keskiviikkona, kesäkuuta 18, 2008

Ei laaksoa ei kukkulaa ...

... no ei kun olikin aika kukkulaisen näköistä työtä juuri puikoilla. Erittäin vanha UFO, nimittäin MS3 , pääsi vihdoinkin pölyisestä nurkastaan taas esille ja olen tikuttanut sitä niin, että viimeinen vinkki on enää tekemättä. Ja tietenkin sitten pingotus, jonka avulla kukkuloista ja laaksoista pitäisi syntyä kaunis joutsenen siipi. Huivien kutominen tuntuu pitkästä aikaa tosi mukavalta ja ainakin nyt tekeillä olevissa ovat kuviotkin sellaisia, ettei ihan koko aikaa tarvitse katsoa ohjetta. Se ohjeen jatkuva katsominen on nimittäin minulle se huivien kutomisen kompastuskivi, kun en millään jaksaisi olla koko aikaa ohje nenän edessä.

Toinen keskeneräinen huivi on Knitting Delight -ryhmän Pearled Romance. Hidasta on helmien kanssa kutominen, mutta jälki on kyllä mukavaa ... helmet näkyvät paremmin klikkaamalla kuvaa. Lankana Junghanswollen Seidana, sama kuin MS3:ssa, mutta erivärisenä.
Ja koska ei kahta ilman kolmatta, tässä Goddess Knitsin toinen keskeneräinen eli Anniversary Mystery Shawl. Lankavalintaa mietin kauan, kun pelkäsin tällaisen epätasaisen langan soveltuvuutta malliin, mutta pingotuksen jälkeen näyttäisi siltä, että kyllä tälläkin onnistuu. Tämä oli jonkun kirppisreissun löytö ja täysin nimetöntä kartiolankaa, mutta epäilisin sen syöneen villaa, puuvillaa ja pellavaa.

Meillä on ollut jo kolmisen viikkoa tosi kylmää ja sateista. Tänään vihdoinkin näyttäytyy aurinko ja lämpötilankin pitäisi vihdoinkin nousta. Ilmeisesti kylmän sään takia koko perhe yskii ja räkii, minä tietenkin taas tapojeni mukaisesti kaikkein pahiten :-(. KIPpailunkin jouduin jättämään väliin kylmän sään ja räkätaudin takia. Mies on ollut flunssasta huolimatta ahkerana ja minun käsityöhuoneeni on viittä vaille valmis ja pääsen pian penkomaan ja järjestelemään käsityötarvikkeitani oikein kunnolla.

2 kommenttia:

pirre kirjoitti...

parahin ystävä ja neuletoveri! toivotan sinulle (ja koko orkesterille) oikein ihanaista ja nuhatonta juhannusta, ja pahoittelen omaa saamattomuuttani eli paketti lähtee vasta lomamme jälkeen (tosin silloin ehkä vähän täyteläisempänä..netoisetkulopputaas..you know?).
halauksin!

Tiitta kirjoitti...

Paasinpas vihdoinkin blgospotiin, ollut pienoisia vaikeuksia, mutta proxychinan kautta salaa, tata ei nakojaan paikallinen KGB ole osannut tukkia. Ollaan Suomessa heinakuu, entas teidan suunnitelmat? Mukavaa Juhannusta Saksaan! Hanoissa kaameita vesikuuroja ja ukkosmyrskya, meilla viela vieraita, jotka haluaisivat ottaa aurinkoa!