töitä muutama viikko. Tekemistä kyllä riittää pakkailussa ja muuten, mutta jotain kivaa tekemistäkin on pojalle keksittävä. Ai niin, taisin mainita jossain postauksessa muuttofirman miehestä, joka tuli tekemään tarjousta. Tulipa hyvä kuva firmasta, kun mies myöhästyi ensin tunnilla ... oli väärässä osoitteessa ... ja vieläkään ei olla saatu tarjousta, kun se oli mennyt autossa hukkaan jonnekkin penkkien väliin! Kahden tulikivenkatkuisen puhelun jälkeen asia alkoi selvitä ja tänään pitäisi tarjous olla postilaatikossa.

Ei kommentteja: