maanantaina, elokuuta 27, 2007

Tyytyväistä hyrinää

No nyt on sitten lupaamani erittäin onnistunut neule valmis! Sorry heti kuvien heikko laatu, mutta tässä muuttohässäkässä en pysty parempaan. Alkuperäinen malli löytyy täältä ja on kyllä aika erinäköinen :-). Minun piti tehdä alun perin sininen ja mallin mukainen neule, mutta koska varastoista ei löytynyt sopivaa vaaleansinistä lankaa, muuttui värikin muodikkaaksi ruskeaksi, jota käytän tosi mielelläni. Ja koristeet vaihtuivat, kun yritin tehdä ensin mallin mukaista kuvioneuletta, mutta jäljestä ei tullut riittävän siistiä ja päätin kokeilla omaa kuviointia.

Kukkapusero
Ohje: Sabrina 4/07, malli 5
Lanka: Gründl Four Seasons Firenze, 100% puuvillaa
Langanmenekki: 409g
Puikot: pyöröt numero 3 ja virkkuukoukku numero 2,5
Koko: 38/40

Muutoksia tuli tehtyä aika lailla värin ja koristelujen lisäksi. Ohjeen mukaan pusero tehtiin tasona ja minähän teen aina pyöröillä, jos se vaan on mahdolista. Sivuissa oli jätetty pätkä ilman palmikkokuviota kavennuksien takia, mutta minä vaan kylmästi tein kuviota kokonaan ympäri, ja tuloksesta tuli hyvä. Kuvio on kavennuskohdissa tietenkin tiuhemmassa ja ehkä tämän vuoksi pusero hieman kapeampi, mutta näin neuleesta tuli tsäkällä juuri eikä melkein sopiva. Reunuksia muutin myös niin, että tein kiinteitten silmukoitten ja pitsireunuksen väliin kerroksen pylväitä, kun pelkäsin kaula-aukosta tulevan valtavan. Ja reunuksista tulikin oikein kauniit. Ja tein pitsinkin hieman isompana, eli kolmen silmukan lenkkien sijaan 4 silmukan lenkkejä. Kuviointi olikin sitten aikamoinen ongelma! Olin suunnitellut koristelevani reunukset Ilun tyyppisillä kiemuroilla, mutta huomasin pian, että ketjusilmukkakiemurat olisivat liian raskaita tähän neuleeseen. Kokeilin monia erilaisia koristeluja, ennenkuin vihdoin keksin tämän tyylin. Kaikkein eniten minua harmitti, että olin pakannut jo kaikki neule- ja virkkauskirjani muuttolaatikoihin, joten en niistäkään voinut hakea apuja koristeluihin. Onneksi viimeisimmässä Modassa (kiitos Pirre!) oli pieni kirjontapistokoulu ja otin sieltä vähän mallia joihinkin pistoihin.

Koristelu ei todellakaan ole täydellistä varsinkaan läheltä katsottuna, kukat ovat vinksin vonksin ja lanka halkeilee, mutta olen kokeiluun kuitenkin ihan tyytyväinen. Tyyli on romanttinen, mutta ei kuitenkaan liian sellainen ja sopii loistavasti myös minun lukuisiin Trachten-vaatteisiini. Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen neuleeseen ja se istuu minulle oikein hyvin.

Jos nyt alkaisin tekemään neuletta uudestaan, tekisin tästä ruskeasta langasta version ilman koristeita, jolloin palmikkokuviot alkaisivat aiemmin. Ja jonkun edellisen kirpputorireissun saaliista lilasta puuvillalangasta tekisin kuviollisen version. Harkitsen toista samanlaista ilman kuvioita, koska harva palmikkokuvio on päällä tosi kivan näköinen. Huomasin kyllä neuloessa, että minun käsialallani tällä kuviolla neulokseen jää harmittavasti epätasaisuutta, mutta ei se nyt lopputuloksessa näytä häiritsevän.

Loppukuun tehtailen sukkia valmiiksi ja sitten alkaakin kymppiprojekti, jossa olisi tavoitteena saada lankavarastoja pienemmäksi. Mieli tekisi tehdä vielä joku puuvillainen loppukesän neule, mutta mallia ja hihojen pituutta ei ole vielä päätetty. Muutenkin olen päättänyt alkaa tekemään entistä enemmän neuleita, joita todella pidän. Arkisia juttuja tarvitsee aina, mutta niitä tulee tehtyä sukkia lukuunottamatta kaikkein vähiten.

Viikonlopun ahkeroinnin tuloksena meillä alkaa vihdoinkin näyttämään siltä, että täältä ollaan muuttamassa lähiviikkoina. Kulkeminen on mielenkiintoista laatikkokasojen välissä, mutta onneksi vielä mahtuu.

12 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kaunis pusero! Heh, pari postausta aiemmin heitin herjan lankatreffeistä - minä asun Frankfurtissa, en Suomessa ;) että ei tästä varmaan hirveen pitkä matka olis... (eikä saa yllyttää hamsteroimaan). Mutta tosiaan tässä cityssä en ole lankaa kirppareilla nähnyt.

Helmis kirjoitti...

Vau, onpa todella kaunis!! Jännästi erilainen, muttei liikaa. Kirjonnat tekee siitä niin naisellisen :), mä tykkään!!

Stricker kirjoitti...

mari: ai sinäkö se sen viestin laitoit, luulin joksikin toiseksi Mariksi :-). Treffaus vois ollakkin mahdollinen, tosin ollaan muuttamassa juuri väärään suuntaan muutaman viikon päästä. Frankfurtin kirppiksistä ei ole kyllä hajuakaan, mutta kyllä niitäkin varmaan löytyis.

helmis: kiitos, mustakin malli on ei-niin-ihan-tavallinen, mutta kuitenkin arkisestikkin pidettävä.

villanne kirjoitti...

Kaunis pusero!

pirre kirjoitti...

tosta tuli ältsin hieno! voimia muuttorumbaan!

Stricker kirjoitti...

villanne: kiitos kehuista!

pirre: tuplasti kiitoksia!

Kati, kirjoitti...

Kaunis ♥

Susanna kirjoitti...

Tosi kaunis paita ja nätit on kirjailut!

AnneV kirjoitti...

Hii, eiks ookin kiva tehdä jotain semmoista, joka istuu kuin valettu ja josta tykkää ihan kamalasti? Onnittelut onnistumisesta!

Ja te ootte sitten ehtiväistä porukkaa. Toiset ei pääse muuttamaan edes pakon edessä, toiset vaan suhahtaa suuntaan jos toiseenkin. Tää talo, jossa mä asuin, meni tosiaan myyntiin kaksi vuotta sitten, ja täällä sitä vaan edelleen kökötetään. Mun kesäloman aikana oli tullut asunnonvälittäjältä yksi puhelu, mutta kun en päässyt siihen heti vastaamaan, se ei koskaan soittanut takasi. Ja minähän en rupea erikseen kyselemään, että tulikohan kauppoja ja koskahan pitäisi muuttaa pois vai vaihtuuko tässä vaan vuokranantajan tilinumero.

Ja mä tiedän, että sulla on siellä ihan varmasti muutakin pikku puuhaa, mutta JOS silmiisi osuu semmoinen saksalainen aika tuore neulelehti, jossa olisi kietaisutyylinen takki, niin ottaisitko sen mallin talteen? Väri oli muistaakseni tummahkonharmaa, ja malli on semmoinen vähän epätavallinen kietaisumalliksi: pitkät suorat linjat ja sitten vielä pitsiä, sekin sillain pystysuorassa linjassa.

Hohhoh. Olipahan kuvaus. Näin lehden reilu viikko sitten Berliinissä mutten pöljä ostanut ja nyt sitten harmittaa. Kun edes muistaisi, missä lehdessä se oli...

upa kirjoitti...

Kaunis pusero.
Erottuu todella edukseen.

uhoava gnu kirjoitti...

Tosi makeita palmikoita! Hieno pusero :)

Stricker kirjoitti...

kati,: kiitos!

susanna: kuin myös kiitos kehuista!

annev: juu, olen tyytyväinen! juu, meidän uusi harrastuksemme on ainainen muuttaminen :-). sitä lehteä mietin kovasti ja selailinkin jo tuoreita, mutta ei kyllä iskenyt silmään. kattelen lisää, kun pakkaillessa osuu uusia lehtiä silmään. online on ainakin vielä hukkateillä. laitan sähköpostia kun kerkiän!

upa: kiitos kaunis!

uhoava: kiitos, mustakin noi harvat palmikot on hauskoja ja näyttäviä.