torstaina, heinäkuuta 27, 2006

Elossa ollaan

Kuvaton ja langaton hengissäoloilmoitus hitaasti vähenevien muuttolaatikkovuorten keskeltä. Viikko sitten keskiviikkona tultiin muuttokuorman kanssa uuteen kotiin ja siitä asti elämä on ollut yhtä taistelua tavaran ja kaaoksen taltuttamiseksi. Muuttofirma oli korvaamaton apu pakkaamisessa ja kantamisessa, mutta laatikoitten purkamisessa miehistä olisi ollut vain haittaa, kun ei itsekkään tiedetty, mihin tavarat tulevat.

Nyt alkaa näkyä jo valoa tunnelin päässä ja jäljellä ovat muutamat viimeiset asennukset ja taulut paikoilleen, kellareitten järjestelyä ja vieras/käsityöhuoneen organisointi. Viimeinen onkin aika kinkkinen juttu, kun muutaman neliön koppiin on saatu tungettua vuodesohva, iso vaatekaappi, ompelupöytä, pieni kirjahylly, yli 50 kiloa lankaa ja paljon muutakin roinaa. Ja laatikoissa odottamassa on vielä 3 muuttolaatikollista kankaita ja ainakin puolenkymmentä laatikollista muuta käsityö- ja askartelusälää ja muuten kodittomia esineitä!

Uusi koti tuntui heti kodilta kaaoksesta huolimatta ja edellisen asunnon harmit ja melut ovat unohtuneet täysin. Maaseudun rauhasta on ihanaan nauttia taas parin vuoden tauon jälkeen!

Sen verran rankkaa tämä muuttohomma kyllä on, varsinkin kun perheen aktiivinen pikkuterminaattori pyörii jaloissa ja uhmaa seuran ja huomion puutteessa rankasti, että illalla kaadutaan sänkyyn särkevien jalkojen kanssa eikä mieleen tule pienintäkään halua ottaa kutimia käsiin. Käsityöt ovat edistyneet tyyliin rivi päivässä eikä vieläkään kutominen maistu. Helteelläkin on kyllä osuutta asiaan ja kuumuus kyllä vie loputkin mehut mukanaan. Heinäkuun valmiitten töitten grammasaldoksi tulee jäämään pyöreä nolla, joka kyllä on tosi hävettävä juttu eikä vuoden tavoite "kilo kuussa" tule toteutumaan, mutta ensi kuussa sitten toivottavasti sitäkin enemmän valmiita töitä.

Onneksi uusi Ulla ja Salainen neuleystävä ovat inspiroineet kaaoksen keskellä suunnittelemaan tulevaisuutta käsityömielessä. Ja kaikki uuden asuinseudun lankakaupatkin odottavat vielä tutkimista!

Palailen langoille, kun on jotain näytettävää tai kerrottavaa käsityörintamalta. Antakaahan puikkojen ja koukkujen kilistä ja kuluttakaa grammoja minunkin edestäni! Ja muistakaa nauttia kesästä nyt täysin siemauksin ... talvi tulee kohta taas! Hmm, mutta silloinhan saa kutoa kaikkia ihania paksuja lankoja, joista tulee äkkiä grammoja kasaan ... :-)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voimia muuton keskelle toivottaa Salainen Ystäväsi!

Stricker kirjoitti...

Salainen Neuleystävä: Voi kuinka jännittävää, että tämä juttu alkoi vihdoinkin! Mukavia kuukausia tulossa, tuskin jaksaa odottaa seuraavaa yhteydenottoa :-).