keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

Nameja ja sateenkaarta

Kesä on ollut kiva kaveri ja säät mahtavat. Ulkoilua ollaan harrastettu enemmän kuin riittävästi ja tietokone on saanut levätä talven kovasta käytöstä. Pojasta on tullut kova pyöräilijä, joka pärjää jo melkein kokonaan ilman apuja lähiseudun isoista ylä- ja alamäistä. Tänäänkin käytiin lähes tunnin lenkillä poika pyöräillen ja minä juosten ja välillä ylämäissä puuskuttaen ja vähän työntämällä auttaen.

Sateenkaarisukat
Ohje: Magknitsistä, joten taitaa olla kadoksissa
Lanka: Regian Cotton Surf Color puuvillasukkalanka
Puikot: 2,5 niinkuin aina
Tein lyhennetyt kierrokset Ullan ohjeella enkä lankaa kieputtamalla, muuten taisin tehdä ohjeen mukaan. Lyhennyskohdissa tuli pientä epätasaisuutta, mutta onneksi höyrytys teki taas ihmeitä. Malli oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus, mutta en taida tehdä samalla mallilla enää toisia sukkia, varsinkin kun maailma on täynnä muita malleja, jotka haluaisin kutoa.

Olin toissaviikonloppuna taas sukankutojien paratiisissa , tällä kertaa vähän isommassa tapaamisessa ja oli kivaa saada joillekkin nettitutuille ihan oikea henkilöllisyys. Ohjelmaa riitti lankojen värjäilystä neulontakilpailuun ja mukavaa oli. Tällä hetkellä paratiisissa näyttää erittäin kurjalta maanantain myrskyn jälkeen. Linkin kautta pääsee sivuille, jossa on myös kuvia vaurioista. Hurjan näköistä on, varsinkin kun olin vasta siellä tehtaassakin kierroksella ja näin juuri samoja jättikokoisia lankarullia valmistumassa keriksi, jotka nyt ovat mudan ja veden tuhoamia.

Tuliaisiakin toin tietenkin paratiisista, tosin tällä kertaa hyvin vähän sukkasellaisia.

Vasemmalla oleva vyyhti on itse värjätty Opalin väreillä ja tuskin maltan odottaa saada sen kudotuksi. Uskomattoman upeita värejä saa vain kolmea väriä sekoittamalla! Oikealla oleva vyyhti on todella pehmeää puuvillasekoitetta, joka oli pakko ostaa hintansa takia; 1kg 5 euroa. Omavärjätyn vyyhdin alla on minikerä Opalin uutta Harry Potter -lankaa, jonka sain tehdaskierroksen päätteeksi lahjaksi. Keskellä alhaalla on villa-silkki-ramie - sekoitusta batiikkivärjättynä. Näitä kuolasin jo viime kerralla, mutten hennonut ostaa. Tällä kertaa päätin jättää sukkalangat ostamatta ja ostin puserolangat. Oikealla alhaalla on vielä viininpunaista puuvillalankaa, josta tulee varmaankin joku toppi. Lanka on suunnilleen Kotiväen paksuista ja tyyppistä.
Tässä vielä lähikuva silkki-ihanuudesta, vaikka värit ovat kyllä luonnossa vieläkin ihanammat. Nyt pitäisi langalle löytää arvoisensa ohje. Jotain kesäistä ajattelin, tosin lankaa on kyllä kilo, joten siitä voisi saada kaksikin työtä tehtyä. Pitää mennä Ravelryyn tutkimaan.
Loppuun vielä kesäinen kuva kukkapenkistä, jossa kasvaa vaikka mitä. Tosin tällä hetkellä myrskyn tuomat raekuurot kyllä antoivat kyytiä kasveille, mutta onneksi ei käynyt pahemmin. Pojan kanssa ollaan kovasti hoidettu kasvatuksiamme ja pian päästään omien tomaattien ja mansikoitten syöntiin.

Puikoilla on tungosta ja taitaa olla ensimmäinen kerta, että minun kaikki puiset 2,5-sukkapuikkoni ovat käytössä ... ja niitä on paljon! Tulossa on vaikka kuinka monet itsevärjätyt sukat ja yhdet edellisen Opalin reissun tulokset, joissa on minun mielestäni tähän mennessä kaikkein kaunein väri- ja malliyhdistelmä. Tuo mieleen kesäisen kukkakedon. Novitan bolero on myös aika hyvällä mallilla, mutta olen tehnyt siinä noin sata virhettä ja pelkään siitä tulevan liian ison. Mutta toista kertaa en kyllä enää pura, vaan kudon sinnillä loppuun ja toivon koon kuitenkin osuvan oikeaan. Mutta vähän kyllä kypsyttää, kun malli on kaunis ja lanka kivaa neulottavaa, mutta kun ei vaan saa luettua ohjetta klunnolla ja varsinkaan laskettua oikein :-(.

3 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Onko tuossa Potter-langassa jotain erityisiä ominaisuuksia? Kiinnostuin tietysti heti. :D

Stricker kirjoitti...

:-) Jospa tuosta langasta saisi taiottua erityisen kauniita sukkia. Se muuten taitaa tulla myyntiin vasta joskus syksymmällä.

famu kirjoitti...

Hei! OOK:ssa on ollut pitkään hiljaista.Nyt yritetään saada toimintaa.Jos olet kiinnostunut,käy kommentoimassa OOK:n sivulla.Blogissani on myös pientä puhetta asian tiimoilta.
Terveisin famu "Varrelta virran".