maanantaina, elokuuta 20, 2007

Terveisiä lomalta!

Nyt on taas palattu kotiin vajaan viikon reissusta isovanhempien luota. Oltiin pojan kanssa kahdestaan siellä täysihoidossa ja kyllä olikin mukavaa. Uhmainen poikakin oli tosi rauhallinen, kun sai isovanhemmilta paljon huomiota ja tehtiin lähes kaikki pojan tahdissa ja ehdoilla. Käytiin eläintarhassa, Playmobillandissa, useissa isoissa huonekaluliikkeissä, joissa oli leikkipaikkoja ja sään salliessa isoisä viihdytti poikaa ulkona jalkapalloillen tai kalastaen. Poika oli ensimmäistä kertaa isoisän kanssa kalassa ja yllättäen reissu meni vilkkaan pojan kanssa niin hyvin, että tekivät toisen ja kolmannenkin reissun ja viimeisen saaliina tuli jopa kaksi hyvän kokoista karppia. Voitte uskoa pojan olleen saaliista ylpeä!

Minä nautin enemmästä omasta ajasta, tosin oltiin kyllä niin paljon menossa, ettei paljoa muuta kerinnyt ja jaksanut, mutta jonkin verran tuli kudottua ja sauvojakin ulkoilutettua. Ja vähän shoppailtuakin alennusmyynneistä ja kirpputoreilta. Molempien viikonloppujen kirpputorit olivatkin taas oikein hyviä ja niistä tuli taas saaliiksi paljon sekä äidille että pojalle. Nelivuotias on aivan innostunut kaikenlaisista tietokirjoista, varsinkin kalasellaisista, ja niitä ollaankin haalittu viimeisimmiltä reissuilta aikamoiset läjät ja luettu sitten kotona niin paljon, että poika tietää merenelävistä paljon enemmän kuin isovanhempansa, joille poika sitten opetti kirjojen tietoja. Samoin dinosaurukset ovat alkaneet kiinnostaa hurjasti ja niitä on ostettu myös kirpputoreilta ja opiskeltu nimiä kirjoista.

Äitiä kiinnostivat enemmän kirpputoreilla pehmeämmät asiat ja sitä puoltakin oli ihan riittävästi :-).


Kahden kirpputorin saalis, hintaa 3 ja 8 euroa, poislukien kaksi puuvillasukkalankakerää alhaalla, jotka maksoivat 2,50 kerä. Ensimmäisen viikonlopun saalis miellytti erityisen paljon, kun siinä oli mukana kolme aloittamatonta 50 g:n Regian sukkalankakerää, joka on todella harvinainen löytö kirpputorilla. Kaiken kaikkiaan taas hyviä ostoksia, lähes pelkästään täyttä villaa tai täyttä puuvillaa, mukana iso määrä pellavasekoitelankoja ja muutama kerä merinovillalankaa.

Loman aikana oli laitettu pystyyn 10 % - projekti johon minunkin oli pakko lähteä mukaan, vaikka muutto tuleekin viemään seuraavina kuukausina paljon aikaa. lankavaraston tarkkaa kokoa en kyllä voi tsekata, koska suurin osa langoista on jo muuttolaatikoissa, mutta heitän veikalla arvion 60 kiloa, josta siis 6 kiloa pitäisi hävitä tavalla tai toisella ennen vuoden loppua. Ja painosta voisi hävitä enemmänkin kuin 10 %, mutta sekin olisi hyvä saavutus tälle vuodelle.

Lomareissulla ei valmistunut yhtään työtä, koska jätin isoimman työn kotiin odottamaan loppukiriä ja otin mukaan pari sukkaprojektia, jotka eivät ole vielä esittelykunnossa.

Annen mielestä minäkin rokkaan, suuri kiitos nimityksestä, mutta palaan siihen asiaan ja omiin nimityksiini vasta myöhemmin, nyt valmistautumaan loman päätökseen eli sirkukseen, huomenna alkaa vihdoin ja viimein tarha ja pääsen pakkailemaan ilman pikkukäsien apua.

8 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Ihania löytöjä olet taas tehnyt!
Dinosaurukset kiinnostaa meilläkin, just viikonloppuna poika pelasi tietsikalla Franklin-peliä (siinä kootaan dinosauruksen luuranko ja sitten kerrotaan teitoja ko. dinosta).

Lankakomero kirjoitti...

Voi ei, taas tuollainen lankalöytö! Blogisi seuraaminen alkaa käydä itsekidutuksesta ;).

Mari kirjoitti...

Heh, kävin kirppiksellä eilen enkä nähnyt yhtään lankakerää :) Jos tännepäin olet muuttamassa, voitaisiin tehdä lankatreffit...

Anonyymi kirjoitti...

Ooh,mitkä ihanat kirpparilöydöt. Sulla on täällä blogissasi paljon mukavaa,aivan ihania sukkiakin!:) Terkuin:Intsu

pirre kirjoitti...

wow. olen kateellinen. mitä onkaan tuo aniliini lanka keskellä? olen ehdottanut isännälle ensikesän lomareissuksi saksaa, ihan noiden kirppareitten lankavalikoiman takia ;O).

Tiitta kirjoitti...

Moi, minakin sain kesalomalla kaksi pussillista villasukkia mukaani Vietnamin koyhille jaettavaksi, toinen aidin tekemia ja toinen pussi kummitatini tekemia jatelangoista. Viime syksyn kerayksiin kun en pystynyt mitaan antamaan,niin siitapa viisastuin ja tilasin sukkia Suomesta. Taallahan on sen verran viileaa alkutalvesta, etta sukkia tarvitaan, kodittomat varsinkin. Tosin aidin tekemat sukat ovat niin upeita, etta ainakin osan taidan lahjoittaa niista paikallisille tuttavilleni...

Stricker kirjoitti...

carita: taitaa olla pikkupoikien kestosuosikkeja nuo dinot :-). Meillä alkoi kyllä suosio melkein kuin taikasauvasta heilauttamalla ja nyt ne on ihan ykkösiä Spidermanin kanssa.

lankakomero: :-), sorry, jos kidutan teitä liikaa, mutta kyllä mustakin nämä viime kesien kirppislöydät ovat olleet aika uskomattomia!

mari: juu, Suomesta olen kuullut, että kirppiksillä on harmittavan harvoin lankoja myynnissä. Vähän eri suuntaan ollaan muuttamassa, mutta lankatreffit olis kyllä hyvä idea :-). Pitäis varmaan lähteä Suomea kiertämään lankatreffipaikkojen mukaan seuraavalla kerralla ... mitäköhän sukulaiset sanoisivat :-).

intsu: kiitos kehuista Intsu!

pirre: aniliini lanka on Schoeller live classic colori nimeltään, syönyt 80% villaa ja 20 mohairia ja on ihanan poehmeää. Juu, hyvä lomakohde ja mä voin neuvoa parhaimmille kirppiksille :-). Mutta en voi luvata, että aina löytyy lankoja ... vaikka kyllä mä olen viime aikoina ollut harvinaisen onnekas kirppisreissuilla :-).

tiitta: kiva kun tulit vierailulle sieltä kaukaa lämpimästä! Hieno juttu nuo lahjoitussukat!

Raisa kirjoitti...

Ihania lankalöytöjä tosiaan, harmi ettei täkäläisillä kirppiksillä tuollaista juuri löydy...