tiistaina, elokuuta 01, 2006

Kuitenkin valmiiksi

Vietettiin viikonloppuna muutama tunti pojan nukkuessa katsomalla Kummisetä -filmejä DVD:ltä, tietenkin jo noin sadanteen kertaan ja aina ne on yhtä vaikuttavia, ja sain kuin sainkin kesäneuleen valmiiksi jo toissapäivänä.Möykkyneule
Lanka: vyötteetön kirpputorilöyty
Puikot: 3, vaikka ohjepuikot olisivatkin paljon paksummat
Ohje: Ullan loistava ylösalaisinraglan, jota tulen käyttämään yhä uudestaan ja uudestaan
Muutin raglankavennukset reiättömiksi, ja tein vartaloon kavennuksia ja levennyksiä täysin oman mielen mukaan. Tosin sovitin neuletta aina välillä ja vertasin aiemmin tekemääni jämälankaneuleeseen. Hihoihin tein vain pienet resorit. Neule on tosi painava, veikkaan tuollaista 700g, ja laskeutuu kauniisti. Tarkkaa painoa en voi vielä antaa ja laittaa langanmenekkiin, kun en löydä keittiövaakaani :-(. Poika leikki sillä jossain vaiheessa muuttoa ja minä piilotin sen niin hyvin, että sitä ei löydy!

Eilen sain vasempaan etusormeeni pahvista haavan, joka on kutomisteknisesti juuri niin strategisessa paikassa, ettei kutominen onnistu :-(. Ilman laastaria ei vielä voi ja laastarin kanssa tarttuu lanka aina siihen inhottavasti. Mutta lankahullu käsityöläinen ei jää missään tapauksessa sormi suuhun, vaan ottaa virkkuukoukun käteensä ja jatkaa viime kesänä aloitettua kesäreppua, vaikka Esther huutelikin kutsuhuutoja vienosti.

Uudessa kodissa on muuten joku kummitus, joka hajottaa kaikki uudet koneet ja pistää sähköt ihan vinksalleen! Meiltä on puolentoista viikon aikana hajonnut tai ei toiminut alun perinkään yksi uusi mikroaaltouuni ja sat-boksi, ja muutenkin sähköjutut pelleilevät. Välillä toimii telkkari lisälaitteineen makuuhuoneessa ja hetken päästä ei ollenkaan ja välillä temppuilevat koneet olohuoneessa! Digiboksi toimi miten halusi, mutta se taisi johtua kyllä enemmän huonosta sijainnista, mutta lopulta sekin heittäytyi kokonaan toimimattomaksi ja joutuu myyntiin. Tällä hetkellä toimivat kaikki paikalla olevat suunnilleen, tosin matonpesukone kyllä heitti veivin ainakin tilapäisesti eilen. Mies-raukka on saanut paljon harmaita hiuksia koettaessaan pysyä mukana korjausyritysten kanssa :-(.

Sitten taas ruotuun ja käsitöihin. Kun saan sormen paranneltua, joka varmaan onneksi tapahtuu aika nopeasti, olisi taas varmaankin topin aika. Parit sukat ovat vaiheessa ja niitä tehdään välitöinä, mutta uusi isompi työ pitäisi saada puikoille. Mallia ja lankaa en ole vielä valinnut, mutta molempiin löytyy varmasti ratkaisu pienen penkomisurakan jälkeen. Muutakin hommaa ja järjestelyä kyllä vielä riittää ja hirveä silitysurakkakin odottaa tekijää, mutta aion varastaa kyllä jossain vaiheessa aikaa uuden neuletyön aloitukselle.

SNY on alkanut ja viestit sinkoilevat suuntaan ja toiseen. Edessä on 4 kuukautta jännitystä ja kivaa puuhastelua. Yritän saada SNY-napin näkymään sivupalkissa hetken päästä.

4 kommenttia:

Lappis kirjoitti...

Auts.
Oletko kokeillut compeed-laastareita, sellaisia jotka on tarkoitettu esim. varpaiden rakoille. Sellaisen kanssa minä ainakin pystyn neulomaan, jos haavoitun.

Stricker kirjoitti...

lappis: no eihän mulle tullut mieleenkään ne, vaikka rakkoihin niitä käytän ja repussa on niitä aina mukana. Kiitos vinkistä!

Hanna kirjoitti...

Hauskannäköistä lankaa, tulee ihan mieleen jotkut nonparellit tuosta pinnasta.
Pikaista paranemista sormelle!

Sahrami kirjoitti...

Teillä vois olla sähköissä vikaa, olisko jollain naapurissa laittomia kytkentöjä tai teillä omassa sähkötaulussa jotain kummaa. Jännitepiikit saa usein tuollaista aikaan, eli ensin hajoaa yksi laite ja sitten monta muuta.

Meillä tuota aiheutan minä itte. Mä kävelen hehkulampun alta ja se posahtaa. Mä kosken tietokoneeseen ja se tilttaa. Tai töissä tulostan sivullisen tekstiä, nin mikrotuki joutuu buuttaamaan koko lafkan serverin kiskomalla johdot seinästä...