tiistaina, elokuuta 08, 2006

Luettavaa shoppailtu ja mania

Muutosta toipuminen alkaa olla jo aika hyvällä mallilla ja minun käsityöhuoneenikin alkaa muotoutumaan sen jälkeen, kun ostin 15 kpl muovisia pinottavia laatikoita kankaille ja askartelukrääsälle. Ei mene kauaa, ja pääsen jopa pöydän ääreen tekemään ihan siinä tarkoitettua hommaa eli ompelemaan.

Ompelusta puheenollen, meikäläisen suusta on alkanut kuulua viime aikoina pelottavan usein kaikenlaisia ompeluun ja kirjontaan liittyviä juttuja. Minun vanha ompelukoneeni vetelee viimeisiään ja tarvitsee seuraajan ja olen alkanut haaveilemaan kirjovasta ompelukoneesta ja saumurista. Nyt ollaan sitten jo niin pitkällä, että olen päättänyt haluta saumurin ja kirjovan ompelukoneen ja merkkejä ja malleja etsitään kuumeisesti ... ja tietenkin yritetään päästä yhteisymmärykseen kukkaron kanssa siitä, minkätasoinen kone meille on tulossa. Minä haluaisin tietenkin suurimman ja kauneimman, joka ompelee itsekseen ja soittaa samalla torvisoittomusiikkia, mutta kukkaro haluaa vanhaa ja ruosteista veivattavaa, jonka kirjontaominaisuudet koostuvat suoran ja siksakin taitamisesta. Asian tiimoilta tässä taloudessa on viime aikoina surffattu lähes pelkästään neulontaan liittymättömillä sivuilla ja luettu tällaista iltalukemista:No on meillä kyllä luettu vähän muutakin ja tilailtukin pienen käsityöhuoneen pienenpientä ja jo ennestäänkin täyttä kirjahyllyä täyttämään muutamia uusia kirjoja. Ensimmäisenä kotiin asti eilen saapui tämä kirja:Tästä olen kuulut kovasti kehuja ja kun löysin sen vihdoinkin halvalla ebaysta, iskin heti. Kirjassa on ihan perusjuttuja ja se onkin oikein hyvä ratkaisupaikka monenlaisiin neulomisongelmiin.

Kaksi muuta kirjaa on myös ostettu ja postissa, Last Minute Knitted Gifts esitilattu ja saapuu syyskuussa ja Novitankin tilata paukautin. Novitaa olen miettinyt tilata jo kuukausia, mutta halusin odottaa muuttoa, ettei vaan lehti menisi väärään paikkaan osoitteen muuttuessa. Novitaa odotan mielenkiinnolla, koska siitä on viime aikoina puhuttu blogeissa paljon aika paljon, eikä aina niin kovin positiivisessa mielessä. Ja on tietenkin jännää nähdä, miten kauan tuleminen kestää, kun siinä on ollut monella tilaajalla paljon ongelmia.

Kutomissaralla on päätyönä tulossa toppi, siinä sivussa parit sukat ja tietenkin koko joukko UFOja on odottamassa parempia hetkiä. Surffailu on kyllä vienyt paljon aikaa ja kodin organisoiminen myös, mutta eiköhän tästä päästä vielä kunnon vauhtiin syksyn ja talven tullen ... tai sitten istutaan ompelukoneen käyttöohje kädessä ja revitään hiuksia :-). Suunnitelmissa on jämä- ja tekokuitulankaprojekti lankamyllyä apuna käyttäen, mutta siitä tarkemmin myöshemmin piene testikokeilun jälkeen.

SNY-saralla mietintämyssy alkaa suoltamaan ideoita ja shoppailuakin on jo tehty. Toivottavasti en sotkenut oman SNY:ni suunnitelmia kovasti uusilla hankinnoillani ja tilauksillani :-o! ... voi räkä, pikkumies päätti olla nukkumati ja sotki kaikki minun suunitelmani ... pakko mennä taas!

Ei kommentteja: