perjantaina, elokuuta 25, 2006

Toppikeli haussa ja kalliita ostoksia

Ei paljon ole toppeja viime aikoina tarvinnut, enemmän villasukkia ja pitkähihaisia, mutta kuitenkin kudoin kiltisti valmiiksi aloittamani topin.



Helmatoppi
Ohje: Moda 2/06
Lanka: kaksinkertainen, toinen säie Junghanswollen Seidana ja toinen vyötteetön kirjava kirppislöytö, oletettavasti villasekoite
Puikot: 3
Koko: M

Näin Uhoavan Gnun version tästä topista ja heti oli pakko tehdä samalla ohjeella, tosin hyvin erinäköinen ja -tyylinen, toppi. Kirppislanka oli huudellut jo heti ostohetkestä asti ja vaatinut päästä puikoille joko sukiksi tai topiksi. Aloitin langalla kaksinkertaisena, mutta reunuksen jälkeen noin 15 senttiä kudottuani jouduin viimeinkin harmikseni toteamaan, että lanka ei tule riittämään. Ei auttanut muuta kuin purkaa, mutta laiskuuttani päätin purkaa vain reunukseen asti ja etsiä lankavarastostani kaveriksi joku toinen lanka. Semmoinen löytyikin, tosin enemmän puhtaanvalkoinen kuin alkuperäinen luonnonvalkoinen, mutta päätin kuitenkin kokeilla sillä. Eron kyllä näkee ja varsinkin kun sen tietää, mutta minua se ei häiritse ja olen tyytyväinen toppiin. Koko on sopiva, tosin tämänhetkisellä painolla helmareunus ei ole kovin imarteleva, mutta ensi kesänähän minä olen kuitenkin jo timmissä kunnossa :-). EDIT: Ja meille ei muuten sitten ole tulossa perheenlisäystä vaan rouva on vaan muuten mässännyt ja makaillut sohvalla syöden konvehteja :-D

Manteli kysyi kommenteissa kesällä tekemäni hatun koristeperhosen ohjetta. Kovan etsinnän jälkeen semmoinen löytyi täältä .

Ja AnneV teki pahan tempun ja haastoi minut esittelemään kehruujälkiäni ... hmm, minähän ostin kovasti tohkeissani värttinän ja olin aivan innoissani kehräämisestä, kunnes kokeilin yhden iltapäivän pojan päiväunien ajan päästä jyvälle kehräämisestä. Ohjeista ei ollut pulaa lyhyen nettihaun jälkeen, mutta olin aivan liian blondi siihen hommaan :-(. Tulosta ei tullut ollenkaan ja siitä asti värttinä on ollut kaapissa. Mutta aion kyllä yrittää vielä uudemmankin kerran, ja lupaan sitten raportoida saavutuksistani kuvien kera, tosin epäilen ajankohdan hieman odotuttavan itseään, koska muut käsityöt ovat varmaan seuraavina kuukausina mielessä :-).

Tänään on SE päivä ! Pääsen kokeilemaan sitä unelmaompelukonettani, ja jos kaikki menee odotusten mukaisesti, on meillä kohta kirjova ompelukone! Ai että jännittää, ihan mahaan sattuu! Ja autonvaihtoasiakin edistyy ja saattaa olla, että kohta huristelen vielä suunniteltua vähän pienemmälläkin kauppakassilla, joka on ollut jo vuosia minun unelma-autoni :-).

Vieläkään ei ole muuta esiteltävää, kun ostoksia ja kutomisia ei passaa näin julkisesti vielä aikoihin näyttää. Mutta eiköhän kohtapuoliin ala sukkatehtaastakin ilmestyä valmista tavaraa.

Edith-rouvaa tarvittiin taas ... sorry ... pitäisköhän opetella lukemaan viestit kunnolla ennen lähetystä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea arvonnan voittajalle :)
Laitatko yhteystiedot sähköpostiini tuitu75 ät hotmail piste com niin voin postitella :)