keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Ja jatkuu vaan ...

... nimittäin lahjominen ja sehän se vasta kivaa onkin!

Lahjoin itseäni tällä kirjalla, kun se ilmestyi täälläkin käännettynä. Kivoja ohjeita, joista Hourglass ainakin tulee varmaankin tehtyä ja joitain muitakin juttuja.



Tein privaattivaihdon ja sain ihanaa hahtuvaa. Ja ihan vaihtokauppana ilman rahan käyttöä ja taisi olla jopa viime kuukauden puolella sovittu, joten vielä ollaan Langattomia :-). Värit ovat tosi kauniit ja nyt mietin pääni puhki, mitä ihanuuksia näistä tekisin. En olekkaan kutonut kuin kerran hahtuvasta, valkoisesta Kauhavan kangasaitan sellaisesta, joten jännää verrata, miten Virolainen eroaa aiemmasta.



Ja tällainen yllätyspaketti tuli viime viikolla täynnä uusia ihanuuksia. Kyllä se on ihanaa, kun sukulaiset jaksavat käydä Korialla tutkimassa lankahyllyjä ja tarjouspusseja, kiito kovasti! Tämän talven uutuuslankoja ja -värejä mulle maisteltavaksi ja lupaus hankkia enemmäkin, jos kiinnostaa. Turkoosista Jengasta tulee pojalle pipo ja ehkä kaulaliinakin johonkin toiseen lankaan yhdistettynä. Kirjavasta Jengasta tulee minulle samanlainen setti, kun sitä on kaksi kerää. Ja Ainosta mietin oranssia pipoa itselleni, sopii varmaan minun jäljempänä esiteltäviin huiviin ja talvitakkiin. Ja vihreästä tulee varmaan pojalle pipo. Ja Novitassa oli myös kivoja ohjeita. Mä olen ollu kyllä Novitan viimeisiin numeroihin oikein tyytyväinen, tosin ehkä minun tapauksessani vaihtelu virkistää, kun en ole vuosikausiin saanut käsiini kuin muutamia numeroita suomalaisista käsityölehdistä.



Tässä sitten Onlinen Solo-langasta tehty huivi. Lanka on tosi hauskaa, mutta hinta kyllä suolainen, vaikka sainkin halvalla. Ostin 3 kerää ja huivin hinnaksi tuli 13,50 Euroa, mutta varmasti tule käytettyä, varsinkin kun sopii tähän ja moneen muuhunkin talvitakkiin tosi hyvin.



Solohuivi
Ohje: Moda (7 "silmukkaa" per kierros)
Puikot: olisko olleet numeron 4 kaksi sukkapuikkoa
Pituus: noin 150cm
Langan menekki: 150g

Soctoberfest on jo lopuillaan ja vasta nyt pääsen näyttämään ensimmäisiä valmiita pareja, joista toinen on vielä minikokoa.



Sukat nro 26 ja 27
26 Lastensukat (ei mitään kerrottavaa)
27 Spinning
Ohje: oma (toe-up tiimalasikantapäällä 3o, 2n 44 silmukalla, jolloin kuvio lähtee kiertymään)
Lanka: Seiska 100g
Puikot: 3

Näistä tuli ihan kivat kotisukat ja kuvio oli leffaneulottavaa. Lankaa oli vain yksi pieni kerä, joten varren pituus jäi aika lyhyeksi, mutta tällä lailla se on oikein sopiva lämmitetyssä kodissakin.



Arvonnan palkintojenkin pitäisi hiljalleen olla perillä, ja koska tällä kertaa muistin jopa ottaa kuvankin, täältä pesee. Oikealla olevat menevät Tuitulle, joka antoi vapaat kädet värien suhteen. Vasemmanpuoleiset kerät menevät Irenelle, jolla oli pienin lankavarasto, ja joka toivoin maanläheisiä värejä.



Tällaisen kuvan mies digitalisoi pojan kirjan kuvasta PE-Design 7 -ohjelmalla. Ja aikaa meni tuntitolkulla monena päivänä, mutta kuvasta tuli tosi hyvä. Minä menen kurssille ensi kuussa opiskelemaan ohjelman käyttöä, mutta onneksi on tuo osaava mies kotona, jolta saan tulevaisuudessakin apuja :-). Itse kirjontakone muuten lähtee huomenna korjattavaksi, kun langankatkaisija ryppyilee :-(. Ja sunnuntaina muuten hajosi valkokankaasta moottori, joten ei ole oikein sähkökojeet olleet suosiollisella päällä viime aikoina. Onneksi molemmissa on takuu voimassa.



Ompelukset ovat nyt sitten jonkin aikaa pakollisella tauolla, joten ehkä kutomuksetkin edistyvät vähän enemmän. Puikoilla taas aktiivisena kaksi paria sukkia ja edelleen Novitan kietaisuneule Woolista. Ja heti kun sukkakuukausi loppuu, alkaa paksujen asusteiden kutominen. Vaikka lämpötila ei kyllä vielä oikein sellaisia vaadi, kun huomiseksi luvattiin ennätykselliset hellelukemat +26 astetta! Saas nähdä, tuleeko meille tänä talvena lupausten mukaisesti lunta pojan iloksi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas paljon juttuja!

Tosi kivannäköinen etenkin tuo kiertyvä sukan kuvio :)!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia vielä kerran langoista. Strumpfwollesta on jo Jaywalkerin varsi aluillaan.

Riksu kirjoitti...

Ihania juttuja ja paljon. Kiitos onnitteluista =)

Stricker kirjoitti...

Helmis: joo, mua vaivaa aina välillä puheripuli ja varsinkin silloin, kun ei ole pitkään aikaan kerinnyt bloggaamaan :-). Mäkin tykkään kiertyvästä sukasta ja on ihanan napakka jalassa.

Irene: eipä kestä kiittää, kiva kun kelpasivat ja pääsivät puikoille.

Riikka: Kun harvoin kerkiää bloggaamaan, tulee kameraan kerättyä paljon kuvia ja juttuja.