maanantaina, syyskuuta 08, 2008

Monstereita liikenteessä

Päätin kuluttaa Sukkasadon aikana jämäkeriäni ja tässä ensimmäiset monsterisukat. Väriyhdistelmä on aika psykedeelinen, mutta jotenkin kummasti se miellyttää minun silmääni todella paljon. En yrittänytkään saada sukista samanlaisia, pelkästään resori, kantapää ja kärki on tehty yhdellä langalla ja muuten lanka vaihtuu aina kahden kerroksen välein.

No tämä kyllä ei ole kovin iso hirviö, vaan ystävien vastasyntyneelle pojalle tarkoitettu setti Novitan merinoisesta Woolista.


Päätin lähteä mukaan Mystery Stole 4: een ja pähkin pari viikkoa mahdollisia lanka- ja helmiyhdistelmiä. Loppujen lopuksia ainakin tämänhetkiseksi voittajaksi tuli kartiolla oleva pellavasekoitelanka ja moniväriset helmet. Ensimmäisen version tein numeron 3,5 puikoilla ja niillä pitsistä tuli kuin kalanverkkoa, joten pienensin kokoa kokonaisen numeron ja aloitin uudelleen. En ole ihan varma, onko lanka täydellinen mallin, mutta haluaisin välttämättä kokeilla tällä yhdistelmällä, joten kudon ainakin ensimmäisen vihjeen loppuun ja pingotan työn ja katson, miten jatkan.
Monsterisukat numero 2 kudon miehelle, kun onnistuin kutistamaan ja melkein huovuttamaan hänen sukkansa, jotka olen kutonut 7-veljestä-langasta. Uskomatonta, mutta ne todellakin kutistuivat pesussa koosta 43 noin kokoon 39! Ja lanka on tuo raidallinen kuvasta. Taas jonkinlainen sunnuntaikerä, koska pesin ne tasan samoin kuin kaikki muutkin jo monen vuoden ajan.
Monsterisukat numero 3 aloitan tällaisista vähän meleeratuista väreistä. Kaivelin tänään jämäsukkalankalaatikkoa ja löysin sieltä vaikka kuinka monta mielenkiintoista yhdistelmää seuraaviin sukkiin. Startitis on tosi pahana tällä hetkellä ja aloitettu on muitakin töitä, parit sukatkin, eikä loppua ole näkyvissä. Ei tosin taida tuo startitis olla yhtään ihme, kun tänään tuli kaksi muutakin diagnoosia, yksi sitis ja yksi kitis ja pussillinen lääkkeitä.

4 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Wau, nuo monsterisukat #1 näyttää tosi hyvältä!

Villasukka kirjoitti...

Just tuollaisia jämäkerä-pätkärääkättysukkia olen suunnitellut jo pitkään mutten ole saanut aikaiseksi - tykkään!!!

Stricker kirjoitti...

taina: kiitos, sattui hyvä yhdistelmä ja sopiva kerrosmäärä :-)

villasukka: kiva, ei kun kokeilemaan väriyhdistelmiä. Parhaat taitaa tulla, kun molemmissa on mahdollisimman paljon kuvion vaihtoa raidasta pilkkuihin etc.

WorstedKnitt kirjoitti...

Ihana tuo vauvansetti!

Tulin sitä kertomaan, että voitit blogissani www.worsted-knitt.net pienen palkinnon! Laitan sinulla Ravelry-mailia että saat palkintosi lunastettua.