perjantaina, tammikuuta 11, 2008

Arvonnan aika

Mutta ensin kuitenkin eilen valmistunut kaulaliina, joka on tähdätty kuvassa olevaan hattuun. Hattu on luonnossa ehkä hieman vaaleampi ja huivi tummempi, joten hyvin passaavat yhteen. Huivin lankana Wolle Rödelin Samba ja kirppislöytö Uschi, puikot 7 ja ainaoikeaa Sambaa 3 kerää loppuun.
Lupasin kuvata marraskuussa valmistuneen palmikkopaidan vielä paremmin, kun pääsen mallinuken kanssa kuvaamaan ja tässäpä tätä. Mustan kuvaaminehan on tunnetusti mukavaa hommaa, mutta yllättävän hyvin kuvasta tajuaa homman ytimen. Olen edelleen erittäin tyytyväinen puseroon.
Sitten arvontaan. Blogille tulee muutaman viikon kuluttua 3vee täyteen, joten pistetääs jo nyt kisa pystyyn. Arvontaan voi osallistua jättämällä tähän postaukseen kommenttina kaksi asiaa: ensinnäkin, missäköhän tämä neuloja on vieraillut ja hankkinut sieltä nämä aarteet :-)? Ja koska tämä on niin helppo, että varmaan jo heti ensimmäinen sen keksii, pistetään vielä toinen: mitä neulot mieluiten? Palkinnoksi voittaja saa valita joko kolmesta ensimmäisestä aarteesta kerät tai jos värit ei oikein iske, jotain muuta lankaa varastosta.


59 kommenttia:

ilu kirjoitti...

No jaa, oliskohan nuo NOvitan tehtaanmyymälästä? Ei mitään hajua.

Minä neulon mieluiten mielikuvituksekkaita lastentakkeja ja -paitoja.

ilu taas kirjoitti...

NIin joo, ja onnea vuosista!! Ja paljon loistavia vuosia vielä jatkossakin!

anna kirjoitti...

Sinisävyinen lanka näyttää Novitalta, muista en osaa sanoa... En siis osaa päätellä missä on vierailtu, lankakaupassa ilmeisesti kuitenkin :)

Itse neulon mieluiten yläosia, lasten ja aikuisten. (Tuota tumman puseron mallia olen muunmuassa katsellut sillä silmällä itsekin, heti näytti tutulta :))

Onnea blogille!

Helmis kirjoitti...

Minä kyllä veikkaan, että paikallisella kirpputorilla on frouva käväissyt :). Mistähän moinen arvaus mieleeni tupsahtikaan..

Onnea blogivuosien johdosta, jatkukoon blogineulonta yhtä iloisena edelleen!

Vaikeampi kysymys tuo toinen. Vaihtelee niin ne suosikit, mutta kaikenlaisia asusteita perheenjäsenille minä varmaan mileuiten teen.
Villapuserot on myös kivoja aloittaa ja neuloa, mutta pahus, kun niissä on niin usein hihat. Se hihavaihe osoittaautuu nimittäin usein kompastuskiveksi ja hidasteeksi valmistumisen tiellä.

Lankakomero kirjoitti...

Langat on varmaankin taas kirpputorilöytö. Minä neulon kaikkein mieluimmin pitsineuleita eli puseroita, takkeja, huiveja, liinoja, kunhan on pitsineuletta ja ohuehkosta langasta.

Talutin kirjoitti...

Onnea synttäreiden johdosta!

Minäkin veikkaan että olet löytänyt aarteita kirpputorilta :)

Kaikista mieluiten neulon ohuehkoja lankoja. Yli 6mm puikkoja en mielelläni käsissäni pitele. Tällä hetkellä mieluisimpia on pitsit ja sukat!

iso gnu kirjoitti...

No, on vaikea arvat. Kirppari?

Neulon kai sukkia - ainakin viime vuonna. Nyt tuntuu olevan jotakin pitsimäistä tulossa. Joskus taas palmikot valtaavat alaa. Montaa työtä pitää tehdä samanaikaisesti; telkkarineule, keskusteluneuke, mahd. koulutusneule, yksin mietittävä neule,virkkaus..... Ota siitä nyt selvää!

Inkeri kirjoitti...

Onnea blogillesi. Kivannäköistä palmikkoa tuossa puserossasi. Kirpputoria minäkin ehdotan lankojesi hankintapaikaksi.
Mielineuleeni vaihtelee kausittain. Nyt näyttää olevan lapaskausi meneillään.

Stricker kirjoitti...

Hyviä arvauksia, mutta sen verran autan, ettei oikeaa vastausta ole vielä tullut :-). Kirppis on kyllä muuten hyvä arvaus, mutta kyllä talvi vähän sitä hommaa hidastaa.

Kristiina kirjoitti...

Tosi kaunis tuo tekemäsi palmikkoneule! Ja onnea blogivuosista! :)

Sitten arvaamaan - olisko langat jostain nettilankakaupasta? Mieluisinta neulottavaa en osaa sanoa, tykkään sekä palmikoista että pitsistä ja myös isoista ja pienistä töistä... vaihtelua pitää olla, ettei elämä (tai neulominen) käy liian yksitoikkoiseksi! Ja mielellään monta keskeneräistä, että voi valita fiiliksen mukaan mitä tekee vai aloittaako jotain uutta. ;)

golden kirjoitti...

Tuon yhden langan olen tunnistavinani Austermannin Stepiksi, joten veikkaan, että olet vieraillut Austermannin outletissa tms.
Mieluiten neulon sukkia, koska upeita malleja on melkein loputtomasti, ja sukat ovat kohtalaisen nopeasti valmistuvia. Lastenvaatteita neuloisin mielelläni, mutta neulonta-aika on niin rajallista, että lapset ehtivät kasvaa koululaisiksi ennen kuin ehdin saada vauvannuttuakaan valmiiksi, joten...

Tuulia kirjoitti...

kirpparilla on käyty! :) (miekin kävin yks päivä, löysin 500g villaa 4 dollarilla ja tulit heti mieleen) :D

mie neulon melkeen mitä vaan mielelläni, mutta mohairille totesin olevani yliherkkä niin että mohairit jäänee vähemmälle. Lempineuleita ovat kyllä teltankokoset paidat pienillä tikuilla :)

onnea blogille!

Marja kirjoitti...

Onnittelut kolmevuotiaalle!

Vyötteettömistä keristä päättelisin, että kirpparilla olet vieraillut tai sitten jonkun tuttavan lankalaatikolla ;)

Onkohan minulla lempparineulejuttua... sukkia on kiva neuloa tai ainakin sitä ensimmäistä sukkaa ja nopeatekoisia yläosia ja ai niin, hahtuvalaukkuja tykkään neuloa.

uhoava gnu kirjoitti...

Minäkin veikkaan kirpparia - olethan sieltä ennenkin löytänyt kivoja lankoja!

Jaahas. Mielineuleeni taitaa olla sukat, koska niitä valmistuu eniten. En ehkä ole kovin kunnianhimoinen neuloja, vaan tykkään pienistä töistä, joilla voin ilahduttaa monesti.

Onnittelut blogillesi!

JaaPa kirjoitti...

Olet vieraillut siinä jossain sukkalankatehtaassa tai siis niiden myymälässä.. Enpä nyt osaa sanoa tarkemmin missä.. Regia? Austermann? Joku saksalainen kuitenkin..

Ja neulon mieluiten mitä milloinkin :D Lankaa nyt yleensä ;) *viisastelee muka*

Sukkia pitäs nyt neuloa, ku jaksais innostua, tosin mä pakkasin jo lankani.. Joten seuraavan 4viikon aikana en taida neuloa yhtään mitään!

Mari kirjoitti...

Lankatehtaan myymälässä se varmaan on ollut, vaan minkä tehtaan... vedetään hihasta että Coatsin, eikös niillä ole Regiakin...
Neulon mieluiten langoilla jotka ovat joko yksivärisiä, tai pitkät väriliu'ut. En pidä pätkävärjätyistä enkä itseraidoittuvista. Kutitusvilla on kauhistus. Ja puserot tai takit ovat mieluisimpia neulottavia, en koskaan tee pöytäliinoja tai mattoja :)

Lape kirjoitti...

Mulle tuli Opal mieleen ensimmäiseksi, joku heiän tehtaanmyymälä, tai sit se kirppis...

Ite neulon mieluiten jotain pientä ja nopeasti valmistuvaa, mutta ei välttämättä helppoa ;) Nyt just neulon pipoja SPR:lle lähetettäväksi.

Lape kirjoitti...

Tai oikeastaan alin näyttää mun Regian bamboo langalta, no aika pahan vetäsit noin niinku...

Mutta hyviä neulerikkaita blogailuvuosia eteenkin päin ;)

Carita kirjoitti...

Olisikohan Opalin tehtaanmyymälälöytöjä nuo langat?

Lempineulominen vaihtelee kausittain, nyt tykkään tehdä itselle ja lapsille takkeja.

Mennahuu kirjoitti...

Täältäkin yksi ääni Opalille! Tehtaanmyymälässä on vieraitu näköjäään. Ja sukkiahan minä mieluiten...

Onnea taaperoikäiselle blogille! Tämä on mieluisa vierailupaikka aina, tosin olen viimeaikoina ollut huono kommentoimaan syystä että mm. laiskuus ja kiire ovat vaivanneet ja tämä bloggerin uusi systeemi on kummastuttanut. Palmikkopaita on upea!

Tuazophia kirjoitti...

Onnea kolmivuotiaalle! Toi palmikkopaita on sitten kaunis! Ei voi muuta sanoa. :)

Kirppistä ehdottaisin. Odotan kovasti, että pääsen Berliinin kirpputoreja tonkimaan. Eikä siis pelkästään lankojen takia (niitä ostan kuitenkin aika harvoin), vaan ihan muuten vaan.

Mieluiten neuloisin pitsineulehuiveja. Koska olen kuitenkin rasittavan käytännöllinen, en juurikaan neulo pitsineulehuiveja, koska niitähän ei kovin montaa tarvitse... Mutta tärkeintä kuitenkin minkä tahansa neulomisessa on hyvä ohje ja ihana lanka!

KaSil kirjoitti...

Kirppis?

- en osaa luokitella mitä neuloisin mielelläni, kaikenlaista, mutta aikuisten koko puseroissa sanon toistaiseksi: ei kiitos.

alisanmamma kirjoitti...

Kirpputoria mieki veikkaan, siellä oot kyllä käyny:)
Mie neulon mieluiten sukkia ja pipoja :)
Onnea täyteen tulleista bloggausvuosista ja neulerikasta jatkoa!

Ziina kirjoitti...

opaleilta näyttävät, sinulla on varmaan tehtaanmyymälä lähellä tai olet sortunut taas ebayn lumoihin. minä neulon mieluiten kait sukkia kun niitä eniten näyttää syntyvän.

Esikko kirjoitti...

Jotakin tehtaanmyymälää, jossa myydään Opalia, veikkaan minäkin. Mieluiten neulon ihan perussukkia. Myös pitsineuleet ovat mukavia, kunhan malli ei ole liian monimutkainen. Onnea!

JohannaL kirjoitti...

Veikkaan että lankakaupassa :) Ja tällä hetkellä neulon mieluiten sukkia.

iso gnu kirjoitti...

Blogissani on Sinulle: You make my day!
Kiitoksin isognu.

Palaga kirjoitti...

Tehtaanmyymälän lankoja veikkaisin.

Suosikkiani en osaa valita, kulloinenkin neule on aina ajallaan suosikki.

Marita kirjoitti...

Mä olen kyllä sillä kannalla, että langat on nettihuutokaupasta.

Itse tykkään pitsineuleita tehdä, vaan en käyttää. Palmikoista tykkäisin, vaan kun se on liian hidasta puuhaa ;) Teen siis pienesti kaikkea.

Onnentoivotukset vielä täältäkin!

Kata kirjoitti...

hmm..minä poikkean linjasta, ja luulen että nuo ovat angoriinan aikaansaannoksia!

Suosikkineuletyyppini ovat juuri tuollaiset ihanaiset palmikot, mitä tuosta kauniista paidastasi löytyy..:)

Anonyymi kirjoitti...

Megi
Mieleeni tulee saksalaiset ohuet sukkalangat. Sen suuntaisia veikkauksia on muillakin. Koska ovat tuollaisia vyyhtimyttyjä ilman lappuja, niin kyseessä lienee jostakin tehtaanmyymälästä tai poistomyynnistä hankittuja löytöjä.
Itse neulon mieluiten ohutta lankaa, siis 2 - 3 mm puikoilla. Sukkia ja sormikkaatkin ovat kesken. Sormeni kutisevat päästä Puuvilla ja Bambu sukkalankojen kimppuun, jotka jo odottavat kaapissa.
Kovin paljon en tosin ole vielä ehtinyt neuloa tämän aktivoitumis jakson aikana. Edellisestä aktivoitumisestani on jo aikaa, koskapa silloin ei ollut vielä nettiä ja langoissakin piti tyytyä lähinnä markettien Novitoihin. Lankakaupat olivat silloisten rahavarojeni ulottumattomissa, joten ulkomaan herkuista en tiennyt.

DistantKnitter kirjoitti...

Opalin kokeilueriä?
Onnittelut blogin merkkipäivästä ja pitkää ikää!

Helmis kirjoitti...

No niin joo. Se tehtaanmyymälähän se kai sitten olikin :).

Asiasta kukkakimppuun, You make my Day! Kiitos!
Hyvää alkavaa viikkoa!

Marjut kirjoitti...

Mä en osaa arvata yhtään, mistä langat ovat. Jostain paikallisesta lankaparatiisista? Se piti vain sanoa, että palmikkoneule on todella hyvän näköinen ja sellaisia neuloisin mieluiten itsekin.

kesän lapsi kirjoitti...

Hmm... minä veikkaan ebaytä ;O)
Aikapulan takia minäkin tykkään tehdä kaikkea pientä omalle perheelle tai lahjaksi ystäville ja suvulle.

AnneM kirjoitti...

muistankohan ihan väärin että muutitte jonkun lankatehtaan lähelle tai jotain??? No mä veikkaan silti että jossain saksalaisessa paratiisissa (tehtaanmyymälässä) olet käynyt.

Tällä hetkellä neulon näköjään lapasia mieluiten. Kuukauden päästä varmaan jotain muuta ;)

evab kirjoitti...

no oisko kirppikselta..
En kyllä muuta nyt millään arvaa...

Tällä hetkellä teen huiveja mutta en tiedä onko se nyt sitten mieluinen tehtävä,....

muoriska kirjoitti...

Onnittelut myös täältäkin käsin.

Taitaa olla ehtymätön se kirppis..

mitähän sitä neulomisista sanoisi, sitä mikä tuntuu kulloinkin hyvältä . :)

Eija kirjoitti...

Onnittelut blogille!

Tehtaanmyymälän poistomyynnistä tai lankakaupan alesta lienet lankoja hakenut.

Itse neulon tällä hetkellä mieluiten sukkia ja lapasia, kun ajanpuutteen vuoksi ei muuta tahdo ennättää. Mutta mieluummin vähän haastavampia malleja kuin ihan perusjuttuja.

villanne kirjoitti...

Veikkaisin "Steppitehdasta". Langat näyttävät Austerman Step-langoilta. Olisiko tehtaanmyymälä.

Onnittelut kolmivuotiaalle!

tiinaf kirjoitti...

Onnea blogisankarittarelle!

Nettihuutokauppaa minäkin veikkaan.

Itselläni taitaa olla jonkinmoinen pipomania eli pipoja tykkään neuloa :-)

Tiina kirjoitti...

Kirpputorilla on taidettu siellä käydä tai vaihtoehtoisesti Regian tehtaanmyymälässä.

Asusteet (pipot, lapaset ja sukat) sekä huivit ovat parhaita.

MarjutJ kirjoitti...

Onnea 3-vuotiaalle aloittelijalta. Olisiko joku nettikauppa, Rellana?

MarjutJ taas kirjoitti...

Ja taas hätäilin ja vastasin vain ensimmäiseen osuuteen. Mieluiten neulon asusteita; vaatteet eivät vielä ole minun juttuni.

berlinBat kirjoitti...

Mää veikkaan kanssa opalin tehdasta vaiks hechingenissä (vaikka en kyllä tiedä missäpäin saksaa tuon niminen paikka sijaitsee). Mieluiten neulon tällä hetkellä pipoja.

CresceNet kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Anonyymi kirjoitti...

Oliskohan jostain tehtaanmyymälästä? Opalia tai Austermannia? Minä kudon mieluiten sukkia, pipoja ja lapasia. -Nonna-

Pelagia kirjoitti...

Jostakin saksalaisesta sukkalankavalmistajan tehtaanmyymälästä olet nuo tainnut hankkia, vaikka kirppiskin olisi varmaan ihan yhtä hyvä arvaus. Itse en sukkia juuri neulo, joten Opal tai Regia olisivat ihan yhtä hyviä arvauksia.... ööööö... arvataan Opal.
Neulon mieluiten nopeasti valmistuvia juttuja (jonkinlainen neulonta-ADHD ilmeisesti...), viime aikoina suurin hitti on ollut myssy-pipo-hattu -linja. Rakkaimmat langat ovat 4-5 mm:n puikoilla neulottavia, joskin välillä iskee himo tikuttaa vaikka Merinosilkkiä yksinkertaisena tai kympin haloilla jotain sekoitelankaa - myssyiksi.

pirre kirjoitti...

Kirppistä minäkin.

Pipabuumi on ollut, mutta yläosat ykkösenä.

niin ja ISOT onnittelut synttärisankarille!

Riikka kirjoitti...

Minullekin tuli mieleen Novitan tehtaanmyymälä. Neuloisin mielelläni kirjoneuletta, jos osaisin tai sitten lastenvaatteita, kun niitä tulee niin nopeasti.

Hansu kirjoitti...

Oliskohan vintiltä löydetty...?

Mieluitin neulon villapaitoja ja neuletakkeja sekä lapasia :) ja huiveja!

Anonyymi kirjoitti...

No nuo aarteet on ehdottomasti saatu kaverilta vaihtarina, vastapalveluksena vaikka luumuhillon keittämisestä (ainakin 10 litraa pitää hilloa tuollaisien aarteiden edestä keittää ;). - visioi Ullis -

Anni kirjoitti...

Onnea- Auch mein Glückwunsch - minunkin puolestani kolmivuotiaalle blogille!

Liityn tuon Opalin veikkaajiin. Luulisin että jostain tehtaanmyymälästä kotiutuivat.

Mieluiten neulon sukkia, tai lapasia siskon pienelle vesselille:)

Anni

Talutin kirjoitti...

Minäkin voisin veikata kirpputoria vierailupaikaksesi.

Mieluiten tällä hetkellä taidan neuloa sukkia ja pitsiä yleensäkin, ja etenkin pitsisukkia! :D

teisa kirjoitti...

Onnea vuosista! Veikkaan kirpputoria, olet tainnut sieltä ennenkin tehdä löytöjä.

Neulon mieluiten sukkia, ainakin tällä hetkellä. Palmikkotakki on kesken, mutta sukat pyrkivät väkisin puikoille. Matkailuneuleeksi haluavat.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olet tainnut käydä lähimmässä tehtaanmyymälässä! Pääsisinpä mukaan. Paula (synttärisisar)

lentokala kirjoitti...

Yksi noista langoista näyttäisi kyllä Regian sukkalangalta. Muuten ei hajuakaan. :D

Löysin juuri uuden suosikkineulomukseni, eli pitsihuivi! Toinen erityisen ihana on hahtuva, mitä siitä sitten tekeekään.

iidam kirjoitti...

Synttärionnittelut!

Saksalaisilta sukkalangoilta nuo näyttävät, että olisitko käynyt tehtaanmyymälässä, kun vielä vyyhdilläkin langat ovat?

Minä teen mieluiten neulepaitoja lapsille. Niissä ei mene ikuisuus, kuten toisinaan aikuisten paidoissa ja voi kokeilla kaikkia mahdollisia mallineuleita.

Anonyymi kirjoitti...

oppineet paljon