lauantaina, toukokuuta 12, 2007

Puikot järjestykseen!

Olen haalinut Hongkongista aivan älyttömän läjän erikokoisia ja erimittaisia bambupuikkoja ja niille on pitänyt jo kuukausia tehdä oma koti. Ideoita on tullut riittävästi blogeista ja kirjoista, mutta se vihonviimeinen toteutustapa on ollut vähän hämärän peitossa. Päätin vihdoin eräänä kauniina iltapäivänä ottaa härkää sarvista ja tein noin kahdessa tunnissa pojan häärätessä ympärillä ilman mittanauhaa ja erityistä suunnittelua tällaisen sukkapuikkopussukan.


Oranssi kangas on vähän joustavaa farkkutyyppistä kangasta ja vihreä safarikangas joustamatonta ohuehkoa farkkukangasta, jota jäi vähän ylimääräisenä pojan viimekesäisistä housuista.

Joustava kangas kupruilee vähän varsinkin puikkojen ollessa paikoillaan, mutta se ei menoa haittaa. En laittanut pussukkaan mitään kiinnitysmekanismia, koska se on aina minun käsityökorissani, eikä sitä kuljetella ihmeemmin mihinkään. Lokeroista tuli aika passelin kokoisia ilman mitään mittailuja ja testailuja ja sain mahtumaan niihin kaikki sukkapuikkosettini, jopa kaikki metallisetkin, joille arvelin joutuvani tehdä toisen samantyyppisen. Joissain suosituissa lokeroissa on vähän ahdasta, mutta sopu sijaa antaa ja kaikille löytyi koti. Saatan tehdä myöhemmin kangastussilla lokeroihin kokomerkinnän. Oranssin kankaan koukero-ompeleen tein harjoittelumielessä ja se vähän kiemurteli mihin halusi :-).
Olen jo pitkään kaivannut tarhamatkoille jotain pientä pussukkaa, johon mahtuisi kännykkä, avainnippu ja nenäliina. Kun kesällä ei tarvitse takkia ja kaikissa housuissa ei ole taskuja, olisi kiva olla joku juttu, mihin tärkeät tavarat siais ilman että täytyy kantaa reppua mukanaan. Parissa illassa syntyi ilman ohjetta pussukka Schachenmayr Nomotta Blue Jeans -langasta virkkaamalla. Kukan ohje on jostain ikivanhasta virkkauskirjasta. Vaaleammansinisen langan käytin viimeiseen pätkään saakka ja hihnasta tuli juuri oikean mittainen! Nappivalinta oli vaikea, mutta lopulta voittajaksi selvisi ihana terotinnappi, jonka väri päätti myös tummemman reunuksen ja kukan langan värin. Ja lankakerä oli muuten maksanut ruhtinaalliset 30 senttiä minun lempilankakauppani jämäpöydällä!

Ylösalaisinneule edistyy ja alkaa olla loppusuoralla. Enää muutama sentti helmaa ja hihat ja sitten pusero pääsee käyttöön. Tosin helman ja hihojen lopullinen ulkonäkö on vielä vähän avoin, kun mietin niihin jonkinlaista muodikasta röyhelöreunaa. Tosin kirjava lanka kyllä saattaa kaivata jotain rauhallisempaa reunusta.Aloitin eilen myös Six Sox KAL:in Horcrux-sukat, koska piti saada tarhan äitien aamiaiselle joku pieni työ mukaan ja ensimmäinen on kantapäässä menossa. Sukantekele pääsikin siellä kaikkien ihailtavaksi ja ihmeteltäväksi ja varsinkin tieto, että lanka oli värjätty itse pääsiäismunaväreillä, sai monen kyselytuulelle. Olivat laittamassa valmiille sukille hintalappuun kolminumeroista lukua :-). Juu ei, niistä tulee minulle ihan omat Harry Potter -sukat, joita käytän sitten vaan kyseisiä kirjoja lukiessa ja filmejä katsoessa :-).

P.S. Osaisiko joku kertoa, miksi uudessa Bloggerin versiossa tekstityyli välillä muuttuu ja rivivälit joko katoavat tai kasvavat kaksinkertaisiksi, vaikka en tiedä tehneeni mitään eri lailla?!? Olen yrittänyt tsekata tilannetta jopa Html-osiostakin, mutta en ole saanut siellä muuta kuin kaaosta aikaan enkä tullut hullua hurskaammaksi!

Ei kommentteja: