tiistaina, elokuuta 23, 2005

On kyllä haaleaa ja vaaleaa

Meinaan tämänkertainen kuvapläjäys. Molemmat valmistuneet työt jotenkin erityisen pastellisävyisiä ja kuvissa värit täysin oudot, mutta koettakaa kestää. Eikä nuo mun kuvatukset kyllä muutenkaan ole koskaan mitään taiteen merkkipaaluja, kun en osaa ja jaksa niitä kauaa värkätä.

Ensimmäisenä OneSkeinWonder numero 2. Mä en vieläkään oikein tajua, miksi noita värkkään, kun ei niille varmaan oikein ole käyttöä, koska jos on hellettä, ei sellaista tarvitse ja jos on viileämpää, ei sillä tarkene. Mutta voinhan ainakin elvistellä, että olen jo kaksi sellaista tehnyt. Ja jämälankojani molempiin tuhlannut. Jälki näyttää tosi epätasaiselta, koska lanka on vähän möykkyistä itsessäänkin enkä ole neulojanakaan niitä tasaisimpia, mutta kyllä se ihan hyvältä näyttää ja kokokin osui nappiin. Reunukset tein taas helmineuleella joustinneuleen sijaan ja tällä kertaa aika leveätkin ja ne tuntuvat oikein kivoilta. Olen jotekin ihastunut helmineuleeseen :-). Seuraavaakin OSW:ia jo suunnittelen, mutta hyvin erilaisesta langasta :-).

OSW2
Lanka: vaaleansininen kirpputorilöytö kartiolta, melko puuvillaista
Puikot: 4,5
Ohje: www.glampyreknits.com Posted by Picasa

Lomalla valmistui jo ensimmäinen Bremen-sukista, mutta toisen aloitin vasta kotona ja se tulikin aika nopeasti valmiiksi. Tämä kuvio oli tosi kiva tehdä ja sukatkin ovat näyttävät. Tätä mallia tulen käyttämään aivan varmasti toistekkin.


Bremen-Sukat
Koko: 39
Lanka: ebay-puuvillasekoitelanka, melko paksu ja 5 eri veden sävyä sisältävää
Puikot: 2,5
Ohje: http://wollkistchens-musterseite.blogspot.com/ löytyy muitakin kivoja sukkien ohjeita saksaksi
 Posted by Picasa

Näitten jälkeen olen kutonut ufotoppiani ja niitä jo pitkään puikoilla olleita, muuten myös Bremen-sukkaohjeen tekijän tekemiä ja samasta linkistä löytyviä, Baltikum-sukkia. Neulepaidan tekeminen kutkuttaisi ja kyllä se ensimmäinen taitaa olla se Rogue, mutta lontoon kieli kyllä hirvittää :-(. Ei kai auta muu, kuin vaan ottaa härkää sarvista ja alkaa hommiin!

Kävin tänään myös lehtikioskissa tutustumassa syksyn neulelehtitarjontaan, kun niin monessa paikassa on kehuttu saksalaisiakin lehtiä. Ja kyllähän niitä mukaan tulikin: Lea special Handarbeiten-lehdykäinen, joka sisältää vain oikeita ja nurjia sisältäviä mallineuleita, saman sarjan Disney-Motive in Kreuzstich (eli Disney-ristipistomalleja, iiiiiiihania!), Lena special Attraktive Maschenmode, Verena syksy 2004 ja 2005, Sabrina 9 ja Rebecca 30. Aika monesta löytyi kivojakin ohjeita, mutta kyllä yleisvaikutelma oli aika outo. Outoja liian muodikkaita ohjeita, joita ei tällainen tavallinen kotiäiti kyllä voi pitää milloinkaan hiekkalaatikon reunalla tai perhekerhossa. Tosi paksuja lankoja ja paljon liuku- ja pätkävärjättyjä lankoja, hurjia väri- ja materiaaliyhdistelmiä. Kaikkein vähiten inspiroi Rebecca, mutta kyllä sieltäkin ehkä ainakin muokkailtavia ohjeita saattaa löytyä. Eniten koirankorvia taisi tulla ohueen Lena-lehden spesiaaliin, jossa oli ainakin mun makuun paljonkin uudenlaisiakin ideoita. Tosin minähän ostan harvoin lehtiä, varsinkaan niitä kalliita ulkomaalaisia nimekkäitä ja kirjatkin ovat suunnilleen vuosimallia -80 :-). Etsin oikeastaan uutta sukkalehdykäistä, mutta sitä ei vielä löytynyt. No eipä tuo kyllä haittaakkaan, kun ohjeita on vaikka millä mitalla.

5 kommenttia:

Kati E kirjoitti...

Kiva sukka. :D

t. toinen sukkamaanikko

Sahrami kirjoitti...

Kyllä tuollaiselle OSW:lle löytyy hellepäivinä töitä harteidenpiilottimena. Minä ainakin onnistuin saamaan olkapäiden ihon yhtenä päivänä (kasvimaata tonkiessa) niin araksi, etten palamisen pelossa enää voinut olla vähään aikaan olkapäät paljaana. Ja kun Suomessa kerrankin oli helle, niin "näppärästi" sitten pätkin vanhan t-paidan one skein wonderin mallilla harteiden peitoksi. Siellä Saksassa aurinkoisia ja lämpimiä päiviä on varmaan useampia kuin täällä Suomessa, joten...?

Siilis kirjoitti...

Ihania käsitöitä sulla :)

Stricker kirjoitti...

Kati E: Kiitos, kyllähän meidän sukkamaanikkojen on nyt ainakin yksi sukka viikossa esiteltävä :-).

Sahrami: Kyllähän täällä hellettä riittää, nytkin onneksi taas lämmin kausi menossa, mutta tuon pienen miehen myötä ei tule oltua niin kauaa auringossa kerrallaan, että tällainen melko huonosti palava tapaus onnistuisi kärtsäämään nahkansa. Kirppisreissuillakin olen ihme kyllä pysynyt palamatta, vaikka ollaan usein oltu puoli päivääkin helteessä vähissä vaatteissa. Tuo vaalea poitsu kyllä tuntuu olevan tosi herkkä auringolle, joten häntä joutuu kyllä suojaamaan ja sen mukaisesti sitten omaakin aurinkoaikaa säätelemään. Minä olen kyllä tyyppiä, joka makaisi vaikka päiväkausia auringossa, mutta ei ole tänä vuonna tainnut tulla kuin kaksi kertaa makailtua hetki partsilla pojan päikkäreitten aikaan.

Siilis: Kiitos kehuista ja kiva kun tulit vastavierailulle.

kati jalaja kirjoitti...

mahtaisiko tuota ohjetta löytyä jostain suomeksi?