lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Ruutusukat numero 2

Kalenterin mukaan pitäisi olla kesä, mutta minä kiskon jalkaan villasukkia ja kaivoin kaapista jopa kaksi pitkähihaista puseroakin päälle, kun tuntuu niin viileältä sisällä :-(. Mittari näytti ulkona kyllä vajaata pariakymmentä astetta, mutta tuuli on niin kova, että se viilentää kovasti ja satamaankin alkaa varmaan pian. Kyllä on taas vaihteeksi outo kesä!

Nyt voin esitellä jo alkuviikosta valmistuneet sukat, kun ne ovat saapuneet uudelle omistajalleen nimipäivälahjana.


Patchworksukat numero 2
Ohje: Moda 1/07
Lanka: Regia Cotton surf color
Puikot: 2,5
Koko: noin 40
Ruutusukkamalli jäi ensimmäisen parin jälkeen kummittelemaan mieleen ja heti kun löysin halvalla sopivan pienieraitaisen langan, piti alkaa kutomaan sukkia samalla mallilla. Olen edelleenkin tyytyväinen malliin ja alun parin ohjeen vilkaisun jälkeen malli muistui mieleen enkä toiseen sukkaan tarvinnut ohjetta enää ollenkaan. Seuraavan parin teen varmaankin joku aika sitten ostamani kirjan jollain vähän erilaisella ruutusukkamallilla, mutta aivan varmasti tulette näkemään vielä jatkossakin ruutuja jossain muodossa.


Oltiin viime viikonloppuna ex tempore anoppilassa autonkatsomisreissulla ja saatiin ujutettua kirppisreissukin samaan syssyyn. Lankoja oli aika paljonkin, mutta enimmäkseen täyttä muovia. Kierroksen loppupuolelat löytyi mielenkiintoinen laatikko täynnä pieniä pussukoita lankoja. Pussukan hinta oli euron ja koska otin loput 5 pussia, sain ne vielä alennushintaan 4 euroa. Harmittavaa löydössä oli, että joku muu kutoja nappasi juuri minun nenäni edestä yhden pussukan tosi kauniita Onlinen lankoja itselleen :-(. Mutta ei itketä, kyllä nämäkin kelpasivat hyvin.

Vasemmalla oleville puuvillalangoille etsin jo paljon kavereita ja niistä saattaa tulla vielä tänä kesänä jotain pirteää neulomusta. Keskellä olevista samettilankatyyppisistä tulee varmaankin pojalle jotain talviasustetta. Turkooseille ja vihreillekkin taisi löytyä jo kavereita vanhoista varastoista. Sain nimittäin tästä kasasta inspiraation ja mylläsin varastojani taas kertaalleen osittain uuteen järjestykseen. Laittelin bukleetyyppisiä lankoja yhteen kasaan, samettisia toiseen, kiiltäviä puuvilloja kolmanteen, nauhalankoja neljänteen ja taisi niitä kasoja tulla vielä muutama muukin tehtyä. Visiona on ainakin Ullan ylösalaisinraglan, jotain hullua täysin erilaisista langoista ja loppuja ideoita pitää vielä tarkentaa lehtiä selailemalla.

MS3:n nelosvinkkiin en ole vielä koskenutkaan, vaikka uutta Potteriakaan ei ole vielä talossa. Jotenkin en jaksa alkaa lukemaan tarkkuutta vaativaa ohjetta. Pitäisi kyllä ryhdistäytyä, ettei huivi jää kokonaan kesken, kun tähänastiseen kuitenkin olen tyytyväinen. Kesäinen toppi on edistynyt ihan kivasti ja se olisikin tarkoitus saada valmiiksi, jotta pääsisin järjestämiini kasalankoihin vielä tänä kesänä käsiksi. Minulle täysin epätyypillisesti olen alkanut innostua jo syksyisemmistäkin malleista ja langoista ... normaalisti olen kutonut toppeja pitkälle syksyyn ja kieltäytynyt koskemasta talvisempiin lankoihin ennen kesän oikeata loppua. Tulevan syksyn ja talven värityksessä on paljon minun värisiäni lankoja ja varsinkin harmaan suurta paluuta odotan kovasti, koska minun muutaman vuoden takaisesta harmaabuumistani on jäljellä paljon kivoja vaatteita, joita voi yhdistää uusiin.

Novitan uudet langat vaikuttavat mielenkiintoisilta, varsinkin parin langan utuiset värit ovat tosi kauniita. Blogeista ja foorumeilta olen kyllä lukenut valitettavasti aivan mahdottomista hinnoista! Onneksi omista varastoista löytyy kivoja paksuja lankoja ja varsinkin keväällä ostamani läjä talvilankoja, joita en ole edes täällä vielä esitellyt, huutelee jo kovasti. Syksyn Interweave Knits näytti tosi mielenkiintoiselta ja se pitää kyllä etsiä, tosin tähän mennessä en ole onnistunut löytämään sitä mistään kaupasta ... juu, nettikaupoista kyllä, mutta jos en tarvitse sieltä mitään muuta, harmittavat postikulut normaalin hinnan päällä. Syksyn uusi neulekirjatarjonta näyttää myös hurjan mielenkiintoiselta ja taidan alkaakkin tekemään pian kirjettä joulupukille, jotta edes muutama niistä saapuisi oikeaan osoitteeseen :-). Varsinkin erästä parin idearikkaan bloggaajan tekemää kirjaa odotetaan kyllä neulovassa blogimaailmassa varmaankin kuin kuuta nousevaa :-).

3 kommenttia:

villanne kirjoitti...

Hih, kovasti minäkin kyllä suunnittelin kesäneuleita keväällä, mutta niin vain taisivat jäädä topit tekemättä. :D Noita pikkujuttuja saa nopeammin valmiiksi, kun isoa työtä väsäisin koko kesän.

Kauniit sukat olet tehnyt.

Siniset Silmukat kirjoitti...

OI miten ihanat, tätä samaista ohjetta olen minäkin monet kerrat lueskellut ja selannut. En vain ole ihan varma, mahtavatko taitoni riittää.

Stricker kirjoitti...

villanne: mullakin kyllä jää varmaan 95% prosenttia suunnitelluista ja ihailluista töistä tekemättä, kun netti ja lehdet oikein pursuaa ihania ohjeita ja ideoita. Kyllä mäkin teen aina välillä pikkutöitä, mutta kesätopit on kyllä sukkien ohella ne lempparityöt. Kiitos sukkakehuista!

siniset silmukat: kiitos! Aloita vaan, kyllä niistä selviää ihan hyvin ja tule kyselemään neuvoja, jos tulee ongelma.