keskiviikkona, elokuuta 26, 2009

Samarkandit valmiina

SockKnittingPentathlon-ryhmässä oli kolmansina sukkina Samarkand-malli ja tosi kauan mietin, millaisella väriyhdistelmällä sukat kudon. Mallin aloituskin jotenkin hirvitti ja ne näyttivät paljon vaikeammilta kuin mitä olivat. Toki mallin seuraamisessa oli oltava tarkka, mutta nostetuilla silmukoilla tuli kuitenkin tavallista kirjoneuletta huomattavasti helpommalla kaunista jälkeä. Langoiksi valitsin jonkun halvan mustan sukkalangan ja Regian ringel color-langan kirjavissa pastellisävyissä. Ja väriyhdistelmä olikin erittäin onnistunut. Hieman vielä jäi epätasaisuutta jälkeen ja välillä nostetut silmukat venyivät liikaa, mutta eiköhän sekin tasoitu käytössä ja tuskin sitä jalassa pahasti huomaa. Tätä mallia kannattaa kyllä kokeilla ja oli kiva, että se oli SKP:n mallina, koska muuten sitä olisin tuskin itse tullut aloittaneeksi.

Olen jo monesti todennyt, ettei koskaan saisi kehua sillä, että ollaan oltu pitempään terveinä. Heti edellisen postauksen iltana iski pojalle kuume ja tänä aamuna poika joutui oksentamaankin :-(. Muuten hän kyllä on oikeastaan aika terve ja vatsakin rauhoittui heti pelkän keltaisen limpparin mainitsemisesta :-). Limpparit ovat pojalle vielä aika vieras asia ja hän sai juoda niitä ensimmäistä kertaa enemmän vasta Kanarialla ja nyt ne ovat suurta, mutta harvinaista herkkua. Ja nyt tietenkin mahalääkettä. Täytyy vielä mennä hakemaan suolatikkuja kellarista, niin perinteinen mahatauticocktail on valmis.

Pengoin eilen melkein koko lankavarastoni läpi, kun yritin saada käsityöhuonettani vähän siivotuksi. Kyllä minulla on paljon lankaa! Kyllä teki mieli aloittaa sata uutta työtä ja varsinkin kokonaisiin puseroihin riittävät langat huutelivat erittäin kovaa. Sen takia päätin jättäytyä tämänvuotisesta Sukkasadostakin pois ja keskittyä isompien neuleitten kutomiseen. Kaikkein aktiivisimpana puikoilla on Novitan Luxus cottonista jonkun vuoden takaisella Novitan mallilla neuletakki tulossa ja myös Lankakomeron huiviin tulee hitaasti mutta varmasti lisää rivejä.

Nyt lähden leikkimään sairaanhoitajaa ja katsomaan jotain filmiä pikkupotilaan kanssa. Ja tietenkin kutomaan samalla :-).

P.S. Nyt lopetan säätämisen ... innostuin nääs leikkimään blogipohjien ja headereitten kanssa ja nyt katson ainakin vähän aikaa, näyttäisikö näin tämä blogi minulta.

7 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Onpas kauniit sukat, en ole ennen nähnytkään. Blogisi on myös uusi tuttavuus, täytyypä tarkastella oikein ajan kanssa.

famu kirjoitti...

Ensi kertaa sivuillasi.Olen juuri palannut pitkäksi venyneeltä kesätauolta.Olipa mukava löytää uudet sivut.-Kauniit sukat!Uusi malli minullekin.

sade kirjoitti...

Tulin ekaa kertaa vierailulle. ja vautsi miten upeat sukat!

seija kirjoitti...

Erittäin kauniit sukat,minullekin ensikertaa nähtävillä!Upeeta!

Stricker kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista! Näyttää oilevan monelle ihan uusi ohje ja niin minullekkin eli en varmaan olisi neulonut näitä ilman SKP-kierrosta. Mutta kyllä kannatti, sillä sukat ovat tosi kivat kutoa ja niistä saa helpolla näyttävät.

lentokala kirjoitti...

Onpa upeat sukat!!!

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Tosi hienot sukat!