maanantaina, marraskuuta 10, 2008

Pitsittää

Vihdoinkin jotain näyttämistä, johon olen itse erittäin tyytyväinen. Näin Lankakomerossa tämän kauniin neuleen ja sain ohjeen koeneulottavaksi ja sehän pääsikin heti kovasta ruuhkasta huolimatta puikoille. Ohjeessa suositellaan Novitan Woolia langaksi ja alunperin minun pitikin tehdä neule siitä, mutta sitten totesin, että musta on aina musta ja kaivoin esille pari tallvea sitten hamstraamani Austermanin Smaragd Classicin, jota oli sopivasti 8 kerää jäljellä. Siinä on annettu tiheys samaksi kuin Woolissa, tosin metrejä on vähemmän ja lanka tuntuu paksummalta. Valitsin toiseksi pienimmän eli 36'' koon ja siitä tuli pingottamattomana juuri passeli minun koon 38 yläosalleni. Langan riittämisen suhteen oli jännää, mutta tällaisessa ylösalaisinraglanissa on helppo säädellä langan määrää ja kudoin hihoja rinnakkain helman pitsiosan kanssa. Hihat jäivät noin 3/4- tai 7/8-mittaisiksi, joka sopii malliin tosi hyvin. Helmassa kävi loppujen lopuksi kuitenkin köpelösti, mutta huomasin mustan Seiskaveikan passaavaan väriin niin hyvin, ettei eroa huomaa kuin jos sen tietää ja osaa etsiä. Kiitos vielä kerran Lankakomeroon ja tiedoksi muille: tästä on tulossa ohje, joka on erittäin hyvin ja tarkasti kirjoitettu ja jolla saa tosi monta erinäköistä neuletta tehtyä. Tulen aivan varmasti tekemään ohjeella muitakin neuleita eri hihaversiolla ja eri hihamitalla.


Mustaa neuletta on muuten tosi kiva kuvata harmaana päivänä tumman mallinuken päällä :-(. Miksi ihmeessä pitää valita musta lanka ... no tietenkin sen takia kun musta on vaan ihan ihana väri :-). En muuten pingottanut neuletta yhtään mitenkään vaan kokeilin sitä suoraan ja totesin sen olevan hyvä ilman pingotustakin, joten ainakin nyt se jää tällaiseksi. Minun päälläni pitsi aukeaa hieman enemmän kuin kädettömän ruikelomallinuken päällä.
Anoppilareissulle piti saada mukaan jotain aivotonta ja mieskin sai vaihteeksi jotain lämmintä päällepantavaa. Lankana tuttu ja turvallinen Seiskaveikka.
Puikoilla on edelleenkin kamala tungos ja kesken on toistakymmentä, ellei enemmänkin, työtä. Sukkia on tulossa vaikka kuinka monta ja muutakin on tulossa. Juuri tuli muuten mieleen, että yhtään isompaa työtä ei ole kesken! Pääsisiköhän Vihervaara vihdoinkin talviunilta .... vai pitäisiköhän tehdä joku huivi välillä valmiiksikin asti. Kaikkein aktiivisimpana kesken on pehmolammas hyväntekeväisyyteen, jolle pitää tehdä heti myös seuraaja pojan valitsemilla väreillä. Ai, vai että olisi Lapaskuukin ja minäkin mukana Kinnaskopassa, mutta häpeäkseni minun täytyy myöntää, etten ole aloittanutkaan vielä lapasia ... mutta lupaan saada ainakin yhden parin valmiiksi!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi miten upea tuo neulepusero! Tosi kaunis!

Tuazophia kirjoitti...

Onpa tosiaan upea tuo paita! Pidän kovasti pitsineuleesta, mutta jotenkin en osaa silti tehdä itselleni pitsineulepaitaa - pitäisiköhän tehdä jotain tällaiselle kummalle jutulle?

Stricker kirjoitti...

intsu: kiitos, minäkin olen siihen oikein tyytyväinen ja malli on todella kaunis

tuazophia: kiitos myös sinulle. Minäkään en niin kovin usein tee pitsineuleita, vaikka tykkäänkin niistä kovasti, Mutta tämä kyllä antoi lisäpotkua seuraavillekkin.

AnneM kirjoitti...

katos vaan, melkein kaksi viikoa meni että muistin tulla kommentoimaan tätä. Siis tää on aivan ihana, heti kun ohje on saatavilla niin ostan sen ;)