perjantaina, huhtikuuta 18, 2008

Hämähämähäkki, kiipes langalle...

No niin, nyt on sitten hämähäkkiä kerrakseen valmiina. Peittoa oli kiva tehdä, mutta loppukerrokset olivat puuduttavia ja teki mieli tehdä jo muutakin. Mutta muovilankavarastoihin tuli komea vajaan 700 gramman vajaus ja se on erittäin hyvä juttu se. Poika on oikein tyytyväinen, tosin väittää vieläkin lankojen muka kutittavan, mikä ei kyllä noilla pehmeillä ole mahdollista.

Spidey-peitto
Malli: Annen Hämispeitto
Lanka: erinäisiä sekalaisia akryylilankoja
Koko: huimat 170 senttiä halkaisija ja painoa 656 g
Muunsin ohjetta ihan vähän, kun en saanut alkureikää kiristettyä kiinni. Purin ensimmäisen kerroksen ja virkkasin siitä sisälle päin niin kauan, kunnes reikä umpeutui. Punaisia raitoja tein myös vähemmän, koska lankaa oli vähän. Muutamia virheitä tuli, kun tein peittoa puoliunessa ja töllön ääressä, mutta ei niitä huomaa. Ja sen verran tietenkin laitoin omiani, että peitolle tuli asukkikin, joka tosin ei ole kiinnitetty, kun sillä pitää saada leikkiä. Meinasin laittaa sille tarranauhaa masaan, jolla se pysyisi peitossa ainakin jotenkin kiinni, mutta olkoon leikkiasukki.

Asukki läheltä. Stetson menetelmällä virkattu vartalo, jalat i-cordia, täytteenä langanpätkiä vartalossa ja jaloissa piippurassia. Valitettavasti ei löytynyt kuin yksi pätkä mustaa piippurassia ja kuvassa näkyy yksi punaisella täytetty jalka ... mutta who cares.

Nyt on sitten koukulla mansikkainen kesäkassi ja se valmistuukin hurjaa vauhtia ja on loppusuoralla. Niitä aion tehdä enemmänkin eri makuisina :-). Nyt nauttimaan parvekkeelle auringosta uuden läppärin kanssa. Kevät on saapunut hiljalleen ja aikoo kuulemma pysyäkkin, pienten sadekuurojen keskeyttämänä kylläkin. Ja ikkunat on muuten pesty ja ainakin vielä ilman pikkusormien jälkiä. Pikkusormilla on kyllä 5 metrin turva-alue asetettuna, tosin se ei oikein kyllä pidä :-).

8 kommenttia:

AnneM kirjoitti...

ooh... komea on ja riittää isommallekin pojalle ;) Hämis on tosi kiva lisä!

Mammutti kirjoitti...

Upea peitto! Hämppis tietty kruunaa kaiken. Mulle iski halu tehdä tuommoinen, mut tyttären poika ei vielä pariin vuoteen taida ymmärtää.

sirpale kirjoitti...

Upea peitto tuli, hauska tuo hämppis!

Mustikka kirjoitti...

Upea peitto hämähäkkeineen Jos siinä yhdessä jalassa on vaikka haava, joka vuotaa :)

Pia kirjoitti...

Hieno peitto. Ja kiitos blogivierailusta. Sinulla on kivoja töitä esillä vuosien varrelta.

Stricker kirjoitti...

annem: kiitos! juu, kokoa riittää pingoituksenkin jälkeen riittävästi :-)

mammutti: kiitos! kannattaa kuitenkin aloittaa ajoissa, niin ei ala ne viimeiset kerrokset niin ahdistamaan.

sirpale: kiitos, hämppis oli hetken mielenjohde ja ihan kiva siitä tulikin

mustikka: hyvä keksintö tuo haavajuttu :-)

pia: kiitos kehuista, palaan myöhemminkin blogiisi tutkimaan myös sinun vanhempia töitäsi

Webcam kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Mari kirjoitti...

WAU, upea peitto! Pitäisköhän tuommoinen tehdä meidänkin Hämis-fanille :)