maanantaina, elokuuta 06, 2007

Hamsteri iski jälleen :-)

Heinäkuussa valmistuivat vielä nämä leppäkerttusukat ihan minulle itselleni.

Leppäkerttusukat
Lanka: Opal Marienkäfer
Puikot: 2,5 ruusupuuta
Malli: tuttu ja turvallinen tiimalasikantapäällä ja pykäreunalla
Tätä lankaa olen himoinnut kaikkein eniten kaikista kolmesta Opalin Sademetsä-sarjan eri sävyistä, mutta vasta nyt hennoin ostaa sen, kun halvahkolla sain. Pidän tästä värityksestä oikein paljon ja sukista tulikin kauniit, eikä edes kantapään kahden välikierroksen ohut valkoinen raita haita haittaa minua. Puikot olivat muuten ne ongelmalliset ruusupuiset, joista katkesi kaksi puikkoa ja jotka olivat muutenkin tosi pitkään tahmaiset. Nyt ne tuntuvat jo melko luistavilta, mutta ei niistä minun lempipuikkojani saa millään.

Kesäiset viikonloput ovat kirpputorikävijän unelma-aikaa ja niinpä etsin taas sunnuntaille yhden käyntipaikan. Paikka oli meille ihan uusi ja kyllä kannatti ajaa vähän kauemmaskin! Kirppis ei ollut mikään suurensuuri, mutta reilusti yli puolet myyjistä oli tavallisia pulliaisia ja sen mukaisesti sitten tavarakin mielenkintoista, tosin jotkut kyllä kuvittelivat rikastuvansa romuillaan ja pyysivät aivan tähttitieteellisiä hintoja. Lankoja oli varmaan ainakin puolessakymmenessä pöydässä, mutta minä nappasin vain yhdestä pöydästä myyjän koko varaston ja hymyilin sen jälkeen koko reissun tyytyväisenä :-).

Tässä koko kasa omissa pusseissaan parvekkeen lattialle heitettynä. Painoa en ole jaksanut punnita, mutta vajaat 5 kiloa taitaisi olla nopealla laskemalla. Ja hintaa huikeat 10 euroa koko satsiata, ei paha :-). Vasemmalla ylhäällä oleva tummansininen jättikerä on puhdasta muovia, samoin ylhäällä näkyvä tummansininen satsi, muuten on paljon ehtaa tavaraa ja sekoitteita. Muovisista olen alkanut miettiä jonkinlaista torkkupeittoversiota, ehkä isoäidinneliöillä tai muilla tilkuilla.


Quellen ikiomaa Dukaten lankaa, suunnilleen puolet villaa, beigeä 5 kerää, punaista 2. Schachenmayrin Molly-lankaa on paljon, vajaa kilo, ja se on mielenkiintoista. Pinta on vyötteen mukaan fleecetyyppistä ja voisin kuvitella tekeväni siitä reilun takkimallisen neuleen, jota voisi käyttää ulkonakin. Ja värikin on oikein sopiva.
Arosassa on myös noin puolet villaa ja se on mukavan pehemeää. Sitä on 400 g ja siitä ajattelin pojalle villatakkia. Schoeller-Esslingerin Lulu on mukavaa roskaista pörrölankaa ja sitä on 10 kerää, joten siitäkin saa jotain isompaa tehtyä. Tulevaan talveenhan kuuluvat ainakin Novitan mukaan pörröiset liivit ja sellaiseen lanka sopisi varmaan oikein hyvin.
Tässä oli satsin eksoottisimmat löydöt: turkkilaisia virkkauslankoja ja pörrölankaa, kaikkia yksi kerä. Pörrölankaa myyjällä olisi ollut enemmänkin, mutta niille hän halusi erillisen kerähinnan ja muutenkin lanka oli kyllä inhottavan kovaa. Punaista Florida-puuvillalankaa on 4 kerää.
Viimeisessä kuvassa ostoksen ehdottomat suosikit: vaaleanpunainen puuvillalanka aivan huutaa päästä topiksi, tosin todennäköisesti vasta ensi kesän helteille, vaaleanvihreä puuvillalanka, jota on 10 kerää, on myös ihanan pehmeää ja värikin kesäisen pirteä. Onlinen puuvilllalankaa on myös 10 vyyhteä ja väri on huikaiseva vaalea lila. Vihreä täysvillalanka on vyötteen mukaan erityistä ekovillalankaa ja sitä on myös puoli kiloa.

Juu, olen oikein tyytyväinen ostoksiini :-). Usein kirpputoreilta löytyy paljon yksinäisiä ja aloitettuja hajakeriä, mutta tässä oli melkein kaikkia lankoja vähintään 500g ja siitä saa jo paljon kudottua! Muilla pöydillä olisi ollut mohaireja, muovilankoja ja kauan mietin isoa ohuita konelankoja, jotka olisivat myös olleet edullisia. Mutta sitten viisastuin ja kävelin niitten luota pois, koska edellisiäkin ohuita lankoja on vielä kutomatta ja niiden käyttö ilman neulekonetta on vähän hankalaa. Ja kyllä noita kudottavia lankoja on muutenkin ihan mukava määrä :-).

Puikoilla on aktiivisena edellisen yllätysostoksen ruskea puuvillalanka, MS3 ja apinasukat. Ensimmäisen kanssa on ollut vähän takkuista kun minulle kävi vanhanaikaisesti ja huomasin ensimmäisen kerän loputtua, että työ oli pyöröillä kierteellä ja ei auttanut kuin purkaa :-(. Sitä se räkätauti teettää!

Ensi viikolla mennään pojan kanssa ilahduttamaan isovanhempia muutamaksi päiväksi, jotta poikakin saa nauttia lomastaan vähän muuallakin kuin kotona. Minä otan ison läjän lankoja mukaan ja toivon, että säät suosisivat ja saisin istua terassilla pojan "viihdyttäessä" isovanhempiaan kahluualtaassa ja jalkapallon kanssa. Shoppailuakin on luvassa sekä huonekaluliikkeitten että toivottavasti muittenkin muodossa ja muutaman sikäläisen lankakaupankin voisi tarkastaa. Samoin ohjelmassa on eläintarhaa, huvipuistoa, onkimista ja muuta mukavaa ja viikon päätteeksi päästään syömään appiukon kalastusseuraan maukasta friteerattua karppia, namskis! Ainoa haittapuoli viikossa tulee olemaan netittömyys, tosin ehkä sekin on vaan hyväksi ja jospa sitä saisi muutaman rivin enemmän kudottua. Ja eiköhän räkätautikin siihen mennessä katoa, niin pääsen ulkoiluttamaan sauvojanikin pitkän tauon jälkeen.

5 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

Voi ei, minkä löydön olet taas tehnyt!

iso gnu kirjoitti...

Onpa löytö!

Stricker kirjoitti...

lankakomero: juu, olen itsekkin aivan tyytyväinen löytööni :-)

iso gnu: onneksi sattuu välillä oikeaan aikaan oikeaan paikkaan :-).

Kati, kirjoitti...

Vastavierailulla :)
Mä olen tehnyt tosta samasta langasta töppöset, vanttuut ja säärystimet, se on ihan kaunis lanka.
Tervetuloa uudelleenkin vierailulle :)

AnneM kirjoitti...

olet mun mielestä rock ;) Ei kai siihen perusteluja tarvi.... :D