tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Kool4 osa 2

Tässä siis se luvattu loppusatsi viimeviikkoisesta värjäilystä. Väreinä edelleen pääsiäismunavärejä ja Kool Aidia, mutta uutuutena mukana myös ikivanha Dylonin musta nappi. Tarkoituksena oli värjätä puuvillaista kartiolankaa ja tietenkin vähän sukkalankojakin. Dylonilla värjääminen oli kamalaa sotkua ja mietin kyllä kaksi kertaa, ennen kuin seuraavan kerran homman ryhdyn. Värjäsin isossa kattilassa ja laitoin aina pätkän lankaa sinne kiehumaan. Väriä lähti aivan mielettömästi myös pesuveteen, joka tietenkin oli tyhmä juttu, koska se värjäsi sitten lankaa muualtakin kuin oli tarkoitus :-(. Puuvillavyyhdit heitin vielä varmuuden vuoksi koneeseenkin ja annoin niille oikein kunnon linkouskäsittelynkin ... joo, voitte arvata, että olivat aikamoisessa solmussa ja keriminen oli hidasta. Onneksi on vyyhdinpidin ja kerimislaite. No, ehkä noista vielä jotain saa aikaiseksi, vaikkei niistä nyt ihan sitä tullut kuin suunnittelin.Tässä langat vyyhdeillä. Oikealla puuvillaiset musta-beiget ja valko-pinkit. Noista valko-pinkeistä langoista piti tulla oikeastana toisesta päästään vaalen vihreät, mutta väri häipyi pesusoodakäsittelystä huolimatta kokonaan! Huomasin kyllä myöhemmin, että oli käyttänyt värjäämiseen pääsiäismunavärejä enkä aikomaani Kool Aidia. Kokeilen tehdä langoista jonkun topin ja jos väri on liian hailakka, värjään valmiin neuleen.Langat kerillä samassa järjestyksessä kuin vyyhdeillä.Langat kerillä ja värit paremmin näkyvillä. Tuo musta-beige-puuvillalanka on mielenkiintoinen ja kiva kokeilla, millaista jälkeä siitä tulee. Mietin tehdä siitä joko jotain toppia tai laukkua.

Keskeneräiset työt edistyvät ja jämälankaneule on aika pian valmis. Hihoista tuli kyllä aika tiukat, koska puuvilla ei anna periksi yhtään, joten saatan tehdä ne vielä uudestaan. Neuletta on tosi kivaa tehdä ja minäkin taidan aloittaa samalla Ullan ohjeella vielä toisenkin neuleen. Tänään alkoi kyllä kesäleskeyskin ja poitsukin on sopivasta vähän kipeänä, joten ehkä yritän saada aikaiseksi jotain pitsistä tai muuten kuviollista, kun ei tule yksin katseltua elokuvia projektorilla. Onneksi digilaitteen kovalevyllä on pari leffaa ja kaksi osaa ER:ää iltojen iloksi. Ohjeita kyllä riittää, ja tänäkin aamuna printtailin taas ison pinon uusia mukavia ohjeita, joita olisi kiva tehdä. Ja eikös se uusi kesä-Ullakin tule lähiaikoina!

3 kommenttia:

Sia kirjoitti...

Ihanaa tuo puna-harmaa =DDD Aika herkkuja olet värjäillyt!

PirkkoK kirjoitti...

Mulla ei toimi sähköposti tänään jonkun huoltokatkon vuoksi, joten laitanpa pikaviestin tätä kautta. Langat tulivat tänään, suurkiitos!!! Ihania olivat, ja vielä puikkojakin kaupan päälle! Regia päätyy luultavasti äidille joululahjasukiksi, Fortissimasta teen ehkä sukat ihan itselle ja luulenpa että itsevärjättykin päätyy sukiksi- nuorimmalle kummitytölle, kolmikuiselle Aunelle.

Mukavaa kesää sinulle ja perheellesi!

PirkkoK kirjoitti...

Äh, siis opal, eikä regia...