maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Meemittää

Minutkin haastettiin meemeilemään Caritan toimesta, kiitos kutsusta! No, täältä pesee.

Mieluisin lanka millä olet neulonut?
Minä olen tosi kaikkiruokainen, mutta kyllä ne suosikit taitavat löytyä sukkalangoista, täkäläisistä Regiasta ja Opalista ja Novitan Nallesta. Kaikki sopivat sukkiin tosi hyvin ja ovat kestäviä. Muista langoista tämänhetkiset suosikit ovat Aino, josta tein ponchon ja Samos, josta on tulossa Rogue; molemmat ihan kutomismukavuuden takia suosikkeja, kestävyydestä en voi vielä sanoa mitään. Kotiväestä tykkään myös paljon, samoin tutusta ja turvallisesta 7 veljeksestä, joka on hyvä ja edullinen peruslanka. Mitään superkalliita ulkomaanihanuuksia en ole koskaan kokeillutkaan ja muutenkin ne lempparit vaihtuvat aika lailla mielialan ja kulloisten keskeneräisten töitten mukaan.

Suosikkipuikkosi?
Oliskohan ne ne uudehkot ebenpuiset 2,5-kokoiset sukkapuikot. Tosin ehkä eniten tulee käytettyä kuitenkin kaikenlaisia pyöröpuikkoja, bambuisia, Addeja ja tavallisia metallisia tasatahtiin aina sen mukaan, mitä vahvuutta tarvitsee ja mitä sattuu olemana varastoissa vapaana. Pitkiä puikkoja käytän enää apupuikkona silmukoitten luomisessa.

Kamalinta, mitä olet neulonut?
Muistan kouluajoilta kamalan punakeltaisen pannulapun, joka roikkui vanhempien kotona vuosikausia, vaikka ripustuslenkkikin oli jo rispaantunut. Mutta kai se oli oikeastaan ihana, koska se oli niitä ensimmäisiä töitä :-). Värivalinta oli kyllä aika karsea!

Paras ohje, millä olet neulonut?
Taidan sanoa se ihan tavallinen perussukkaohje kolmiosaisella kantapäällä ja sädekavennuksella. Sillä aloin neulomaan sukkia viime vuoden loppupuolella ja sillä tiellä ollaan. Ja kyllä se on vieläkin se ehdottomasti eniten käytetty. Roguen ohje oli kyllä yllättävän selkeä pituudestaan huolimatta, vaikka kyllä sain senkin ymmärrettyä moneen kertaan väärin :-).


Tärkein neulontatekniikka?

Kyllä mä tähänkin laittaisin se tavallisen sukan perustekniikan, joka näyttää aluksi vaikealta, mutta kun sen oivaltaa, tulee siitä sellainen selkäydinohje ja se on aina tarpeen. Tykkään myös kovasti pyörönä neulomisesta, tosin sukissa siitä ei kyllä mun käsialalla tule mitään edes 30-sentin puikoilla, ja sen oppiminen onkin helpottanut puseroitten tekemistä.

Paras neulekirja tai -lehti?
Kirjoista en osaa valita suosikkia, koska en ole tehnyt vielä niistä olettamistani suosikkikirjoistanikaan yhtään työtä :-). Lehdistä tykkään tosi paljon kaikista sukkalehdyköistä, joita julkaisevat mm. Sabrina, Lea ja Diana tasaisin väliajoin. Ja toki tähän on pakko laittaa oma suosikkinettineulelehti, joka on ehdottomasti Ulla :-)!

Mieluisin knit-a-long?
Kivoja ovat olleet Sukkavaihto ja ponchoKAL, tosin joihinkin muihinkin olen lähtenyt mukaan, saamatta mitään töitä aikataulun mukaisesti valmiiksi. Lähden mielelläni kaikkeen mukaan, mutta huomaan usein, ettei mulle sovi kovin hyvin tuollaiset aikataulun mukaan tehtävät jutut, koska teen käsitöitä tosi paljon fiiliksen mukaan ja välillä ei se aikataulutettu työ vaan huvita. Onneksi usein ovat aikataulut riittävän pitkiä minunki tahdilleni :-). Tämänhetkisiin vaihtoihinkin olisi ihana lähteä mukana, mutta joulu painaa sen verran päälle, etten halua joutua ajattelemaankaan muita juttuja, vaikka deadlinet olisivatkin vasta ensi vuoden puolella.

Mieluisimmat neuleblogit?
Kaikki suomalaiset Blogilistalla olevat neuleblogit ovat lempilukemista. Finnish Knit Blogs -listan blogeja en valitettavasti jaksa usein selata läpi, varsinkin kun sivu latautuu ainakin mulla turkasen hitaasti, joten suosittelisin kaikille liittymään Blogilistaan. Sieltä näkee loistavasti, mitkä blogit on päivitetty, eikä tarvitse selata listaa ja kiertää turhaan kaikkia blogeja. Ja käyttää sekin selailuaika kutomiseen :-)

Mielisuunnittelija?
En kiinnitä huomiota suunnittelijoitten nimiin. Enkä harrasta nimekkäitten suunnittelijoitten kirjoja tai lehtiä, joten sitäkään kautta ei ole suosikkeja löytynyt.

Mieluisin neule, jota käytät?
Sukat sukat ja vielä kerran sukat! Roguesta saattaa tulla uusi suosikki, kunhan saan sen kursittua kokoon. Vetoketjun kävin ostamassa aamulla, joten sitäkään en voi enää käyttää tekosyynä valmistumisen pitkittämisessä :-).

En lähetä tätä meemiä erityisesti kenellekkään eteenpäin, mutta kiva on ollut lukea muitten meemivastauksia tähän kyselyyn, joten suosittelen muillekin meemin tekemistä.

2 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

RSS Readerillä on nopea seurata blogien päivityksiä. Itse käytän Opera-selaimeen sisältyvää RSS-lukijaa, mutta erillinen ohjelma esim. RssReader on monipuolisempi. Ei tarvi olla blogilistan armoilla ja voi kätevästi seurata esim. ulkomaisiakin blogeja.

MysteryKnitter kirjoitti...

Tuota en ole tiennytkään!