maanantaina, elokuuta 18, 2008

Virkattu on ... reikiä :-)

Tulipas aikamoinen tauko tähän bloggailuun, mutta kun ei kerkiä oikein mihinkään "joutavaan" päiväsaikaan ja illalla ei enää näe kuvata eikä jaksa blogata. Ollaan mukamas vähän lomailtu, tosin kovin kauas kotipihalta ei keritty, kun kanneltiin 150 kilon kiviä paikasta toiseen, maalattiin ikkunoita ja raivattiin vinttiä. Jälkeäkin syntyi ihan mukavasti, mutta kyllä varmaan olisi ollut rentouttavampaa maata jossain rannalla Pina Colada kädessä. Säät ovat olleet ihan syvältä ja ilmeisesti sen takia on sairasteltu kaikki oikein kilpaa :-(.

Puikkoja ja koukkuakin on tullut heiluteltua jonkin verran, ilmoittauduttua kaikenmaailman mysteerisiin huivijuttuihin ja tällä hetkellä yritän valita Mystery Stole 4:een lankoja ja helmiä. Tässä on tämän päivän suosikit eli joku noista keltaisista saattaisi tulla valituksi, mutta helmistä en oikein vielä tiedä, kun en ole löytänyt mistään tietoa, voisiko noita erivärisiä käyttää. Täytyy seuraavana lähteä vähän Ravelryyn surffailemaan ja katselemaan.

Jo muutama viikko sitten valmistui toinen oikein onnistunut neule peräjälkeen. Tai siis eihän tuo tietenkään ole neulottu vaan virkattu. Pähkäilin jo edellisellä kerralla sen sopivuutta, ohjeen koko kun oli 36-38 ja tarvitsisin ehdottomasti ainakin sen isomman luvun. Lanka oli kyllä vähän alkuperäistä paksumpaa, mutta olen virkannut sen verran vähän, etten oikein osaa arvioida kokoja ... enkä tietenkään taaskaan tehnyt minkäänlaista mallitilkkua. Pingotin kappaleet tosi rankasti ja elin jännityksessä siihen saakka, kun sain työn kasattua ja pääsin kokeilemaan. Ilo oli tosi suuri, kun totesin koon istuvan tosi hyvin ja muutenkin topin onnistuneen loistavasti. Oli kivaa virkata vähän isompaakin ja työstä jäi sellainen tunne, että tämäntyyppisä virkattuja töitä pitää tehdä lisääkin.
Virkattu toppi
Ohje: Lea Special Modische Masche LM 023
Koko: N. 38
Koukku: 3
Lanka: Vyötteetön kirpputoripuuvillalanka
Tässä vielä toinen kuva, vaikka kunnon valokuvaajaa minusta ei kyllä saa tekemälläkään :-(. Tänään paistoi aurinko niin, etten nähnyt digin kuvaruudulta yhtään vaan jouduin ottamaan kuvat vähän veikalla. Yritin muka saada kuvaan kauniisti kukkivia keltaisi nimettömiä kukkia, mutta eipä noista näy mitään vaan kaikkea muuta epäkuvauksellista vaan osui taustaksi.

Olympiatyö eli February Lady Sweater on edistynyt niin, että se valmistuu varmaankin huomenna. Novitan Spektri Plus on kivaa lankaa, mutta aika raskas neuleesta tulee. Ja lanka tulee riittämään juuri ja juuri, kun lyhennän vähän hihoja. Ensimmäisen hihan joudun purkamaan, kun siitä tuli aivan liian löysä ja iso, mutta pienemmillä puikoilla ja tiukemmalla käsialalla näyttää tulevan ihan sopiva. Nyt päässä kummittelee tehdä samalla mallilla suljettu puseromallinen tunika.

Ei kommentteja: