keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Mustaa ja valkoista

Viime päivinä on valmistunut useitakin töitä ja tässä niistä kuvia. Kaikkein eniten grammoja tuli minun palmikkoneuleestani, josta minulle tuli mieleen Rogue .

Roguelike
Malli: Verena herbst 2007 Nr. 7 Grauer Pulli mit Rippenstrukturbund
Lanka: tuttu ja turvallinen 7 veljestä, pikimusta 448g
Puikot: 4
Tein vartalon taas tapani mukaan suljettuna pyöröillä, mutta muuten taisin noudattaa ohjetta aika orjallisesti. Kaulan palmikkokaitaleen yhdistin takan 3 puikon päättelyllä. Pusero istuu hyvin, on tällä hetkellä aika vartalonmyötäinen, mutta ei minulla ole tarkoituskaan ainakaan lihoa, vaan päinvastoin tiputtaa muutama kilo, jolloin neule tulee näyttämään vielä paremmalta. Olen oikein tyytyväinen tähän, enkä vieläkään ole saanut tarpeeksi palmikoista.

Cousteau-pipo mukaeltuna

Ohje: täältä

Lanka: Gedifran Akona, ihanan pehmeä alpakkasekoituslanka

Puikot: 4,5

Tämän tein pikaisesti itselleni, kun lumisia päiviä alkoi tulla. Voin käyttää tätä taitteen kanssa lämpimällä ilmalla ja kylmemmällä gangsterityyppisesti ilman taitetta, jolloin pipo pitää taatusti korvat ja niskankin lämpimänä. Lanka on aivan ihanaa, mutta koska tiheys on jotain ihan muuta kuin ohjeessa, jouduin tekemään pipon 2,75 kertaa, ennenkuin siitä tuli riittävän pieni. Mutta nyt tiedän, että 80 silmukalla tulee hyvä :-). Kavennukset tein kaksioikeinyhteen-tyylillä, kun se sopi minun silmääni paremmin kuin ohjeen kavennus ... olihan minulla aikaa harjoitella niissä kahdessa melkein valmissa pipossa :-).

Kauluri haalarikäyttöön

Malli: hatusta, 60 silmukkaa alussa, silmukoita lisätty parilla kierroksella niin, että lopullinen määrä 120.

Lanka: Sama Gedifran Akona

Pojalle pikaisesti tehty kauluri, jonka ei taatusti pitäisi kutittaa ... poika nääs on alkanut valittaa melkein kaikkien neuleitten kutittavan. On todettu hyväksi liukurimäessä.

Monkey 2

Malli: Knittyn Monkey

Lanka: Novitan Nalle

Puikot: 2,5

Aloitin heti ensimmäisen parin jälkeen samalla mallilla toisen parin ja totesin, että nämä sopivat hyvin pukin konttiin.

Maisema on muuttunut viime päivinä tällaiseksi, joka sopii minulle ja liukumäki-ikäiselle oikein mainiosti, tosin sen verran lämmintä on, että maassa lumi muuttuu heti loskaksi emmekä varmaan saa nauttia tästä ilosta kovin kauaa. Minulle sopisi oikein hyvin koko talvi lumi maassa ja muutama aste pakkasta, aurinkokin saisi näyttäytyä.

Seuraavaksi on valmistumassa kaikenlaisia pieniä juttuja, osin pukin konttiin, osin tarpeeseen, koska sormet oli jäässä liukurimäessä yms. Isompaa palmikkoneuletta himottaa edelleenkin, kun vain jaksaisi etsiä jonkun ohjeen ja langat. 7 veljestäkin olisi vielä ainakin yhteen puseroon ja mietinkin, josko tekisin siitä toisen palmikkoneuleen. Pukin kontin täytteet kyllä pitäisi saada ensin valmiiksi, ettei taas tulisi kamala kiire.

2 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

Tuo pusero on upea! Kunpa itsekin jaksaisin tehdä itselleni jotain yhtä kaunista :) Olen tähän asti pitäytynyt lasten neuleissa mutta haaveilen kyllä tekeväni itselleni villapaidan tai takin jonain päivänä.

JC pipoja on minulla puikoilla kaksi ja yksi valmis. Malli on kiva :)

Ja nuo monkey sukat on upeat!

DistantKnitter kirjoitti...

Kyllä, pusero on upean näköinen! Muutenkin olet ahkeroinut kivojen neuleiden parissa.