perjantaina, tammikuuta 23, 2009

Lyhyt hihkaisu talviunesta

Ai mitä, onko nyt jo tammikuun loppupuoli ... en ole huomannutkaan, vastahan oli joulu! Tällaisissa tunnelmissa minulla on mennyt joulun jälkeinen aika, eikä loppua ole näkyvissä. Joulu meni kivasti ja oli mukavaa viettää sitä kotona, mutta ... kyllä siinä on kamalasti hommaa, varsinkin kun on tällainen joulu- ja muutenkin hullu kuin minä ja haluaa tehdä ihan kaiken itse ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Kun jouluvieraat lähtivät toisena joulupäivänä, minä vajosin sohvalle, kehitin heti flunssan ja väsymys jatkuu vieläkin :-(. Räkätaudista onneksi selvisin aika hyvin, mutta aurinkoiset päivät ilmeisesti laukaisivat kevätväsymyksen päälle, enkä meinaa millään päästä takaisin arkirytmiin. Viime vuonna kuljin kevään myös kuin nukkuen ja ilmeisesti sama on edessä nytkin. On tainnut olla kaksi päivää tänä vuonna, jolloin en ole ollut ihan kamalan väsynyt. Sen verran olen jaksanut ryhdistäytyä, että aloitin taas vaihteeksi uuden elämän ja liikkumisen oikein kunnolla ja se edes vähän piristää.

Hurjasti kiitos joulutervehdyksistä! Minä en kerinnyt ennen joulua lukemaan yhtään blogeja ja sen jälkeenkin olen käynyt vain muutaman kerran vilkaisemassa suuria suosikkejani, mutta en yhtään kommentoimaan ja se kyllä harmittaa. Lupaan parantaa tapani, kun väsymys edes vähän hellittää. Mutta sitten asiaan. Väsymyksestä huolimatta olen kutonut jonkin verran ja huivimania on tällä hetkellä taas vallalla.

Aktiivisina puikoilla on kaksi huivi, joista ensimmäiseksi aloitettu eli Klabauter-Weihnachtsgeheimnis on reunuksessa valmistumassa. Lankakomeron Kevätpäiväntasaus-huivi on myös puikoilla ja tässä todiste toisen vihjeen valmistumisesta. Lankana Wool ja vaikka se onkin oikeastaan liian paksu tähän huiviin, sain mallitilkun (juu, rasti seinää, tein todellakin jopa mallitilkun :-) ) täsmäämään aika hyvin ja jälkikin näyttää mukavalta. Tavoitteena on myös saada tänä vuonna vanhoja UFO-huivejakin pois puikoilta, kun Knitpickseissä ei ole yhtään vapaata kaapelia.

Minua on lahjottu ihanilla kirjoilla, joita olen selaillut moneen kertaan. Boutique Knits on kirja, jota en itse olisi ostanut, mutta jossa on monia hyviä ideoita, joita varmasti tulen käyttämään ja muutaman mallin aion kutoa suoraankin. Ja minä rakastan asusteita, joten kirja sopi hyvin. Knitting on the road on ollut jo pitkään ostoslistalla ja kuumeisesti yritän päätää, millä mallilla sen korkkaan.

Joululahjoiksi valmistui yhteensä 3 paria huovutettuja lapasia. Viron villaa oli ihana käsitellä ja olen käyttänyt omia hahtuvalapasiani todella paljon ja ne ovat kyllä mahtavan lämpimät. Pojalle tein myös kotitossut sinivihreästä hahtuvasta stetsonmenetelmällä ja hyvät tuli niistäkin, mutta ne eivät ole kerinneet ollenkaan kuvaan.

Joulun pyhinä minuun iski harmaamania, kun keksin ottaa käsittelyyn anopin kirpputorilöydön, ihanan pehmeän angorasekoitelangan. Tein langasta Lina-pipon , joka on yksinkertaisesta langasta ja höyhenenkevyt ja juuri sopiva lämpenevään kevääseen. Lainasin mallia myös sormikkaisiin, jotka myös ovat olleet jo kauan valmiina, mutta huomasin juuri kuvia siirrellessäni, etten ole muistanut kuvata valmiita sormikkaita. Tein myös settiin sopivan pörröhuivin, jossa toinen lanka on samaa angoraihanuutta. Ja jos pörrö kypsyttää, teen langasta vielä sitä jouluyllätyshuiviakin, joka tekee setistä shoppailukelpoisen. Lankaa on vieläkin jäljellä muutama kerä ja taidan ottaa tehtäväksi käyttää sen aivan loppuun sopivilla asusteilla. Ehkä teen vielä toisen pipon kaksinkertaisella langalla ja jollain muulla kivalla mallilla. Pörröhuiveja kudoin useammankin ennen joulua, kun päätin hävittää varastojani ja sainkin niille kiitollisia ottajia ja varastojani pienemmäksi.

Anoppi sai joululahjaksi setin, joka koostui Calorimetrystä ja Fetching-kämmekkäistä , lankana molemmissa taivaallisen ihana Debbie Bliss cashmerino aran.

Sukkia on myös syntynyt ja monta paria on puikoillakin ja esittelyvalmiina ihan tuikitavalliset Nalle-sukat, joitten kuviosta tuli minun silmääni oikein sopiva 3 o, 1 n -ribillä. Samalla reseptillä on tulossa myös kukertavankirjavatkin sukat, jotka toivottavasti auttavat väsymyksen voittamisessa.

Isompaa tilastokatsausta en aio tehdä menneen vuoden neulomuksiin, mutta kiloja meni himpun verran alle 1o ja yhteensä töitä valmistui 69 kappaletta, joten ihan toimeton en ole ollut, vaikka laiskempi kuin edellisenä vuonna. Lankavarasto saattoi ehkä kutistua ihan vähän, mutta en ole vieläkään saanut punnittua ja tilastoitua varastoja enkä ole myöskään laskenut uusia lankoja yhteen. Hamstereihin olen jo kiltisti ilmoittautunut ja kaivanut esille ison kasan paksuja lankoja, joista aion tehdä asusteita ja kuluttaa grammoja vauhdikkaammin :-). Toisena vaihtoehtona olisi kaivaa Vihervaaran tarpeet naftaliinista ja tehdä se helmikuussa, mutta vähän pelottaa, saisinko sen kuukaudessa valmiiksi.

Nyt täytyy palata ruotuun ja lähteä jatkamaan vaate-/romuhuoneen siivousta, jotta pääsee pian viikonlopun viettoon. Meinasin lähteä lenkille, m utta kelit ovat olleet jo pitkään tosi petollisen liukkaita ja sama jatkuu taskin: maa jäässä ja vettä sataa ... ei ollenkaan hyvä yhdistelmä :-(.

P.S. Pistinpäs kevään odotusta jouduttamaan vähän viherrystä blogiin :-).

Ei kommentteja: