maanantaina, helmikuuta 04, 2008

Arvonta suoritettu ja valmista

Nyt on enimmät räät räitty, tosin ei kyllä vieläkään ole täysin terve olo, ja kunto on kyllä mennyt ihan onnettomaksi, mutta hiljalleen pääsen jo urheilemaankin. Suoritin arvoinnan ilman virallisia valvojia ja notaareita, ja päätin arpoa kaksi voittajaa. Vastaukset olivat hyviä ja niitä oli kyllä laidasta laitaan, mutta oikea vastaus minun lankojeni löytöpaikaksi oli Opalin tehtaanmyymälä. On muuten ihana paikka, juuri sellainen kuin tehtaanmyymälän tuleekin olla minun mielestäni: joka nurkassa pusseissa lankoja vyyhdeissä ja jämäkerissä ja edullisia hintoja. Sukkalankojen lisäksi siellä oli myös muitakin lankoja tavallisissa kerissä ja vähän vyyhdeilläkin. Usein on kuulemma vielä merkkilankoja pusseissakin. Minä kuolasin siellä oikein urakalla, mutta onneksi oli pikkutermiitti mukana, ja vaikka hän jaksoikin siellä kivasti yhdessä nurkassa olevan lelukorin takia, en voinut kuitenkaan jäädä sinne ihan asumaan :-). Valinnan vaikeus oli suuri, mutta lopulta päädyin maltilliseeen ostosmäärään. Hinnoista voin kertoa sen verran, että maksoin tuosta määrästä noin 28 euroa, ja siinä on sukkalankoja kilon verran ja silkkisekoitusta muistaakseni puoli kiloa. Laskin sukkalangoille tulleen 100 g:n kerälle hinnaksi alle 3 euroa ja se kyllä on ihan hyvä hinta :-). Minä kyllä kaivelin todellakin niitä halvimpia tarjouksia, ja osa vyyhdeistä oli kalliimpia, esim. Hundertwasser-sarjasta, mutta kyllä niittenkin hinnat olivat kutkuttelevia. Joka tapauksessa kannattava vierailupaikka ja aion mennä sinne kyllä uudestaankin, vaikka matkaa jonkin verran kertyykin.

Ja sitten voittajiin: ensimmäiseksi nousi Helmis ja toiseksi Pirre: Onnea! Pistäkää postia sähköpostiin strickmuhle ät hotmail piste de (tai muihin toimiviin osoitteisiin :-) ), niin keskustellaan lempiväreistä ja lankalaaduista tarkemmin.

Niinkuin jo edellisessä väliaikatiedotuksessa kerroin, viime viikkoina on valmistunut aivottomia pikkutöitä, joitten tarkoituksena on ollut saada grammoja ja vähäisiä lankamääriä käytettyä loppuun.


Kutittamaton pipo pojalle
Lanka: kirppislöytö kaksinkertaisena
Malli: suorakaide ylös saakka
Puikot: 3,5
Poika on hirmu arka päästään ja valittaa kaikkein pehmeimpienkin lankojen kutittavan. Tämä lanka ei taatusti kutita, koska se on froteemaista ja todellakin pehmeää. Tein samasta langasta myös itselleni yksinkertaisena lenkkipipon ja kaulurin ja sain kaiken langan kulumaan loppuun, jippii!

Unelmanpehmeä huivi

Lanka: taas vyötteetön kirppislöytö

Tämänkin langan sain kulutettua ihan loppuun asti ja tuloksena on kiva huivi, joka sopii todella moneen minun talvitakeistani ja asusteistani.

Tiikerihuivi

Lanka: Wolle Rödelin Dakota kirppikseltä

Tähänkin kului kaikki lanka ja tämä on edellistäkin parempi soinnuttaa talvivaatteisiin, koska minulla on musta talvitakki, jossa on oranssit reunukset + oranssi pipo, tai vaihtoehtoisesti juuri sopivan ruskeat hattu ja muut asusteet. Lanka on siis ruskea-musta-oranssi-valkoista.

Harmaat Ailit Novitan 7 veljestä -langasta. Minähän lupasin tehdä vielä itsellenikin Ailit ja tässä ne nyt ovat. Soinnutettu harmaasen talvitakkiin, johon muut asusteet ovat jo tehty ja tulikin hyvin sopivat. Niinkuin huomaatte, olen asustefriikki ja haluan mahdollisimman paljon sointuvia asusettejä. Tämän ja edellisen lopputalven asustemanian jälkeen niitä asusteita kyllä alkaa olla riittävästi ihan joka lähtöön :-).


Vaalea lohikäärme lähti reissuun ja lankana on edelleen Gedifran Seymor Double, jota ostin viime keväänä ebaysta. Tikkuna on miehen askarteleman systeemi, joka toimiikin ihan hyvin.


Tämä sinilila lohikäärme lähti myös reissuun ja lankakin on sama. Nyt on ehkä tämän talven lohikäärmeet tehty, vaikka lankaakin olisi vielä jäljellä.

Tällä hetkellä puikoilla on pitsihuiveja (Mystery3 ja SOTS ii), sukkia (Komet ja Menehune Cobblestone) ja Jussi-liivi Modasta. Kovasti kutkuttaa aloittaa myös ebaysta ostetusta mustasta puuvillalangasta jotain isompaa neuletta, ehkä jotain tunikantyyppistä, mutta en ole ihan vielä varma mallista. Yritin aloittaa langasta jo Musta(Viher)vaaraa, mutta tiheys ei passannut alkuunkaan. Tunikatyyppistä neuletta olen himoinnut jo pitkään, joten sellainen olisi joka tapauksessa tarkoitus kutoa, kun löydän johonkin varastolankaan sopivan mallin. Lankahamstereissa olen taas mukana, joten lankakauppoihin ei ole muutamaan viikkoon asiaa. Tosin kävin kyllä jopa kahdessa tänään shoppailureissulla kääntymässä, mutta jätin kaikki kerät kiltisti hyllyyn.

Sain muuten "You make my day"-tunnustuksen useammaltakin taholta, kiitos kaunis Isognulle, Helmikselle ja Pirrelle ! Tunnustukset saapuivat oikeaan aikaan räkätaudin syövereitä piristämään ja jokainen näistä kolmesta blogista kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Minä en osaa nimetä kymmentä suosikkiani, mutta olen huomannut, että kyllä ne tärkeimmät suosikit ovat myös niitä, joille kerkiän ja jaksan kommentoida usein, koska blogissa on aina jotain erityisen kivaa. Blogilistan suosikkeihin kyllä kuuluu useita satoja neulontablogeja, mutta kiireessä tulee kyllä luettua vain niitä lempiblogeja.

2 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Vau!!
Ihanaa, on niin hauskaa voittaa jotain! Tosin mähän oon hamstereissa, että eihän tässä nyt niin kauheasti lankojen perään auttaisi olla :D. Mutta oonpas kuitenkin!! Ja tää kisahan oli jo ammoisina aikoina ennen hamstereita ja seli-seli.....

laitan sähköpostai luultavasti huomenissa, kun nyt on koneelle jonoa ja lupasin luovuttaa vuoron seuraavalle. palataan asiaan :).

TiinaR kirjoitti...

Kivoja töitä!