torstaina, tammikuuta 10, 2008

Koko joukko asusteita

Viime aikoina on tullut kudottua enimmäkseen pikkujuttuja asusteiden muodossa ja sama tulee jatkumaankin vielä ainakin jonkin aikaa. Tuleepahan käytettyä ainakin sellaisia lankoja, joita on vain pieni määrä ja minä myös käytän mielelläni takkiin sopivia asusteita, joita on kiva vaihdella jatkuvasti.
Karusellisetti
Lanka: Novitan Karuselli ja Gedifran Akona
Puikot: 4,5, 5 ja 7
Ohjeet: Pipo Lauran mainio BiBo, muut perusmalleja hatusta vedettyinä.
Tosi kiva setistä tuli ja varmaankin paljon pidettävä. Karuselli on ihanan pehmeää lankaa. Ja mikä kaikkein parasta, sain molemmista langoista köytettyä ihan pientä Karuselli-nöttöstä vaille kaiken!

Kalasukat kalastavalle vaarille 7 veljestä langasta. Perusmalli itse piirretyllä kalalla koristeltuna. Nämä päätin tehdä ihan ex tempore ja olivat saajalleen mieluisat.


Otin joulureissulle mukaan kerän Jättiraitaa ja siitä tulikin ensin anopille tavalliset sukat (joista unohdin ottaa kuvan) ja minulle loppukerästä vielä sniikkerit. Toisesta sukasta tuli vähän erinäköinen, kun lanka oli jo lopussa ja jouduin käyttämään pätkittyjä paloja ja yhden raidan ottamaan yksivärisestä vihreästä kerästä.


Harmaa lohikäärme

Lanka: Gedifran Seymor Double

Puikot: 8

Malli: Täältä

Niinkuin jo uhkasin, on lohikäärmeitä olut viime aikoina enemmänkin liikenteessä ja tässä numero kakkonen ihan minulle itselleni. Virkatun lenkin sulkijaksi keksin jostain rihkamakorukaupasta hiuksiin koristeeksi tarkoitetun tikun. Oli vähän eri hinta kuin oikea huivijuttu, joka olisi maksanut 15 euroa ja tämä 1,95.

My So Called Scarf

Ohje: täältä

Lanka: Marks & Kattensin Iceland

Puikot: 8

Tälle langalle etsin jo viime talvena sopivaa käyttöä. Sitä oli vain 2 kerää, joten kovin pitkää huivia siitä ei tulisi, mutta koska lanka on aika paksua, kävisi se hyvin kaulahuiviksi. Lopulta keksin tämän ohjeen ja olenkin tyytyväinen tulokseen. Huivin kiinnikkeeksi ajattelin ensin isoa nappia ja virkattua lenkkiä, mutta taidan ainakin aluksi kokeilla tikkusysteemiä tai huivisolki-imitaatiotani, josta seuraava kuva.

Samasta rihkamakaupasta ostin myös puisen ruskean tikun ja ihan tavallisen mustan hiuksiin tarkoitetun soljen, joka kyllä käy ihan hyvin huiviinkin :-). Ja hintaa taas alle 2 euroa.

Minulla on ollut koko alkuvuoden todella paha startitis ja uusia töitä on tullut aloitettua melkein yksi-päivässä-vauhdilla. Tänäänkin hain muuttolaatikoista yhteensä kolmeen uuteen työhön langat, vaikka entisiäkin keskeneräisiä on vielä ainakin puolenkymmentä odottamassa. Mitään kovin isoja töitä en ole vielä aloittelemassa, vaikka hurja määrä lankoja ja ohjeita huutaakin päästä puikoille. Nyt on pienien ja nopeitten töitten aika.

Lyhyesti vielä pari sanaa viime vuoden neulomistilastoista. Kaiken kaikkiaan kulutin neulomalla ja virkkaamalla 10 136 grammaa lankaa ja yhteensä töitä kertyi 69 kappaletta, joista 22 paria sukkia. Yhteiskulutus oli enemmän kuin edellisenä vuonna, mutta sukkia syntyi kolmanneksen vähemmän. Tänä vuonna olisi tarkoitus jatkaa kutomalla joka kuukausi joku vähän vaikeampi sukkamalli. Yleisesti aion tehdä entistäkin enemmän arkisia malleja, koska niitä tulee käytettyä eniten. Uutta olisi tarkoitus opetella, ainakin pyöröpuikkojen käyttö sukkien neulonnassa ja haaveena olisi itse suunniteltu neulepusero "1000 sweaters"-kirjan avulla.

1 kommentti:

markos kirjoitti...

Hei! Kurkkaapa blogiani, olen antanut sinulle kukkia :)

http://marvilia.blogspot.com