torstaina, elokuuta 21, 2008

Olympia ja hämä-hämä-häkki

Olympialaiset ovat loppusuoralla ja minäkin sain oman olympiaurakkani toissailtana valmiiksi. Valitsin melko helpon ja nopean neulottavan, koska halusin päästä jatkamaan keskeneräisten pitkää jonoa, että vihdoinkin pääsisi sillä saralla vähän parempaan tilanteeseen. Keskeneräisiä on kertynyt aivan mieletön määrä ja kokoajan tekisi mieli aloittaa vaan uusia töitä.

Olympic February Lady
Ohje: täältä
Lanka: Novitan Spektri Plus, 494g
Koko: silmukat S-koosta, on kuitenkin jotakuinkin M-kokoinen
Puikot: 5 vartalossa & 4,5 hihoissa
Taisin tehdä ohjeen mukaan hihoja lukuunottamatta. Tein tarkoituksella aika pitkän, koska tykkään sellaisista enemmän. Hihat jäivät aika lyhyiksi, koska lanka loppui, mutta hyvät niistäkin tuli, juuri kyynärpään alapuolelle. Hihojen kanssa oli takkuamista, niistä kun tuli aina liian leveät ja lerpattavat. Otin ohuemmat puikot ja tein tarkoituksella tiukempaa jälkeä, ja silloin tuli parempi, mutta reunus jäi vieläkin liian löysäksi, joten vähensin 6 silmukka ja kudoin aika tiukkaa, samoin päättelyn tein aika napakasti.
Hyvä neule tuli, tulen varmasti pitämään ja suunnittelen jo seuraavia samalla mallilla. Suunnitelmissa on myös samalla mallilla suljettu tunikamainen neule.

Yhdessä neulontablogissa on seurattu hämähäkkirouvan touhuja. Meiltä löytyi ikkunan ulkopuolelta tällainen, lajista ei ole havaintoa, mutta saattaisi ehkä myös olla ristilukki. Iso oli kuin mikä! Kovasti oli kutonut seittiä, mutta kuitenkin vähän erilaista kuin minun puikoistani syntynyt seitti...

MS3 on vihdoinkin valmis! Kyllä siinä oli urakkaa ja mutkaa matkassa, kun parikymmentä riviä ennen loppua loppui lanka, eikä sitä meinannut löytyä mistään. Lopulta sain yhden foorumin kautta ystävälliseltä kutojalta yhden kerän ja sain huivin loppuun. Langoissa on pieni väriero, mutta se sattui sopivast sulkien kohdalle, joten se sopii hyvin kuvioon eikä sitä kyllä huomaakkaan, jos ei osaa katsoa. Pingotuksen kanssa meinasi olla ongelmia, kun kokeilin tehdä sitä ensimmäistä kertaa langan kanssa. Olen jo yrittänyt etsiä edullista mahdollisuutta jonkinlaisiin pingotustankoihin, mutta rautakaupassa käynti ei tuottanut sopivanhintaista tulosta ... miehellä oli kyllä hauskaa :-). Olin pingotuksesa vähän hätäinen, kun halusin äkkiä kuvata huivin, ja sulkien reunat käpristyivät vähän, kun huivi ei ollut ihan kuiva föönauksestakaan huolimatta, joten siipiosa on pingottumassa uudelleen.

Mystery Stole 3, Swan Lake
Ohje: täältä
Lanka: Junghanswollen Seidana-silkkisekoitus 140g
Puikot: 3,5
Tämä oli minun ensimmäinen isompi huiviprojektini ja olen tyytyväinen tulokseen. Pelkkää huivinkutojaa minusta ei kuitenkaan tule, vaikka aion muitakin huiveja vielä neuloa. Rivien jatkuva seuraaminen on rasittavaa ja lankavarastotkin vähenevät työhön nähden ihan liian vähän :-). Enkä minä ole oikein huivi-ihminenkään, mutta ehkäpä lähipiiristä löytyy sopivia "uhreja" :-).
Seuraavksi taidan ottaa käsittelyyn seuraavan keskeneräisen huivin ja sukkiakin olisi kiva saada valmiiksi. Kesäheinän kohtalo harmittaa: koska taas aloitin kutomisen ilman mallitilkkua, näyttää siitä tulevan aivan liian iso ja joudun purkamaan melkein 30 senttiä :-(. Mutta pakko se on tehdä, koska en sitä kuitenkaan telttamallisenakaan tulisi pitämään. Olenkos muuten koskaan sanonut, miten kamalasti inhoan neuletöiden purkamista?!? Valitusta voisin jatkaa sairasosastolla, on meinaan taas päällä niin maan perusteellisen ikävä yskä, että vatsalihakset ovat aivan hellinä, kurkku riekaleina ja päätä särkee pelkästä yskimisestä :-(. Tahtoo kesän!!! Onneksi on edes olympialaiset, että saa maata viikkotolkulla töllön ääressä; kahden maan kannustaminen on paljon jännempääkin, kun mitaleita satelee ihan kivasti :-).

maanantaina, elokuuta 18, 2008

Virkattu on ... reikiä :-)

Tulipas aikamoinen tauko tähän bloggailuun, mutta kun ei kerkiä oikein mihinkään "joutavaan" päiväsaikaan ja illalla ei enää näe kuvata eikä jaksa blogata. Ollaan mukamas vähän lomailtu, tosin kovin kauas kotipihalta ei keritty, kun kanneltiin 150 kilon kiviä paikasta toiseen, maalattiin ikkunoita ja raivattiin vinttiä. Jälkeäkin syntyi ihan mukavasti, mutta kyllä varmaan olisi ollut rentouttavampaa maata jossain rannalla Pina Colada kädessä. Säät ovat olleet ihan syvältä ja ilmeisesti sen takia on sairasteltu kaikki oikein kilpaa :-(.

Puikkoja ja koukkuakin on tullut heiluteltua jonkin verran, ilmoittauduttua kaikenmaailman mysteerisiin huivijuttuihin ja tällä hetkellä yritän valita Mystery Stole 4:een lankoja ja helmiä. Tässä on tämän päivän suosikit eli joku noista keltaisista saattaisi tulla valituksi, mutta helmistä en oikein vielä tiedä, kun en ole löytänyt mistään tietoa, voisiko noita erivärisiä käyttää. Täytyy seuraavana lähteä vähän Ravelryyn surffailemaan ja katselemaan.

Jo muutama viikko sitten valmistui toinen oikein onnistunut neule peräjälkeen. Tai siis eihän tuo tietenkään ole neulottu vaan virkattu. Pähkäilin jo edellisellä kerralla sen sopivuutta, ohjeen koko kun oli 36-38 ja tarvitsisin ehdottomasti ainakin sen isomman luvun. Lanka oli kyllä vähän alkuperäistä paksumpaa, mutta olen virkannut sen verran vähän, etten oikein osaa arvioida kokoja ... enkä tietenkään taaskaan tehnyt minkäänlaista mallitilkkua. Pingotin kappaleet tosi rankasti ja elin jännityksessä siihen saakka, kun sain työn kasattua ja pääsin kokeilemaan. Ilo oli tosi suuri, kun totesin koon istuvan tosi hyvin ja muutenkin topin onnistuneen loistavasti. Oli kivaa virkata vähän isompaakin ja työstä jäi sellainen tunne, että tämäntyyppisä virkattuja töitä pitää tehdä lisääkin.
Virkattu toppi
Ohje: Lea Special Modische Masche LM 023
Koko: N. 38
Koukku: 3
Lanka: Vyötteetön kirpputoripuuvillalanka
Tässä vielä toinen kuva, vaikka kunnon valokuvaajaa minusta ei kyllä saa tekemälläkään :-(. Tänään paistoi aurinko niin, etten nähnyt digin kuvaruudulta yhtään vaan jouduin ottamaan kuvat vähän veikalla. Yritin muka saada kuvaan kauniisti kukkivia keltaisi nimettömiä kukkia, mutta eipä noista näy mitään vaan kaikkea muuta epäkuvauksellista vaan osui taustaksi.

Olympiatyö eli February Lady Sweater on edistynyt niin, että se valmistuu varmaankin huomenna. Novitan Spektri Plus on kivaa lankaa, mutta aika raskas neuleesta tulee. Ja lanka tulee riittämään juuri ja juuri, kun lyhennän vähän hihoja. Ensimmäisen hihan joudun purkamaan, kun siitä tuli aivan liian löysä ja iso, mutta pienemmillä puikoilla ja tiukemmalla käsialalla näyttää tulevan ihan sopiva. Nyt päässä kummittelee tehdä samalla mallilla suljettu puseromallinen tunika.