torstaina, elokuuta 21, 2008

Olympia ja hämä-hämä-häkki

Olympialaiset ovat loppusuoralla ja minäkin sain oman olympiaurakkani toissailtana valmiiksi. Valitsin melko helpon ja nopean neulottavan, koska halusin päästä jatkamaan keskeneräisten pitkää jonoa, että vihdoinkin pääsisi sillä saralla vähän parempaan tilanteeseen. Keskeneräisiä on kertynyt aivan mieletön määrä ja kokoajan tekisi mieli aloittaa vaan uusia töitä.

Olympic February Lady
Ohje: täältä
Lanka: Novitan Spektri Plus, 494g
Koko: silmukat S-koosta, on kuitenkin jotakuinkin M-kokoinen
Puikot: 5 vartalossa & 4,5 hihoissa
Taisin tehdä ohjeen mukaan hihoja lukuunottamatta. Tein tarkoituksella aika pitkän, koska tykkään sellaisista enemmän. Hihat jäivät aika lyhyiksi, koska lanka loppui, mutta hyvät niistäkin tuli, juuri kyynärpään alapuolelle. Hihojen kanssa oli takkuamista, niistä kun tuli aina liian leveät ja lerpattavat. Otin ohuemmat puikot ja tein tarkoituksella tiukempaa jälkeä, ja silloin tuli parempi, mutta reunus jäi vieläkin liian löysäksi, joten vähensin 6 silmukka ja kudoin aika tiukkaa, samoin päättelyn tein aika napakasti.
Hyvä neule tuli, tulen varmasti pitämään ja suunnittelen jo seuraavia samalla mallilla. Suunnitelmissa on myös samalla mallilla suljettu tunikamainen neule.

Yhdessä neulontablogissa on seurattu hämähäkkirouvan touhuja. Meiltä löytyi ikkunan ulkopuolelta tällainen, lajista ei ole havaintoa, mutta saattaisi ehkä myös olla ristilukki. Iso oli kuin mikä! Kovasti oli kutonut seittiä, mutta kuitenkin vähän erilaista kuin minun puikoistani syntynyt seitti...

MS3 on vihdoinkin valmis! Kyllä siinä oli urakkaa ja mutkaa matkassa, kun parikymmentä riviä ennen loppua loppui lanka, eikä sitä meinannut löytyä mistään. Lopulta sain yhden foorumin kautta ystävälliseltä kutojalta yhden kerän ja sain huivin loppuun. Langoissa on pieni väriero, mutta se sattui sopivast sulkien kohdalle, joten se sopii hyvin kuvioon eikä sitä kyllä huomaakkaan, jos ei osaa katsoa. Pingotuksen kanssa meinasi olla ongelmia, kun kokeilin tehdä sitä ensimmäistä kertaa langan kanssa. Olen jo yrittänyt etsiä edullista mahdollisuutta jonkinlaisiin pingotustankoihin, mutta rautakaupassa käynti ei tuottanut sopivanhintaista tulosta ... miehellä oli kyllä hauskaa :-). Olin pingotuksesa vähän hätäinen, kun halusin äkkiä kuvata huivin, ja sulkien reunat käpristyivät vähän, kun huivi ei ollut ihan kuiva föönauksestakaan huolimatta, joten siipiosa on pingottumassa uudelleen.

Mystery Stole 3, Swan Lake
Ohje: täältä
Lanka: Junghanswollen Seidana-silkkisekoitus 140g
Puikot: 3,5
Tämä oli minun ensimmäinen isompi huiviprojektini ja olen tyytyväinen tulokseen. Pelkkää huivinkutojaa minusta ei kuitenkaan tule, vaikka aion muitakin huiveja vielä neuloa. Rivien jatkuva seuraaminen on rasittavaa ja lankavarastotkin vähenevät työhön nähden ihan liian vähän :-). Enkä minä ole oikein huivi-ihminenkään, mutta ehkäpä lähipiiristä löytyy sopivia "uhreja" :-).
Seuraavksi taidan ottaa käsittelyyn seuraavan keskeneräisen huivin ja sukkiakin olisi kiva saada valmiiksi. Kesäheinän kohtalo harmittaa: koska taas aloitin kutomisen ilman mallitilkkua, näyttää siitä tulevan aivan liian iso ja joudun purkamaan melkein 30 senttiä :-(. Mutta pakko se on tehdä, koska en sitä kuitenkaan telttamallisenakaan tulisi pitämään. Olenkos muuten koskaan sanonut, miten kamalasti inhoan neuletöiden purkamista?!? Valitusta voisin jatkaa sairasosastolla, on meinaan taas päällä niin maan perusteellisen ikävä yskä, että vatsalihakset ovat aivan hellinä, kurkku riekaleina ja päätä särkee pelkästä yskimisestä :-(. Tahtoo kesän!!! Onneksi on edes olympialaiset, että saa maata viikkotolkulla töllön ääressä; kahden maan kannustaminen on paljon jännempääkin, kun mitaleita satelee ihan kivasti :-).

7 kommenttia:

päivi-helena kirjoitti...

Kauniita neulomuksia! Mun olympiahuiville uhkaa käydä heikosti, no hetki on vielä aikaa..

TeSa kirjoitti...

Kiitos vierailustasi. Piti ajan kanssa tulla katsomaan sinun upeita töitäsi. Paljon kauniita neuleita sinulla.

Helmis kirjoitti...

Voi sentään, paranemistoivotuksia sulle!!

Kiitos oikein hurjan paljon aivan ihanasta kommentista, jonka jätit blogiini! Oli aivan mahtavan kauniisti sanottu - ja on aina niin mukava huomata muita samanhenkisiä ja -tyylisiä neulojia. Usein minä ainakin ajattelen, ettei se oma malli niin kummoinen ole, kun monet suunnittelevat hienoja ja monimutkaisia luomuksia. Mutta onhan meitä "tavismallienkin" ystäviä :).

Yritän kyllä kirjoittaa villatakin ohjeen, luonnostelinkin sitä jo, mutta luultavasti pääsen uudestaan sen kimppuun vasta ensi viikolla, kun vietän omaa aikaa kuopuksen kerhoillessa. Noita ohjeita ei pitäisi jättää kovin pitkäksi aikaa odottelemaan, sitten se jo ehtii unohtua ja tulee muuta mielenkiintoista tekeille...

Tuo Spektri-jakku on tosi tyylikäs ja kiitos muuten hyvästä vinkistä lankavalinnan suhteen :).

Stricker kirjoitti...

päivi-helena: Kiitos, toivottavasti sait oman olympiatyösi valmiiksi ajoissa ... pitääkin mennä katsomaan sinun blogiisi.

tesa: kiitos samoin vierailusta ja kiitos kehuista. Viime aikoina on tullut tehtyä muutama onnistunut neule, mutta kyllä niitä mörvelöitäkin riittää :-).

helmis: kiitos paranemistoivotuksista. Kommentti oli ihan asiaa, koska vaika kaikenlaisia härpäkkeitä ja muotijuttuja on kivaa kutoa, sitä tulee pidettyä niitä arkisempia juttuja, mutta niihin löytää huonommin ohjeita.

WorstedKnitt kirjoitti...

Ihana huivi! Vaikka olen kyllä samaa mieltä että työmäärä lopputulokseen / langan menekkiin verrattuna on aika suuri.

Stricker kirjoitti...

worstedknitt: Kiitos, aivan sama mieltä tuosta langankulutuksesta ... jos tätä vauhtia kutoisin, ei lankavarasto loppuisi ikinä :-)

Rouva Oranssi kirjoitti...

Hyvä kun surffailin netissä. Löysin tänne ja itselleni tärkeää tietoa! Mulla on ostettuna Spektri Plussaa jonka olen korvamerkinnyt February Lady Sweateriksi, määrä noin 650 g arvelutti, että riittääkö. Olen iiiiso ihminen, mutta nyt uskon, että jollakin mitalla saan tehdyksi. Kiva.