tiistaina, syyskuuta 27, 2005

Väliaikatiedotusta ja ostoksia

Kyllä minä elän vielä ja kyllä niitä kuvia valmiista töistäkin tulee, kun kerkiän saada ponchon ja liivin, jotka ovat molemmat viittä vaille valmiina, ihan valmiiksi ja kuvatuksi! Olen kutonut molempia rinnakkain ja ne valmistuvatkin ihan sopivasti samaan aikaan. Liivin pitää vielä fimoilla napit ja virkata napinlävet ja sitten se on vihdoinkin valmis, huh huh. Se oli kivasta mallista huolimatta jotenkin vaikea työ, ja vähän kyllä hirvittää, sopiiko koko, kun lahjatyöstä on kyse. Aino on ihanaa, siitä tulee siis se poncho, ja sitä on saatava lisää! Niin, onhan sitä tietenkin vajaa kilo luumunvärisenä odottamassa vintilläkin, mutta vieläkin enemmän on saatava :-).

Tässä viikon saalis niistä ostoksista, jotka ovat jo kotona, loput ovat joko myyjällä vielä odottamassa lisätilausta tai postissa matkalla. Kirppikseltä puolen kilon kartio sinistä puuvillalankaa, hinta 2,50E. Paksuudeltaan vähän Kotiväkeä ohuempaa. Tästä tulee jotain kivaa kesäistä ehkä muun langan kaverina. Sukkalehteä metsästin toista kuukautta ja kiusasin meidän lehtikioskin myyjiä niin kauan, että viime viikolla lehti sitten vihdoin odotti kiltisti minua siellä :-). Piristikin kivasti flunssaista päivää!

1000 Sweaters on juuri se kirja, jota olen saksaksi miettinyt, mutten hinnan (19,90) takia ole hennonut ostaa. Nyt ostin Englannin Amazonilta hintaan 13,39E eli kyllä kannatti vaihtaa kieltä! Ja on kyllä hyvä kirja, jota tulen aivan varmasti käyttämään usein. Erilaisia perusmalleja neuleen vartalo-osalle, hihoille, kauluksille, vöille, taskuille ja valmiitakin malleja. Myös muuta hyvää tietoa. Tosi monta mallia jäi heti mieleen ja tulee varmasti toteutettavien listalle.


Viikkosaalis Posted by Picasa

Kaivelin joku aika sitten vanhoja lehtikasojani ja löysin ikivanhan Novitan Rondo-asusteliitteen. Ja sieltähän löytyikin aarteita! Leijonakaulaliina on aivan pakko tehdä pojalle ja ehkä tuo pupukin harmaana. Muitakin tosi kivoja perusohjeita moneen asiaan (kauluri yms.), joitten ohjetta olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa.


Ihania kaulaliinoja Posted by Picasa

Seuraavassa postauksessa sitten niitä valmiita töitä ja lisää ihanuuksia nettikauppojen ihmeellisestä maailmasta. Ja pääsette tutustumaan Pony Pearlseihin, joita ei ollakkaan taidettu vielä esitellä suomalaisissa neuleblogeissa ... laittakaahan kukkaroitten nyörit kiinni ja visat kassakaappeihin :-).

Edit: Olen muuten päättänyt haluavani:
-kirjovan ompelukoneen
-saumurin
-neulekoneen, tietenkin sekä paksuille että ohuille langoille
-rukin
-ja tietenkin uskomattomat määrät hahtuvaa ja kaikenlaisia muita lankoja
-missäs sitä oli sitä aikaa myynnissä?!?
Ja nämä toiveet ovat vain käsitöitten alalta, muista toiveista en ala edes kertomaan. T.Nimim. juuri tänään unelmien talon löytänyt ja hintaa vain 1,6 miljoonaa, aah :-).

3 kommenttia:

nanna kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä nuo eläinkaulaliinat!

Paula kirjoitti...

Näyttää todella mielenkiintoiselta tuo sukkalehtesi. Onkohan suomessa moista, vaan onko hankittava ulkomailta? Minä kun olen todellinen sukkafriikki, yli sadat sukat vuodessa tulee kudottua, niin aina on uutta mallia vailla.

Paula

Stricker kirjoitti...

Nanna: joo, niin ovatkin, eivätkä yhtään vanhanaikasen näköisiä, vaikka lehti on jo ikivanha :-).

Paula: saksalaisia lehtiä nuo ovat, mutta jos saksan kieli sujuu neulonnassa, tosi kivoja ohjeita. Tuo Sabrinan sukkaspesiaali ilmestyy useamman kerran vuodessa ja muillakin lehdillä on välillä samanlaisia spesiaaleja. Jos kiinnostaa hankkia sellaisia, laita sähköpostia.