keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Voittaja ja vähän valmistakin

Nyt on sitten ilman virallista valvojaa, mutta pienten käsien avustamana nostettu kupista voittaja ... tadaa tadaa töröö ... ja todella hauska sattuma, se oli Tuitu, jonka arvonnassa minä juuri voitin :-). Lisäksi päätin palkita vielä pienimmän lankavaraston omistajan ja aika tasaisen kamppailun jälkeen voittajaksi selvisi minä_hän_se vajaan kilon lankavarastollaan. Kiitos kaikile osallistujille ja erityiskiitos siitä, että uskaltauduitte paljastamaan lankavarastojenne koon, vaikka sen arviointi onkin usein tosi vaikeaa.

Täällä on ollut kiirettä ja hässäkkää niin, ettei meinaa pysyä mukana. Käsitöitä on tullut tehtyä tosi vähän, kun on ollut vanhempainiltaa, jumppaa ja muutakin iltamenoa. Ja päivisin pyörii koko ajan sama rumba ja tarhaan viennit ja sieltä haut rytmittävät ohjelmaa ja katkovat päivää. Pojan kanssa aloitettiin eilen jumppa ja omakin jumppa olisi ollut, mutta en yksinkertaisesti jaksanut lähteä enää mihinkään, kun olin ollut jo koko päivän liikenteessä. Muutenkin olen urheillut aika kivasti ja sen myötä on alkanut iskiashermo ilmoittelemaan läsnäolostaan :-(. Urheasti kävin kuitenkin tänäänkin sumussa ja tihkusateessa tunnin lenkillä, vaikka lopussa kyllä polttelikin aika makeasti oikeaa jalkaa ja selkää.

Vastoin minun etukäteiskuvitelmaani olemme löytäneet joka viikonlopulle kirpputorejakin, vaikka matkat ovatkin vähän pitempiä ja säätkin ovat onneksi suosineet sitä harrastusta. Lankojen suhteen olen pysynyt vieläkin tiukkana, tosin tarjontaakaan ei ole ollut paljoa. Täällä on myös ollut monena viikonloppuna kaikenlaisia messuja ja muita tapahtumia, joissa on ollut pojan suureksi iloksi karuselleja. Kovin paljoa ei olla viikonloppuisin lepäilty ja makailtu sohvalla, vaan on yritetty olla aktiivisia ja tutustua uuteen alueeseen.

Vähän olen kuitenkin saanut aikaiseksi käsitöidenkin saralla, sekä neulomisen että kirjomisen alueilla ja tässä valmistuneita juttuja.Viikonloppuna käytiin hakemassa kirjontakoneeseen tietokoneohjelma, mutta ei saatu vielä uutta versiota vaan otettiin edellinen lainaan ja opetteluun. Voi pojat, että on vaikeaa! Minä jotenkin kuvittelin, että otan kuvan, painan namiskuukkelia ja pling, valmis hieno kirjontakuva on valmis! Mutta ei, sillä tyylillä saa vaan rumaa sotkua aikaiseksi ja kauniita kuvia saa monen tunnin työn jälkeen. Minä en osaa ohjelmalla vielä tehdä oikeastaan mitään, mutta mies on innostunut hommasta ja on tehnyt jo parin työpäivän verran kokeiluja ja opiskelua. Ohjelman vieressä oleva kuva on miehen monen tunnin tulos ja pojan yksi lempitelevisiohahmoista. Kuva ei ole täydellinen ja mustaa väriä on liikaa, mutta hyvin hahmon tunnistaa ja moni asia on jo kohdallaan. Minä pääsen halutessani marraskuussa yhtenä sunnuntaina kurssille, jossa opetetaan ohjelman käyttöä, joten jos en siihen mennessä ole päässyt hommasta jyvälle, menen sinne opiskelemaan.Ihan ensimmäisenä kokeiltiin sunnuntaina Monsteri-kuvaa ja kyllä siitäkin hahmon tunnistaa, mutta paljon siinä on vielä virheitäkin ja varsinkin erilaiset pistot häiritsevät minua. Poika on kuitenkin innoissaan ja se on pääasia. Toinen kuva on ihan vaan vanhalle pyyhkeelle kokeiltu valmiskuva, jossa testasin kuvaa froteelle ilman taustatukea, ja hyvä tuli siitäkin.Kutomisen saralla pukkaa edelleenkin sukkaa ja valmiina on miesten saapassukat (sukat nro. 25) perinteisellä mallilla Seiskasta. Nämä molemmat saapassukat matkaavat pian uusille omistajilleen varpaitten lämmittimiksi sienimetsään. Vilkutus vaan sinne itärajalle :-)!

Modan kietaisuneule on edistynyt myös ja takakappale on hihanteiden kavennuskohdassa. Merinovillainen Wool tuntuu tosi mukavalta langalta ja mallikin on kiva, vaikka pitsin kutominen olikin hidasta. Ja uudet sukatkin on taas aloitettava, koska huomasin juuri kolmessa omassa sukassani reiän päkiässä! Ja ei kyllä ole langan vika vaan ihan vaan hurjan paljosta käytöstä johtuvaa kulumista. Onneksi laatikossa on vielä paljon muitakin sukkia, mutta uusiakin saa tulla.

Ja yllytyshullu kun olen, lähdin mukaan sekä Socktoberfestiin että Langattomaan lokakuuhun. Ja pakettejakin odottelen kovasti, kun niitä on luvattu moneltakin taholta: arvontapalkinto sieltä Tuitulta ja SNY:kin uhkaili sellaisesta kortissaan. Ja parit privaattivaihdotkin ovat menossa, joten odottamista riittää.

4 kommenttia:

Minä_hän_se kirjoitti...

Vautsi, kannattaa pitää lankavarasto pienenä ;) Sähköpostia tulossa.

uhoava gnu kirjoitti...

Huh! Ihan rupes silmissä vilisemään kun kuunteli (luki) tuota tahtia, joilla teet kaikkea! Onnea uuden ohjelman harjoittelulle! Kuulostaa mukavalta kun mieskin on innostunut :)

Ziina kirjoitti...

hei! me näimme isäsi korialla neuletapaamisessa:)

Johanna kirjoitti...

Hei,
olit voittaja blogini arvonnassa. Laitatko postiosoitteesi meiliini niin laitan ensi vkon alussa paketin tulemaan.
johannaliina@yahoo.com