tiistaina, maaliskuuta 13, 2012

Väriterapiaa

Minä olen marinoinut varastossani jo monta vuotta kallisarvoisina aarteina Novitan Puro-lankoja, jotka ovat minusta todella ihanan värisiä ja myös ihanan pehmeitä. Olen etsinyt niille erityisen hyvin sopivaa mallia, johon langat riittäisivät. Ongelmana oli juuri se riittävyys kun niitä ei ollut puseromäärää, mutta en halunnut niitä käyttää asusteisiinkaan. Kerroin ongelmasta ihanille sukulaisille ja muutama päivä siitä saapui iso pehmeä paketti, tietenkin Fazerin sinisellä evästettynä, eihän sitä lankaa nyt ilman eväitä voi näin pitkään reissuun lähettää :-), ja ongelma oli poissa. Ohjeeksi olin valinnut hyvin yksinkertaisen muutaman vuoden takaisen Suuren Käsityölehden ohjeen. Sitten tuli ongelma numero kaksi, kun mietin, että mistä ihmeestä löydän noin vanhan ohjeen. Kunnes tuli mieleen, että kannattaiskohan kuitenkin katsoa omista lehtivarastoista, olisko ne syöneet tämänkin lehden, vaikka mulla ei ollutkaan siitä havaintoa :-). Ja niinhän se oli, taas kerran, että lehti löytyi omasta hyllystä. Ja nyt sen muistaa Ravelryn kirjastokin :-).

Muutin ohjetta aika paljon, koska halusin tyköistuvamman version ja ilman saumoja. Tein vartalo-osan pyöröillä, lisäsin vyötärökavennukset ja tein hihapyöriön muotoilleen ja hihat tein lyhennetyillä kerroksilla ilman saumoja, Slinky Ribs -puseron ohjeita muokaten. Samalla mallilla tein jo joku vuosi sitten, eiku onpas muuten viime vuoden tammikuun postauksessa, Nimbus-takin ja se onnistui myös oikein hyvin ja tykkäsin hihojen tekemisestä noin. Pidensin myös hihoja aika reilusti, kun halusin niitten olevan mukavan mittaiset eikä ainakaan liian lyhyet. Mallinukke on ihan liian laiha ja liuhuharteinen takille, minun päälläni se istuu oikein hyvin, uskokaa vaan :-). Tästä tuli kyllä suuri suosikki ja värit on kyllä tosi mahtavat.


2 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Todella kaunis neule! Itsellänikin on villatakki kesken Puro-langoista. Itse asiassa se on ollut kesken jo ainakin pari vuotta! Milloinkohan saisin sen valmiiksi...

Stricker kirjoitti...

Kiitos! Kannattaa kyllä tehdä valmiiksi, tämä on ainakin tosi mukava käyttää, ihanan pehmeä lanka ja oikein lämmin. Ja värit taivaallisen ihanat!