maanantaina, elokuuta 22, 2005

Kuvallinen matka ... eikun ... lankakertomus

Nyt on sitten suurin osa laukuista purettu ja matkaväsymystäkin vähän nukuttu pois. Kaikkia laukkuja en ole vielä kyllä jaksanut purkaa, kun muutama on täynnä sellaista epämääräistä sälää, josta ei tiedä erkkikään, minne sen laittaisi :-o.

Tässä se ainoa lomamatkalla valmistunut työ ei sukkapari pienelle miehelle saappaisiin, kun koko ajan satoi vettä ja kahdet villasukat olivat tarpeen. Langan ostin tietenkin ensimmäisestä kaupasta, jostaa lankaa sai eli Alemakasiinista. Siellä muuten olisivat olleet lomareissun halvimmat raita- ja colorilangat, mutta en tyhmänä ostanut vielä sieltä, kun toivoin pääseväni halvempien kimppuun. Sen siitä saa, kun ei tunne lankojen hintoja yhtään :-(.


Lastensukat
Koko: 25
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3
Malli: perussukkamalli Posted by Picasa

Tässä sitten se koko lomasaalis lukuunottamatta tuota 7 veljestä-kerää, joka on juuri puikoilla. Ja ei sitä lankaa nyt ihan niin paljon ollut, kuin olin päässä laskenut, vaan laskimella tarkistettu tulos on 5634g, mutta kyllä siinäkin on ihan tarpeeksi, kun varastoja on yli 40 kiloa. Aion muuten tehdä taas lankavarastojen tsekkauksen ja mietin jopa, josko kirjaisin langat tarkemmin ylös pysyäkseni kokonaismäärästä paremmin ajan tasalla ... ihan vain itseäni pelotellakseni :-). Ja nyt on tarkoitus sitten todellakin dieetata langan suhteen!


Koko lomasaalis komeudessaan Posted by Picasa

Heleniä ostin Joen langasta Joensuusta. Oli jotenkin pakko ostaa sieltäkin jotain, mutta kun en oikein mitään järkevää keksinyt, nappasin mukaan 300g tarjous-Heleniä kolmessa eri värissä. Siitä tulee ehkä joku slipoveri itselleni tai pojalle.


Helen Posted by Picasa

Markettien lankavalikoima oli muitten neulojien kehuista huolimatta tosi huono, taisi olla alelangat jo muitten bloggareitten kaapeissa piilossa :-). Kyllähän niitä normaalihintaisia lankoja oli joka paikassa, mutta tarjouslankoja oli enemmälti oikeastaan vain Anttilassa. Ja me käytiin kyllä yli kymmenessä eri marketissa ja vielä useammankin kerran saman ketjun eri kaupunkien liikkeissä. Tenneseetä ostin 200g siihen kuuluisaan Modan kesätoppiin ja tällä kertaa mustana. Santorinia ja Samos Lollipopia kutakin 300g, Santorinista jotain minulle ja Lollipopista jotain pojalle.


Anttilasta ja Alemaksiinista löydettyä Posted by Picasa

Sitten päästäänkin jo Korian löytöihin. Loman puoliväliin saakka näytti pahasti siltä, etten pääsisikään tänne neulojien paratiisiin, mutta sitten kohtalo puuttui peliin ja näin matkasuunnitelmat muuttuivat radikaalisti. Joten matkalla laivalle kiepattiin Korian kautta ja hauskaa oli. Ja kesken lankojen penkomisen tuli sahkökatkos, mutta se ei kyllä estänyt minun hamstraamistani :-). Otin ensin siellä sellaisen pienen muovikorin, mutta totesin pian, ettei siihen mahdu mitään ja siirryin ostoskärryyn. Olisin voinut ostaa sieltä aivan kaiken, sen verran kivoja ne langat olivat näin uusia Novitan lankoja muuten tuntemattomalle. Onneksi pussilankoja löytyi, myyjän mukaan minulla oli hyvä tuuri niiden suhteen, muuten olisi saalis jäänyt laihaksi, koska kyllä ne lankojen normaalihinnat ovat aika kamalia. Sama se on täällä maailmallakin, mutta minähän ostan melkein kaikki lankani ebaysta, kirpputoreilta tai alennusmyynneistä, joten harvoin niitä normaaleja hintoja tulee kauhisteltua.

Colori- ja raitalankojen kanssa meinasin tulla hulluksi! Halusin ostaa muutaman kerän sukkalangoiksi, mutta en olisi millään osannut valita mitä ostaisin. Lopulta päätin, että Nallen vahvuus on sopiva ja mukaan eksyi 2 kerää, toinen perheen miehille ja toinen minulle itselleni. Huopasen uutta moniväriä oli pakko ostaa ja siitä tulee uuden Novitalehden verkkohuivi. Sinistä Samosta ostin 800g Rogueta varten.


Coloria, Samosta ja Huopasta Posted by Picasa

Palmaa ostin ihan kokeeksi, kun se on niin pehmeää. Siitä taitaa tulla joku pehmoeläin pienelle miehelle, ehkä nalle.


Palma Posted by Picasa

Nallea hamstrasin aika lailla, koska se on varmaan 7 veljestä mukavampaa sisätiloissa. 7 veljestäkin olisi ollut pussilangoissa, mutta päätin sitten kuitenkin kallistua ohuemman langan puoleen. Nallea en ole kutonut koskaan ennen, joten mielenkiintoista päästä tutustumaan siihen. Ja jos totean sen neulomisen aivan kamalaksi, saan siitä koko suvulle hienoja kuvioneule- ja mallineulesukkia :-). Sinistä ostin n. 1150g ja siitä tulee varmaan jotain yksiväristä miehelle ja ehkä jotain kaksiväristä minulle, jos langoista riittää, muuten pienelle miehelle. Valkoista raakalankaa on 750g ja siitä tulee jotain perusneuletta minulle. Ehkä jotain samantyyppistä kuin uudessa Novitassa (oliko se edes se Novita vain joku muu???), jossa perusneuleen tyyliä muutettiin kauluksella ja rannekkeilla. Neuleesta en kuitenkaan halua joustinneuletta tai patenttia, koska minun neulejälkeni ei ole riittävän hyvä sellaisiin isoissa töissä, vaan neuletyyli ja -malli ovat vieläkin hakusessa. Laittakaahan vinkkejä hyvistä Nalle-ohjeista, jos sellaisia löytyy!

Siitä tuli muuten mieleen yksi kysymys: käyttäytyykö tuo raakalanka jotenkin neuloessa tai pestessä eri tavalla kuin normaali? Oletan ettei, mutta neuvokaa viisaammat, jos olen väärässä.


Nallekasa Posted by Picasa

Ainoa oli pakko ostaa, koska sitä pussilangoissa oli niin kivasti, vaikka sitä nyppyntymistä kyllä pelkään tosi paljon :-(. Laarista löytyi vielä syksyn huippumuotiväriä luumua 850g, joten siitä tulee minulle joku kiva neule, ehkä jopa neuletakki. Tähän on myös malli hakusessa. Sinistä Ainoa ostin 450g ja siitä tulee joko pienelle miehelle jotain tai sitten joku slipari tai muuta pientä minulle. Totesin, että kaikki pienelle miehelle aikomani langat olen ostanut sinisenä, eikä taida olla oikein järkevää tehdä samaksi talveksi viittä sinistä paitaa hänelle, kun ne tuskin mahtuvat enää ensi talvena, joten saatan tehdä itselleni enemmänkin kuin oli alunperin aikomus.


Aino Posted by Picasa

Siinä ne lomalangat sitten oli, mutta pakko vielä esitellä kahden viimeisen kirpputorireissunkin tulokset, osa ennen lomaa ja osa lauantailta. Oikeanpuoleiset ovat jo aiemmalta reissulta ja niitä oli seuraavasti: valkoista 6 kerää ja mustaa 4. Ja mikä hauskinta, musta kehoitetaan pesemään käsin, joten sitä saatan kokeilla huovuttaa. Saattaa tulla hauskaa pilkkujen kanssa! Lauantaina löytyivät muut, 3 eriväristä kerää Lana Grossan Royal Tweediä (myös käsinpesukehoitus) ja 5 kerää Pomponia. Tweedeistä kokeilen huovuttaa jotain tai teen niistä jotain asusteita ja Pompon päätyy varmaan huiviksi minun uuteen mustaan talvitakkiini, jossa on oranssit koristeet.


Kahden viimeisen kirppisreissun saalis Posted by Picasa

Olimme muuten molempina päivinä mahtavalla kirpputorilla. Kesäjuhlien yhteydessä oli lasten kirpputori ja tavallinen kirpputori, ja kyllä olivatkin kivoja molemmat. Ja yleensä nuo lastentarvikekirpputorit ovat pieniä, mutta tämän kiertämiseen meni kolmatta tuntia! Ja kyllä tuli ostettua pienelle miehelle tavaraa: Duploja 3 muovikassillista (junarataan uusia kiskoja, vanhoja Tools-legoja, joissa käytetään ruuvimeisseliä yms. sekalaista peruskamaa), Fisher Pricen maatila ja koulubussi tärkeimpinä. Ja sekä Duploja että FP-tavaraa on jo nurkat täynnä, mutta noilla hinnoilla ei voinut sanoa ei! Kallista merkkitavaraa ei niin kovin usein saa edullisesti edes kirpputoreiltakaan, joten jos halpaa löytyy, on pakko iskeä.

Kutomisrintamalla tapahtuu ja yritän saada valmiiksi keskeneräisiä töitä, jotta pääsen uusien lankojen kimppuun. Eilen valmistuikin One Skein Wonder numero 2, mutta se odottaa vielä jälkikäsittelyä päästäkseen vähän kuvauksellisempaan muotoon. Mallineulesukat, joista ensimmäinen valmistui lomalla, ovat myös ihan kohta valmiit. Seuraaviksi isoiksi töiksi taidan aloittaa joko Roguen tai luumu-Ainon, kun nyt ensin löydän siihen mallin. Rogue taitaa voittaa, koska on ohuempi ja toivon vielä hyviä ja lämpimiä säitä.

9 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

huijuijui... oma reissu suomeen on edessa tasan kahden viikon paasta ja tuo lankaparatiisi joka laukuistasi purkautui saa omatkin napit ihan syyhyamaan. Jatitko sie yhtaan lankaa Suomenniemelle?? :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa lukea taas postauksiasi. Ja lankojen etsijänä olet mainio. En minä tuollaisia aarteita löydä, vaikka hakemalla hakisin.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno saalis lankaa ;-)

Meeri kirjoitti...

Kyllä nuo pussilangat on yleensä olleet ihan samaa laatua kuin kerittykin, niissä on tullut mahdollisesti lankakatkoksia tai kerä on muuten vaan sotkeentunut koneessa. Tai on jäänyt vajaaksi tai... :)

Siniset Silmukat kirjoitti...

Mahtavat lankalöydöt!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Hyvä tuuri oli sulla tosiaan Korialla! Itse en ole pitkään aikaan sieltä mitään saanut, pussilankoja yksi, kaksi pussia ollut myymälässä niiden isojen korien pohjalla. Minäkään en ostele noita normaalihintaisia lankoja, vaan bongailen tarjouksia Korian pussilankojen lisäksi. Toi Palma on tosi lämmintä lankaa. Olen tehnyt siitä itselleni sellaisen polvipituisen ison takin, johon voin kääriytyä, jos kylmii.

Anonyymi kirjoitti...

Huh, huh mikä satsi! Itselläni menisi varmaan useampi vuosi moisen kasan selvittämiseen neuleiksi. No, ajan kanssa varmaan nähdään mitä niistä tuli.

Anonyymi kirjoitti...

täällähän on lankaa pilvin pimein ;)

Stricker kirjoitti...

Tuulia: kyllä jätin lankoja sullekin ja monessa blogissa on löydetty vasta nyt marketeistakin taas niitä tarjouslankoja, joten ei kun shoppaamaan :-)

Anonyymi: kiva, jos joku lukee meikäläisenkin puutaheinää mielellään :-). Joo, kyllä mä olen langoissa ja kaikessa muussakin shoppailussani aikamoinen sulovilen ja etsin ja löydänkin niitä halpoja juttuja. Täällä on onneksi tämä kirpputoreilu tosi mahtavaa ja sieltä löytyy myös usein lankoja ja ebay on tietty ihan numero 1. Tosi harvoin tulee ostettua mitään normaalihintaista ja miksi ostaakkan, kun halvemmallakin saa ja aikaa on.

Johanna: kiitos tiedosta, kyllä mä sitä ajattelinkin. Kyllä tuossa Ainossa ainakin näkyi paksuudessakin olevan eroa, mutta hintakin oli sitten sen verran edullinen, etten kyllä sitä sure ... ainakaan vielä langan ollessa pussissa eikä puikoissa. Saatte sitten syyttää mua itseäni, kun kiroan lankaa kutoessa :-).

Lankakomero: juu, onneksi oli edes pussilankoja, kun olin jo melkein epätoivoinen markettien lankatarjousten puutteesta.

Karoliina: en kyllä varmasti saa kaikkia noita lankoja neuleiksi tänä talvena, mutta tuleehan niitä uusiakin vuosia. Ja ei kai niitä lankoja voi koskaan olla varastossa liikaa :-)?!?