keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Blogit, mitä ne oikein ovat?

Juu, vähän siltä tuntuu, kun toista kuukautta on edellisestä postauksesta ja suosikkejanikin olen lukenut todella harvakseltaan. Aika on mennyt kuin siivillä, kun olen maalannut, maalannut ja vielä kerran maalannut. Meinaan ikkunoita ja ovia niin paljon, että käsi on ollut turvallisessa paketissa jo monta viikkoa :-(. Pensseliin tarttuminen on sattunut niin maan perusteellisesti, mutta sinnillä sain viime viikon lopulla viimeiset ulkomaalaukset tehtyä. Asialle tuli vähän kiire, kun syksy ilmoitteli kylmien tuulien kera tulostaan, mutta onneksi pari viikkoa piteli vielä kohtuullisen aurinkoisia ja lämpimiä kelejä, joten sain urakan valmiiksi. Yksi liukuovi on vielä tehtävä, mutta se on parvekelasituksen tällä puolella, joten parantelen ensin kättä ja hoidan homman sitten loppuun. Ja sitten pidän reilun tauon, ennenkuin alan maalaamaan vähemmän haisevalla maalilla sisäovia, joita niitäkin on kolmikerroksisessa talossa aika monta.

Hankalinta hommassa on ollut, etten käden takia ole voinut olla kuin hetken koneella, kun hiiren käyttö on ollut myrkkyä ranteelle. Kutominenkin oli tietenkin kivuliasta, mutta vähän olen yrittänyt kuitenkin tikutella joka päivä. Erittäin paha startitis vaivaa edelleenkin ja uusia projekteja kasvaa kuin sieniä sateella. Joulujututkin ovat pyörineet jo jonkin aikaa päässä ja lahjatehdaskin on hiljalleen avautumassa.

Hankintoja on tullut tehtyä muutama ja tässä parhaimmat niistä. Haavistoa olen haikaillut jo pitkään ja kävinkin heti kimppuun, kun vanha diilarini ilmoitti omistavansa yhden ylimääräisen kappaleen. Tästä en ole aloittanut vielä mitään uutta, mutta ihan pian alan taas kokeilemaan kirjoneuleen kutomista, tällä kertaa osin uusilla välineillä ja toivottavasti entistä nopeammalla tyylillä. Kotilieden neulenumerossa oli paljon kivoja malleja, kiitos tästäkin toisille diilareille! IK:n löysin ensimmäistä kertaa ihan kaupasta, tosin matka on kyllä aikamoinen, joten ihan joka numeroa en tule saamaan, mutta kivaa vaihtelua siitä saa ja kauniita malleja siinä oli montakin. VK:n sain vaihtokaupassa ja olen siihenkin oikein tyytyväinen. Ihan Tikrun takia minä lehden halusin ja kyllä kannatti, kun siinä on hänen malliensa lisäksi muitakin kivoja juttuja.

Tämän hetken mieluisin keskeneräinen työ on tämä ylösalaisinraglan, jonka ohjeen sain Lankakomerolta vähän niin kuin testausmielessä neulottavaksi. Käsiongelma on hidastanut tämänkin neulomista valitettavan paljon, mutta olen kuitenkin päässyt siihen vaiheeseen, että vartalo on viittä vaille valmis, ensimmäinen hiha samoin ja toinenkin on aloitettu. Tällainen saumaton raglan on ihana ohje silloin, kun on vähän epävarmaa, kuinka pitkälle lanka tulee riittämään. Tästä neuleesta tulee varmasti yksi suurista suosikeista ja ohje on todella hyvin ja selkeästi kirjoitettu.

Aloitin Novitan nettisivuilta löytämälläni ohjeella Huiviliiviä aivottomaksi työksi Elfin langasta ja siitäkin on tulossa mukava neule, jolle varmaan tulee käyttöäkin.

Rosebud-sukat
Malli: saksan kielellä täältä
Lanka: puuvillaisten sukkalankojen jämiä
Puikot: 2,5
Jätin kantapään kuvion pois, kun en parinkaan yrittämisen jälkeen yksinkertaisesti ymmärtänyt kaaviota ja ohjetta. Todella kaunis malli näinkin ja ehkä minä yritän vielä ihan oikeallakin mallilla joku toinen kerta.
Pomatomus
Malli: Cookie A ja löytyy täältä
Lanka: Omakoolattu ja tavallinen halpissukkalanka
Puikot: öö, olikohan numero 3, ohjeen mukaan kuitenkin
Lanka uhkasi loppua kesken ja jouduin ottamaan valkoista kaveriksi. Malli on todella näyttävä ja mukava tehdä, mutta seuraavalla kerralla teen langankierrot niin, ettei kuvioon jää niin isoja reikiä

Sukkasatoon on valmistumassa muitakin sukkia, mutta ensin haluan saada ylösalaisinneuleen valmiiksi. Olen luvannut pojalle, että hän saa vihdoinkin vaatekaappiinsa vähän piristystä erilaisten kirjottujen sarjakuva- ja elokuvahahmojen muodossa, joten ompelukoneen kirjontaosalle tulee töitä. Lapaskuukin on pian alkamassa ja tavoitteena on saada ne ensimmäiset Haavistot tehtyä ja muitakin sormenlämmittimiä olisi syytä saada tehtyä. Kirjoneuleet ovat alkaneet nostaa päätään pitkän palmikkoosin jälkeen ja toivon oppivani neulomaan kirjoneuletta vähän nopeammin, jotta se tuntuisi mielekkäämmältä kuin aikaisemmilla kerroilla. Ja kyllä tietenkin edelleenkin palmikot kiinnostavat ja Vihervaaran uusi tuleminenkin on varmaan pian vuorossa.

1 kommentti:

Lankakomero kirjoitti...

Voi kiitos!
Kävin katsomassa noiden Rosebud-sukkien ohjetta ja kaaviokuvan perusteella (en osaa saksaa) kantapää olisi ns. mosaiikkineuletta eli kuviot tehty nostetuilla silmukoilla ja aina yhtä väriä kaksikerrosta kerrallaan neulottu.