tiistaina, toukokuuta 20, 2008

Mitä olen tehnyt?

Muutaman viikon blogitauko on ainakin hetkeksi katkennut ja palaan ruotuun. Mitäs sitä on oikein tullut tehtyä? Kaikkein eniten haukuttua ja harmiteltua Blogilistaa!!! Never change a running system on meillä paljon käytetty sanonta ja tässäkin asiassa olisi sitä kannattanut ehdottomasti käyttää. Uusi systeemi on ihan syvältä ja niin hidas, ettei mulla ole aikaa varsinkaan kesällä lukea ollenkaan blogeja, kun kaikki kestää sata vuotta ja toimii jos viitsii. Bloglineseissä kävin jo katsomassa, kun luin monen neulojan siirtyneen sinne lukemaan suosikkejaan, mutta ei sekään oikein vakuuttanut. Harmittaa, kun olisi kiva lukea suosikkejaan, mutta jospa Blogilista alkaisi joskus talvella vaikka sitten toimimaan...

Säät ovat olleet suuren osan tauosta tosi ihanat ja kesäiset. Ulkona ollaan oltu tosi paljon ja rusketustakin on tullut suojakertoimista huolimatta. Pihahommia ollaan tehty pojan kanssa jonkin verran ja satoakin on jo tullut meidän ikiomasta kotipuutarhasta.

Tässä meidän pikkuriikkinen kasvihuoneemme, jossa on kasvateltu yrttejä, herneitä, salaattiua ja muutamaa muutakin sorttia.
Nämä salaatit, jotka kylläkin ostettiin pikkuriikkisinä taimina, ovat kasvaneet valtavasti ja niitä on jo syötykin, nam.
Näitten kanssa olen taistellut niin, että oikea, jo ennestään neulomisesta kärsinyt ranne, on ollut tosi kipeä ja selkä on myös huutanut. Olen kaivanut ainakin 15 ämpärillistä voikukkia meidän pihaltamme, ja vieläkin niitä vaan riittää. No, onneksi ruoholle on tullut ainakin vähän enemmän tilaa kasvaa. Muutankin ollaan liikuttu paljon ja minä olen päässyt vihdoin juoksukuntoonkin pitkän tauon jälkeen.
Kukkia ollaan myös ihailtu ja kovasti niitä kukkiikin meidän pihallamme. Poika jaksaa ihastella jokaista uutta kukkaa ja on innoissaan omasta pihasta.
Tällaisiakin kukkia meillä on kasvanut sireenipuskaan :-).
Pääsiäismunavärillä värjätyt perussukat.
Suomipipo ystävien tuoreelle perheenjäsenelle sopivasti juuri ennen jääkiekon MM-kisoja.
Baccarat Player
Ohje: Magknitsistä, ei löydy enää
Lanka: Schoeller Esslinger Lulu
Lanka on liian paksua tähän malliin, mutta eiköhän siitä tullut juuri sellainen, jota voi käyttää joskus vaikka mustien alaosien kanssa. Kaunis kaula-aukko, jonka pitäisi valua alaspäin, ei oikein toimi tällä langalla, mutta kyllä se oikeasti on samantyyppinen kuin ohjeessa. Lanka on hieman kutittavaa, mutta alle voi laittaa vaikka topin.

Puikoilla on taas tungosta ja uusia ideoita on ihan mielettömästi. Sain ystävällisiltä sukulaisilta uusimman Novitan ja olen tosin tyytyväinen sen ohjeisiin. Lehti on niin kovasti korvamerkattu, että ohjeista on varmaan enemmän merkattu kuin ilman merkkejä :-). Päätyönä puikoilla on jostain vanhemmasta Novitasta Bolero, kun totesin äitienpäiväreissua varten pakatessani, ettei mulla ole yhtään kesäboleroa ja tosi paljon vaatteita, joihin se sopisi kuin nappi silmään. Tosin bolerossakin on menossa jo toinen kierros, kun en minä tietenkään jaksanut tehdä mitään mallitilkkua ja muutaman kuvion jälkeen huomasin, että siitä oli tulossa kokoa joukkueteltta. Perjantaina lähden omille reissuille ja tapaamaan ensimmäistä kertaa neulovia nettiystäviä livenä ... ja epäilenpä reissusta tulevan mukaan myös aarteita. Sen verran voin antaa vinkkiä paikasta ja tapahtumasta, että siellä tulee olemaan sukka poikineen.

5 kommenttia:

Villapallo kirjoitti...

Hassua miten eri ihmiset näkevät eri asioita: minä ihan odotan että mökkimme pihalla voikukat ovat parhaimmillaan, jotta pääsen keräämään kukinnot lankojen värjäystä varten;-)

pauliina kirjoitti...

Google Reader on kokeilemisen arvoinen!

Anonyymi kirjoitti...

Nätit värit noissa sukissa :)

Minä taasen tykkään voikukista aivan älyttömästi. Ne ovat minulle varma kesänmerkki ja niin ihanan aurinkoisen värisiäkin.

Minäkin liputan Google Readerin puolesta. Ei ole ainakaan haamupäivitysongelmaa ja saa ulkolaiset blogitkin samaan paikkaan.

Stricker kirjoitti...

villapallo: kyllä mäkin tykkään kovasti voikukista, mutta kun meillä niitä on niin paljon, ettei ruoho kasva yhtään ja kaksi päivää ruohon leikkaamisen jälkeen ne on niin korkeita, ettei pojan kanssa voida enää pelata jalkapalloa :-). Joten pakko kerätä, jos aikoo nauttia pihaurheilusta.

pauliina: juu, Google Readerkin on käytössä juuri ulkolaisten lukemisessa, mutten oikein ole siihenkään tyytyväinen, kun kommentointiin pitää siirtyä blogiin eikä näe kauniita blogitaustoja.

tess: Kiitos sukkakehuista! Musta myös voikukkapelto on ihana, muttei omalla pienellä pihanurmikolla. Ja kyllä niitä kasvaa vieläkin ihan riittävästi meidänkin nurmikolla :-).

pirre kirjoitti...

moi ystävä kallis! mulla vaihtui tietokone ja siinä sivussa katosivat kaikki sähköpostiosoitteet taivahan tuuliin, jotta voitkos laittaa viestiä kun ois se paketti lähössä (viimeinkin ;O)...