torstaina, syyskuuta 07, 2006

Kirjontaa ja lehtikatsaus

Olen viimeisen parin viikon aikana kasvattanut lehtivarastoani aikamoisesti. Muut lehdet ovat ostettuja tai tilattuja, SK:t sain tekemässäni vaihtokaupassa Annelta. Kaikista sain hyviä ideoita ja virikkeitä, ompelulehdistä tosin en suoraan ainakaan heti mitään tehtävää keksinyt, kun vaatteet ovat enemmän sellaisia party- ja businesstyyppisiä, enkä kuulu kyllä kumpaankaan kategoriaan pätkääkään.

Filatista jäi syvimmin mieleen tämä takki, joka on yksinkertaisuudessaan aivan ihana.
Tällaistakin neuletta voisin hyvin kuvitella käyttäväni ja tämäntyyppisiä onkin paljon syksyn lehdissä.Modasta löytyi myös monta merkittyä ohjetta ja kaikkein mieluisin oli tämä takki, tosin värityksen muuttaisin kyllä yksiväriseksi. Kaikenlaisia karvoja näkyy myös uusissa ohjeissa tosi paljon.Tämä setti olisi kiva thdä pojalle, mutta pusero taitaa kyllä olla minulle liian suuritöinen. Mutta voisihan siitä tehdä yksinkertaisemman. Tai sitten voisin tehdä yksinkertaisen puseron ja kirjoa siihen dinosauruksia :-).Tässä se kirjova ihanuus vielä livenä kirjontaosan kanssa. Sain eilen tilaamani 65 eriväristä kirjontalankaa ja kyllä ne ovat ihania. Niitä voisi katsella ja hipelöidä koko päivän! Kävin myös ensimmäistä kertaa lähellä sijaitsevassa tehtaanmyymälässä, jossa myydään teksitiilejä makuuhuoneeseen, keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Ostin sieltä ison läjän pieniä halpoja pyyhkeitä harjoittelutarkoitukseen. Ja pitihän konetta päästä heti kokeilemaankin ja tässä pari ensikertalaisen pikkutyötä pojalle tarhapyyhkeiksi.Dumbon lisäksi pyyhkeessä on pojan nimi kirjailtuna, mutta sen panin tarkoituksella piiloon. Ja kukkakuva on neulepuserossa, jossa oli lähtemätön tahra. Kokeilin kirjoa neuleeeen ilman mitään erityiskikkoja ja vahvistetta kuvan päällä ja aika hyvä tuli noinkin, tosin seuraavalla kerralla laitan neuleeseenkin vesiliukoista Avalonia päälle.Toisessa pyyhkessä on Nalle Puh ja vieressä taas nimi, ja se pääsi tänään pitkän harkinnan jälkeen pojan mukaan tarhaan. Poika oli aivan innoissaan pyyhkeistään ja komensi minut tekemään niitä lisääkin :-). Ja nämä kaikki Disney-kuvat ovat muuten koneessa talletettuna ja näin ilman mitään tietokoneohjelmia ja temppuja milloin vain kirjottavissa. Ja niitä on ihanan paljon!

Kone on kyllä aivan ihana. Toissa päivänä lyhensin vihdoinkin makuuhuoneeseen verhot ja kilometrien mittaisten verhojen ompelussa on kyllä automaattiompelu ilman polkimen käyttöä ihana. Ja kirjonnassa taas automaattinen lankojen katkaisu ja automaattinen koneen langoittaminen ovat mahtavaa. Ja koko ajan kone neuvoo tarvittaessa, eli vaikka en olekkaan kerinnyt vielä lukea koko ohjekirjaa, pystyn tekemään vaikeampiakin asioita koneen opastuksella.

PE-Design-tietokoneohjelman ostokin tulee pian ajankohtaiseksi ja siitä onkin sopivasti tulossa uusi versio 7.0 näinä päivinä ulos, Jenkeissä se on ollut jo muutaman viikon myynnissä. Varoitin jo ompelukonemyyjääni, että tekisi minulle heti siitä hyvän tarjouksen, tai muuten ostan edellisen version halvalla joltain käytettynä. Ohjelman hankittuani voinkin sitten muuttaa ihan minkä tahansa kuvan kirjontamuotoon ja siirtää sen koneelle.

Nyt on pakko alkaa kotihommiin, ettei rauhallinen yksinolo mene aivan harakoille. Pojalla sujuu hommat hyvin tarhassa ja äiti nauttii suunnattomasti hetken rauhasta. Ja uusi autokin on testattu kauppareissun muodossa ja todettu ihanaksi sekin.

11 kommenttia:

mursuliina kirjoitti...

pakkosaadakirjovakone! ihania kuvia :)

Carita kirjoitti...

Määkin haluan kirjovan koneen.... haluunhaluunhaluun...

iona kirjoitti...

Mimmonen tuo Brotheri on muuten ompelukoneena, kirjonnan lisäksi?

Stricker kirjoitti...

mursuliina: :-) joo, tää on pahasti tarrruvaa ja tulos kyllä aivan ihana :-)

carita: tuota kannattaa sanoa kuin mnantraa muutama vuosi niin eiköhän se järjesty, koska kukaan lähipiirissä ei enää kestä kuunnella sitä :-).

iona: tuo on ihan täysi yhdistelmäkone, eli myös ompelupuolella on herkkuja vaikka kuinka paljon ja laatua pitäisi löytyä. Elokuun 27. pvän postauksessa on linkki Brotherin sivuille ja koneen ominaisuuksiin ja sieltä löytyvät myös tärkeimmät ompeluominaisuudetkin listattuna. Mä olen ommellut vasta ne yhdet verhot ja tosi siistiä jälkeä tuli. Mulla oli ehdoton edellytys, että pitää olla hyvä yhdistelmäkone, koska mun vanha ompelukone oli jo hajalla.

Sia kirjoitti...

Aivan mieletön vekotin tuo sun kirjova kone!!!

Marja kirjoitti...

Työharjoittelussa sain tehdä kuvatuksia tuollaisella koneella ja kyllä se aikamoinen vempele onkin =). Itse en ole vielä kokenut tarvitsevani tuollaista, mutta pikkuhiljaa muiden töitä katsellessa alkaa tarvetta ilmenemään... ;)

pirre kirjoitti...

onnittelut! kyllä härveliä kelpaa hipelöidä. mä olen vallan kade noista disney-kuvista ;O).

meemu kirjoitti...

Mulla on kyllä kirjova kans, mutta mää haluan kans se langankatkaisun! Jos sitten seuraavassa koneessa jo olis... Ja Disneyn kuvat on ihania! Viherryn ihan täällä;)

musta lammas kirjoitti...

Semmoinen kunnon Halloween-party olisi tosiaan kiva järjestää, asiaan kuuluvien herkkujen kera. ;) (Hmm, haluaiskohan marraskuun alussa syntynyt ystäväni viettää 25-vuotispäiväänsä Halloweenteemalla etuajassa...?) Marie Clairessa oli muitakin kivoja juttuja Halloweenin osalta, kannattaa vilkaista vaikkei niillä vielä käyttöä olisikaan.

juuli kirjoitti...

Filatissa on tosiaan ihania neuleita! Mahtaakohan sitä saada Suomesta?

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ostit sen koneen ja mitä maksoi, ovatko lankkaat kalliita ?
Haluan semmoisen kanss :))