tiistaina, syyskuuta 02, 2008

Kesän viimeiset sukat ja sortumistarina

Tässä kuluneen kesän viimeiset kesäsukat, sukkapari numero 16 tälle vuodelle. Ihan ekat Knitpickseillä tehdyt sukat, jotka aloitin hätäpäissäni Legoreissulla, kun ei ollut mitään sopivaa reissukutomusta kesken. Lankana Sockina Colorin jämät, joista tein joskus männävuonna itselleni yösukat. Ovat muuten olleet hurjan paljon käytössä eivätkä ole nukkaantuneet oikeastaan ollenkaan.

Blattmusterranken-Umschlag-Sneaker eli lehtisniikkerit
Ohje: Socken-Kreativ-Liste
Lanka: Vyötteetön Regia + joku jämä
Puikot: 2,5
Näistä tuli ensimmäiset SKL:n listasukat, jotka sain ennen seuraavan ohjeen ilmestymistä valmiiksi ... tosin vähän ennen keskiyötä eli hilkulle meni, mutta halusin saada nämäkin valmiiksi ennen Sukkasadon alkamista. Kudoin nämä täysin ohjeen mukaan ja tein ensi kertaa sydänkantapään ja vahvennetun kantalapun. Kudoin ensimmäisen loppuun ja toistakin yli kantapään, kun huomasin, että lanka tulee lopumaan kesken. Joten ei kun purkamaan ensimmäistä, murmur inhoan purkamista yli kaiken, ja etsimään jotain jämää, joka edes sinnepäin sopisi alkuperäisen lankaan. Aika hauskat näistä tulikin. Mallijalka on tosi pitkä ja minulla raidat tulevat juuri sopivasti keskelle päkiää.

Tänä aamuna minua laiskotti ja harmitti ja sääkin oli niin sumuinen, etten halunnut tehdä pihan kivitöitä, joita minun olisi ihan oikeasti pitänyt tehdä. Vein pojan tarhaan ja iskin naviin tuntemattoman osoitteen ja lähdin reissuun, matkakohteena uusi lankakauppatuttavuus. Sieltä lähti mukaan kohtuudella valittu saalis pehmeitä palleroita. Yläkuvan aarteet ovat erilaisia yksittäisiä merino- ja puuvillakeriä, jotka maksoivat hurjat 49 senttiä kerä. Sukkalankoja tuli mukaan alakuvaa enemmänkin, mutta unohdin ottaa niistä yhteiskuvan ja tässä vaan suurin herkku, Onlinen Wellness-lanka, jossa on aloe veraa. Väri kauniin syksyinen ja rauhallinen. Muuten ostin pelkästään yksivärisiä ja meleerattuja sukkalankoja ja kaikki reippaasti tarjouskoreista eli halvalla.

Sukkasato on alkanut ja minut löytää Hillokellarista. Aloitin heti monsterisukat eli jämäsukat kahdesta erilaisesta raitalangasta ja printattuna on pari vähän hankalampaa mallia. Aion sukakutomisen ohella jatkaa myös keskeneräisiä töitä, varsinkin pari huivia odottaisi kärsimättömänä. Kesäheinäkin pitäisi purkaa ja aloittaa uudestaan, jotta sitä ehkä vielä kerkiäisi pitää tänä vuonna kauniina syyspäivinä.

Sain muuten tämänpäiväisellä reissullani kuulla kauniita sanoja olympianeuleestani: keskellä toria vanhempi naishenkilö puhutteli minua ja kehui neulettani maasta taivaaseen :-). Kyllä tuli hyvä mieli ja olen itsekkin neuleeseen tyytyväinen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olipa mukava kuulla viimeiset kuulumisesi. Terkkuja täältä itäisen rajan pinnasta (tiedät kyllä!)