keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Ätsii ja valmiita

Poika oli ensin räkätaudissa ja juuri sopivasti ennen viikonloppua tauti iski minuunkin :-(. Kyllä on kurjaa ja kamalaa :-(. Onneksi säätkin ovat tosi kamalia, ettei harmita, vaikkei jaksakkaan mennä ulos. Tosin kyllä kesä saisi tulla takaisin jo, alkaa tämä jatkuva harmaus, sade ja kylmyys jo kyrsimään. Tänään kyllä uhkailivat säätiedotuksessa, ettei kunnon kesä tulekkaan ollenkaan, vaan epävakaiselta näyttää pidemmälläkin aikavälillä .... ei oooooooooooooo reiluuuuuuuuu :-(! Tahtoo kesän!

Bambusniikkerit
Lanka: se anopin sukista jäänyt Fortissima Bambu
Puikot: tutut ja turvalliset 2,5
Malli: varpaista ylöspäin tiimalasikantapäällä ja rullareunalla
Sain langan käytettyä niin tarkasti, että sitä jäi reilun kahden raidan verran ja kuitenkin sniikkereistäkin tuli enemmän kuin 95%:sesti identtiset! Vain kärkeen tuli pieni eroavaisuus. Nämä jäävät minulle, jotta pääsen kokeilemaan tämän merkin bambulangan ominaisuuksia käytössä.

Pellavatoppi

Lanka: toissa kesän kirppissaalista isolta kartiolta, pellavasekoite, muuta tietoa ei ole

Puikot: 3,5

Malli: oma, mallina vanha ostettu lempparitoppi, josta mittojen mukaan tehty. Helmineuletta, pyörönä hihansuille saakka, hieman kavennuksia vyötäröllä.

Topista tuli kiva ja juuri passeli arkikäyttöön. Alkuperäinen on huomattavasti tiheämpi, mutta tämäkin on riittävän läpinäkymätön. Piristykseksi tein toppiin kaksi kukkasta sillä uudella kukkalaitteella. Ne on kiinnitetty rintakoruneuloilla.

Tässä sitten se kauan odotettu kirja, jossa kyllä todellakin on kauniita malleja. Saiskos samanlaista opusta myös IK:n parhaimmista huivimalleista :-)?!? Samassa kuvassa aktiiviset keskeneräiset, MS3, tilkkusukat nro.2 ja perussukat Opalin leppislangasta. Jotain isompaakin tekisi mieli aloittaa, mutta en vielä ole osannut valita mitä. Ullassa olisi paljon kivaa, mutta uusi Magknitskin houkuttelisi parilla mallilla. Toisaalta kyllä huivin kutominen vie tällaiselta harvoin-huiveja-tekevältä paljon aikaa, joten se pitää kyllä pitää ykkösenä, kun muuton takia ihan vähän jotain muutakin tekemistä tässä olisi. Ja pojan 4vee synttäritkin olisivat parin viikon viikon kuluttua ja minua kiinnostaa ajatus lastenkekkeristä vähemmän kuin juurihoito ... vaikken ole moista kyllä kokenutkaan, mutta kauhujuttuja kuullut eikä hammaslääkärillä käynti muutenkaan kuulu lempipuuhiin. Yritän keksiä koko ajan keinoja, millä saisi kemut jotenkin ulkoistettua tai päästä niistä helpommalla, mutta ei hyvältä näytä, kun poika haluaa välttämättä kutsua kaikki parhaat kaverina juhlimaan ja kaikenlaista teematoivettakin jo olisi :-(. Plääh, miksei voida muuttaa jo ennen kemuja? Pakko vaan jotenkin rajata kaverimäärä mahdollisimman pieneksi ja yrittää selvitä hengissä.

Pojalla on tarhakaveri leikkikaverina ja nyt meno alkaa kuullostaa sellaiselta, että olisi syytä vilkaista, onko juuri siivottu lastenhuone kuin pommin jäljiltä!

1 kommentti:

Carita kirjoitti...

Teidän pitää tulla Suomeen, täällä on viime päivät ollut aikas helteistä :)