tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Sukkaa ja lankaa pukkaa

Vihdoinkin voin esitellä valmiita töitä sukkien muodossa. Sukkia tulee syntymään tulevaisuudessakin, koska en tiedä vielä, minkä isomman projektin aloittaisin seuraavaksi.Sukat nro 21 Bambusneakers
Lanka: Regian Bambusukkalanka
Puikot: 2
Malli: netistä, yritän etsiä myöhemmin osoitteen. Sorry, blogi lopetettu!
Koko: 39, vaikka näyttävätkin kuvassa tooooosi pitkiltä :-)

Sukat nro 22 Mermaid eli spiraalisukat
Lanka: Lana Grossa Meilenweit Fantasy
Puikot: 2,5
Malli: esim. www.handarbeits-club.de , sieltä Anleitungen, Sockenmuster a la Meerjungfrau. Huom: kuvio vetää kasaan, normaalille naisen jalalle suositellaan 72 silmukkaa tavallisen 56-60 silmukan sijaan. Juuri näin tein ja hyvä tuli.
Koko: 39 siro, uhri näillekkin löydettyTässä vielä kuva kuviosta. Sukista tuli kivan reikäiset ja malli sopii langalle hyvin. Lanka on ihanan pehmeää ja ylellistä ja mukavaa kutoa.Myllytys on jatkunut ja ensimmäisen kuukauden saldo on tässä: 9 kerää valmiina.Anoppi jatkaa kirpputorilöytöjen metsästystä ja tulostakin syntyy. Tällä kertaa jotain erittäin kaunista ja haastavaa: lohenpunaista (oikeasti vaaleampaa kuin kuvassa) ohuenohutta lankaa ja samanväristä putkineulosta, joista suunnittelen jo täyttä päätä kivoja juttuja. Lankaa on reilu 2 kiloa ja putkeakin reilu kilo, joten näistä väreistä tulette vielä kuulemaan :-). Langan materiaalista en osaa sanoa mitään, mutta mukavalta tuntuu ja langassa on kaunis kiilto. Kerillä on lankaa monisäkeisenä, jolloin se on mukavampaa kutoa käsin. Neulekone olisi ihanteellinen tälle langalle. Putkineulos suorastaan huutaa päästä puikoille, mutta sen käyttötarkoitusta on mietittävä tarkkaan ja hartaasti, koska tuollaista ei saa joka päivä.

Poika on ollut 2 aamupäivää tarhassa ja minä nautin ihanasta rauhasta, tosin flunssaisena ei edes yksinolo ole kovin kivaa. Aika menee kyllä hurjan nopeasti ja tuntuu, ettei muutamassa tunnissa kerkiä tehdä mitään.

BTW, sain viikonloppuna kauppakassini ja kyllä se on ihana! Osaattekos arvata merkkiä, kun rekkariksi tuli GO44 :-)?

Edith -täti kävi, ja lisäsin ohjeen paikan.

6 kommenttia:

Johanna K kirjoitti...

Onpas herkulliset raitasukat!!
Jään odottelemaan mallia... :)

Sia kirjoitti...

Ihania sukkia, oliskos smart for four ;-) Ihana myös tuo rekkari!

Vanilla kirjoitti...

Kai se Golf on ku Saksasta on kyse:)

derea kirjoitti...

Saisko tosta putkilangasta kassia? Mietin vaan, että onko se samantyyppistä kuin ne putkilangat mistä moni bloggaaja on tehnyt kasseja :) Sukat on tosi nättejä, mutta mulla menis kyllä hermo 72s kanssa :D

Annika kirjoitti...

Ihania sukkia! Etenkin nuo spiraalisukat on todella kauniit... Pakko kokeilla joskus. ;)

Stricker kirjoitti...

johanna k: kiitos, olen itsekkin tyytyväinen niihin. Ohje on laitettu tietoihin, on kyllä saksaksi, mutta tosi simppeli

sia: kiitos ja oikein arvattu ... vai muistettu :-). Mies keksi rekkarin, joten kunnia hänelle.

vanilla: yäk, en tykkää Golfista ollenkaan, kun niitä näkee täällä aivan liian paljon :-).

derea: kassia mietin ensin minäkin, mutta kun tuo putki on neulosta, niin luulen sen olevan liian pehmeää ja venyvää kassiksi. Tällä hetkellä on liivi tai joku vastaava mietinnässä. Kiitos sukkakehuista, mua ei iso silmukkamäärä haittaa, kun olen tottunut noihin ohuisiin lankoihin ja pieniin puikkoihin.

annika: kiitos! Kokeile vaan, ohje on tosi simppeli ja sopii hyvin ongelmallisillekkin raitalangoille.