tiistaina, syyskuuta 06, 2005

Viimeistelyä osa2 ja kirpputorisaalis osa ... öööh

Kokeillaas uudestaan, onko Blogger suosiollinen ja haluaako lähettää viestiä tällä kertaa. Viikonloppu oli sekä valmisteluteknisesti että ostosteknisesti taas hyvä, viimeisen suhteen vähän liiankin sellainen :-).


Palmanalle
Lanka: Novitan Palma
Puikot: 4,5
Ohje: Novita Kesä-05 Posted by Picasa

Nallea ei kyllä oikein voi tunnistaa samaksi kuin Novitan kuvissa on, mutta ihan samoilla silmukoilla tein kuin ohjeessa. Mutta koska en harrasta mallitilkkuja varsinkaan tällaisissa pikkutöissä, ei ole ihme, jos neulejälki on joskus vähän erilaista kuin ohjeessa. Nallesta tuli kuitenkin ihan kiva ja pikkumies on siihen niin ihastunut, ettei uskaltanut päästää sitä sormistaan edes kuvaukseen :-). Palma on ihanan pehmeää, mutta ei kyllä minun lempilankaani. Tällaisiin pehmojuttuihin se kyllä sopii hyvin.


Baltikumsukat
Koko: 39
Lanka: Lana Grossan puuvillasukkalanka
Puikot: 2,5 ja toinen jopa uudella ihanalla ebenpuusetilla tehty
Ohje: MuSoKal Posted by Picasa


Baltikum edestä Posted by Picasa

Olen oikein tyytyväinen näihin sukkiin, ja ne sopivat hyvin. Olin kyllä tekovaiheessa varma, etteivät ne sovi varresta, koska kuvio vetää aika paljon kasaan ja tein kuitenkin normaalilla 56 silmukalla koko sukan. Kuvio on kiva neuloa ja teen tällä mallilla varmasti vielä toisenkin kerran sukkia.

Kirppistelyä tuli harrastettua viikonloppuna, lauantaina myynnin merkeissä päiväkodin lastentarvikebasaarissa ja sunnuntaina keskikaupunkikirppiksellä ostajana. Kivasti meni vaatetta kaupaksi, vaikka tulot nyt sellaisista eivät olekaan mitään päätähuimaavia. Tärkeintä on kuitenkin saada tavaraa pois nurkista. Ostajana olikin sitten taas mukavaa ja sää oli loistava, joten väkeä oli kuin pipoa ja myyjiä joka paikka täynnä.

Minä olen parantumaton ja hamstrasin taas aivan liian paljon lankaa, mutta minkäs sille voi, kun on sulovilengeeneillä varustettu :-). Ja eiköhän tämän kasan edessä olisi moni muukin neuloja kaivanut rahapussistaan ne 10 euroa, mitä koko kasa maksoi!!! Musta mohair oli jo edellisen viikonlopun saalis, mutta muuten kaikki sunnuntailta.


Kirppissaalis Posted by Picasa

Tarkempi lankojen esittely ja suunnitelmia (oikealta ylhäältä alkaen):
-turkoosi mohairlanka 2x, huivitehtaalle ja lahjaksi
-sininen mohair 1x, varmaankin jonkun langan kaveriksi huiviin
-Junghanswollen sininen Apollo 3-4x
-JH:n turkoosi City 1x, virkkaukseen joko pannulappuihin tai pehmoeläimiin
-JH:n sininen ja vihreä Roxy, molempia 4-8x, toppitehtaalle
-JH:n vihreä efektilanka Feuerwerk 1x
-JH:n musta efektilanka Marca Orso 1x, huivitehtaalle
-Martifil Florida pastellisävyinen mohair 10x, Fifiä ja kavereita pukkaa
-Scheepjes Fashion mohair pastelli 11x, tosi pehmeä eikä mohairmaisen pörröinen nimestään huolimatta ja päätyy ehkä Klaralundiksi, jos lanka riittää; tosin käsinpesusuositus, joten huovutustakin voisi kokeilla
-Fantasia musta mohair n.6x, Fifi itselle
-WollButt Adria 10x, kiva beigen ja pinkin välimuoto, josta tulee joku kesäpusero
-Naturwolle Fritschin Samarkand 13x, iiiiihana harmaa täyspuuvillalanka, josta tulee jotain erityisen kivaa kesäksi
-valkoinen Culme 10x, kesäpusero
-turkoosi Yorn ? 1x, virkkaukseen

Lankoja olisi ollut muutenkin tarjolla, mutta sen verran kalliimmalla hinnalla (muutama kerä 2-6 eurolla :-) ), että pidin rahapussini kiinni. Mies aina välillä kielsi minua katsomasta johonkin tiettyyn suuntaan, joten tiesin sieltä löytyvän lankoja :-).

Ja ettei villa tästä taloudesta lopu, tilasin ebaysta 300 superhyperihanaa Space-huovutuslankaa. Ja koska myyjä asuu ihan lähellä ja voimme hakea ostokset suoraan sieltä, ostin myös 500 huovutusvillaa ja latexnestettä jarruiksi sukkiin ja tossuihin. Niistä enemmän ensi viikolla, koska haemme saaliin vasta viikonloppuna.

Täällä oli viikonloppuna käsityöläismarkkinat ja siellä tuli kierrettyä moneen kertaan. Pieni mies oli aivan innoissaan kaikista eläimistä (possu, kukko, kanoja, hanhia, poneja, vuohi, pupuja yms.), mutta minä sain melkein rytmihäiriöitä kahden huovutuskojun edessä! Ja kehruupaikalla kuolasin mahtavia käsintehtyjä lankoja, mutta hinta onneksi palautti maan pinnalle. Ainoa saalis olivat ne taivaalliset ebenpuupuikot, joista olen haaveillut jo kauan. Ja voin vain kehua; aivan ihanat ja paljon kestävämmän tuntuiset kuin bambuiset 2,5-numeroiset. Huovutuskuume on kova ja ideoita on myös pää täynnä.

Roguen aloitin eilen illalla, vaikka heti alkuun meinasi tulla jättikokoinen tenkkapoo. Selasin kuitenkin kiltisti kaikki Neulontalistan Rogue-aiheet ja sieltähän se vastauskin löytyi. Ja fiksuna tyttönä kopioin itselleni kaikki muutkin tekniikkavastaukset, ettei ihan joka asiaa tarvitse kysyä. Tosin ohjetta selaillessani kyllä totesin, etten varmaankaan selviä ilman apuja, mutta onneksi jo niin moni on Roguen tehnyt, että apuja varmaan löytyy.

Tänä aamuna iski päähän ajatus, että perheen isomummu täyttää lokakuun alussa puolipyöreitä vuosia ja aioin tehdä hänelle lahjaksi Ullan Nimda-liivin. Ei siis auta kuin laittaa Rogue käsityökoriin ja alkaa etsimään lahjaliiviin lankoja.

9 kommenttia:

sirpale kirjoitti...

Hieno lankalöytö! Harmaat langat vaikutti kivoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Sukkasi pitsineulevarsilla olivat aivan ihanat. Saisiko pitsineuleen ohjeen? Kudon paljon sukkia ja aina uudet neuleideat niissä kiinnostavat.
Paula

Stricker kirjoitti...

Sirpale: Joo, ne harmaat on jotain ihan spesiaalia eikä ole varmaankaan olleet halpoja sen liikkeen hinnat tuntien :-). Aion neuloa siitä todellakin jotain oikein kivaa.

Paula: Ohje on saksaksi, mutta ihan simppeli ja löytyy täältä http://wollkistchens-musterseite.blogspot.com . Siellä on muitakin kivoja sukkien ohjeita, mm. se mun edellinen malli elikkä Bremen-malli.

katjanid kirjoitti...

Uskomattomia nuo kirppislöytösi! Olispa täälläkin...

Anonyymi kirjoitti...

Kävin katsomassa ja nyt joutuu saksan heikko taitoni koetukselle. Sukka muistuttaa paljon meillä tehtyä lehtineulesukkaa, jossa kuvio on tehty eteen ja muilla puikoilla 2 o 2 n, kuvio on jatkunut jalkapöydän päälle myös. Kiitos vinkistä. Käyn päivittäin ihastelemassa sivujasi, vaikka en aina muista kommentoida. Mutta suosikkieni joukossa olet.

Kati kirjoitti...

Siis sun nallehan on i han nallen näköinen...pläääh, ja mulla tuli tollanen lötsäys!

Kati E kirjoitti...

Iahnat sulat sulla.

Kati E kirjoitti...

Siis vitsin lukihärö sentään. IHANA SUKAT!

Stricker kirjoitti...

Katjanid: Joo, en voi valittaa täällä kyllä kirppareista! Tuli muuten mieleen, että yksi halpojen lankalöytojen selitys on varmaan se, että haluan aina ostaa myyjältä koko lankasatsin, vaikken tietäisikään kaikille käyttöä. Viime viikonlopunkin saaliista myyjä halusi alunperin 50 senttiä per kerä, mutta kun sanoin haluavani kaikki, tiputti hintaa heti tosi paljon ja näin päästiin minuakin miellyttävään hintatasoon :-).

Anonyymi: Kiitos kehuista ja kiva, että minunkin blogi kiinnostaa, vaikka itsestä kyllä usein tuntuu, että kukakohan tätä puutaheinää lukee ja vähän-sinne-päin-tehtyjä käsitöitä katselee, kun netti on täynnä todella laadukkaasti tehtyjä blogeja, jossa tehdään ihan oikeasti kauniita töitä :-). Ja eiköhän se saksaksi kutominen sinultakin suju, kun minäkin saan jotain aikaiseksi noista vieraskielisistä ohjeista. En minäkään ole saksalaisista ohjeista kutonut kuin vasta vajaan vuoden verran ja kynnys aloittaa oli tosi suuri. Onneksi netistä löytyy iso kasa hyviä neulesanastoja eri kielillä.

Kati: mutta älä kysy miten siitä tuollainen tuli :-).

Kati e: Kiitos kehuista ja aika hauska lukihärö tuli, ainakin kalastajien ja linnustajien mieleen .-)