maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Nyt tulee grammoja

Sain juuri höyrytettyä ja kuvattua miehelleni syntymäpäivälahjaksi tekemäni neulepaidan, josta tuli ainakin minulle mieleinen. Lahjan saaja ei vielä ole nähnyt tuotosta, mutta epäilen hänenkin olevan tyytyväinen.

Miehen synttärineule
Lanka: Novita 7 veljestä
Malli: Novita syksy 2007 extra numero 1
Koko: L
Langankulutus: 712g
Puikot: 3,5 pyöröt
Kudoin neuleen taas tapani mukaan tason sijaan pyörönä. Hihat kyllä neuloin tasona, kun en jaksanut alkaa penkomaan kymmenistä muuttolaatikoista sopivia lyhyempiä pyöröpuikkoja. Kauluksen resoriin tein yhden kerroksen nurjia silmukoita, jotta taite tulisi siistiksi.


Useassakin blogissa on viime aikoina ollut siililapasia ja minäkin päätin ilahduttaa poikaa sellaisilla. Siilit ovat olleetkin viime aikoina meillä paljon esillä, kun ensin nähtiin pariinkin otteeseen siili lyllertämässä ulkona ja tarhasakin vielä askartelivat siilin ja lauloivat siililaulua.


Siililapaset

Malli: idea useammastakin blogista esim. täältä ja täältä , peruslapanen Novitalta

Lanka: Novita 7 veljestä

Puikot: 3

Tein piikit solmimalla enkä samalla tyylillä kuin huiveihin tehdään, koska halusin piikeistä aika lyhyet. Käytin kahta eri väristä lankaa piikeissä ja niistä tulikin mukavan eläväisen näköiset.

Oma palmikkoneulepaitakin valmistuu pikapuoliin ja suunnittelen jo seuraaviakin isompia neuleita. Joulujututkin pitäisi ehdottomasti aloittaa pikapuoliin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Intsu täällä taas! Kyllä hieno miehesi paita ja niin siististi tehty.Kivat noi sinunkin siililapaset. Just toi kun kahdella eri värillä "piikit",niin tekee noista niin hienot.

Stricker kirjoitti...

intsu: kiitos, toivotaan, että päivänsankarikin tykkää :-)

villanne kirjoitti...

No hyvä etten ole ainut :D

Kaunis pusero valmistunut (en näytä miehelleni, ettei tule kateelliseksi...)

Leikkiähän se rojekti onkin, onneksi!

TiinaR kirjoitti...

Hieno tuo miehesi paita! Kunpa itselläkin olisi kärsivällisyyttä tehdä itselleni tai miehelle jotain mutta toistaiseksi olen pitäytynyt vain lasten neuleissa.

Päivi kirjoitti...

Kivan näkönen paita. Myös aiemmin bloggaamasi vauvanpeitto oli hieno. Lapsen äiti ainakin varmaan tykkää.
Kiitos vinkistä neuleen viimeistelyssä, olen aiemmin kostuttanut suihkepullolla ja laittanut sideharson päälle. Eilen kastelin harsot ja laitoin neuleen päälle. Näytti ihan hyvältä, vielä reunat ja...

Anonyymi kirjoitti...

Tuokin idea siis on toteutettu. En nyt vilkuillut itse ajattelin tehdä ryijylenkki neuletta. Odottelin, että nykyisten pienteni kädet kasvavat vähän. Tuolla idealla tein jo 80-luvulla hiiri ja eläin sukkia vain vähän nukkaa.
Todella hieno paita. Terv Salomea/vuodatus