sunnuntaina, kesäkuuta 25, 2006

Väsynyttä valmista

Kiitos ihan ensiksi edellisen postauksen jämälankatopista saamieni kehujen takia! Olen itsekkin oikein tyytyväinen puseroon, eikä se käytössäkään tunnu liian kirjavalta. Olen aivan ihmeissäni, että koko ajan tulee uusia tilaajia Blogilistan kautta, vaikka blogi on aivan taivasalla ja päivtyksiä tulee mielettömän harvoin!

Kesäleskeyttä on takana 2,5 viikkoa ja ensi viikon puolessa välissä se onneksi päättyy. On ollut rankkaa ja väsymys on tosi kova :-(. Olen jostain syystä nukkunut tosi huonosti ja univelat alkavat olla aikamoiset :-(. Monta päivää on mennyt kuin sumussa, kun ei oikein meinaa päästä hereille ollenkaan, mutta päiväunia en saa kuitenkaan nukuttua. Pienen uhmailijan kanssa olen jaksanut, kun ollaan oltu tosi paljon liikenteessä enkä ole tehnyt mitään muuta kuin pakollisen kotona, shoppailtu ja kävelty parin tunnin lenkkejä metsässä minä jalkaisin työntäen rattaita ja poika puolet ajasta kävelypyörällä ajaen ja puolet kyydissä eväitä syöden. Muutenkin ollaan yritetty olla paljon menossa, niin ei ole aikaa niin paljon kiukutella. Tänään oltiin taas kirppiksellä ja olipas taas hankala reissu :-(. Joka paikassa oli ilmapalloja myynnissä, karusellejä ja muita houkutuksia, ja kun niitä ei saanut tai niihin päässyt, oli huuto kamala. Lopuksi mentiin kyllä vielä leikkipuistoon ja se vähän helpotti, mutta sieltäkin poistuttiin hiestä läpimärkinä ja huudon kera :-(. Ah tätä ihanaa uhmaikää!

Valmistuneita töitä on tasan kaksi kappaletta.Sneakersukat nro.20
Koko: 39
Malli: perus tavallisella lappukantapäällä
Lanka: itsekoolattu Sportwolle ja joku Onlinen hapsulanka
Puikot: tutut a turvalliset 2,5Minäkin innostuin Salomonin solmuista, mutta ei ole ehkä oikein mun hommaa. Lanka oli jotain ikivanhaa suomalaista pörrölankaa. Alussa tein liian pieniä solmuja ja koko isoni tehdessä. Toivottavasti saaja kuitenkin saa edes vähän iloa kalaverkostaan.Tässä sitten tämän päivän kirppiksen saalis ja sillä on 19 kaveriakin. On puuvillaista, mutta ilman vyötteitä, joten tarkempia tietoja voi vain arvailla. Ja hintaa koko satsille eli kilolle tuli kokonaiset 3 juuroa! Tästä tulee ensinnäkin Ullan ylösalaisinohjeella pusero ja varmaan sen jälkeen vielä joku kiva kesätoppikin. Minä ostin hienot uudet pinkin kesäsandaalit ja niihin lanka sopi loistavasti. Ostin myös pinkit caprihousut, eli pinkkiä on ilmassa täälläkin suunnassa :-).

Muuten päivän ja koko kesänkin sana on Fußball ja sitä saakin tällä hetkellä riittävästi. Joka paikassa viuhuvat liput ja pelipaitoja on katukuvassa paljon. Meillä ei olla asian takia muuta hötkyilty kuin että pojalla on käsivarsissaan jalkapalloaiheisia "tatuointeja", jotka tulivat jonkun ruokapaketin kylkiäisinä. Ja kyllä minä olen kaikki Saksan pelit katsonut ja jännännyt ja joitain muitakin ainakin toisella silmällä, jos ei mitään muuta järkevää ole töllöstä tullut. Kutonut ja virkannut olen tosi vähän, kun ranne meinaa taas ärsyyntyä moisista hommista ja iltaisinkin on tosi kuuma. Olen myös yrittänyt urheilla ja tehdä lihasliikkeitä töllön ääressä ja siinä en kyllä ole vielä osannut samalla tehdä käsitöitä :-). Väsymys myös meinaa jotenkin häiritä käsitöitä niin, ette yksinkertaisesti jaksa muuta kuin maata ja tuijottaa töllöä ... ja nukkumaanhan ei voi mennä aikaisin, kun kerrankin on rauhaa pikkuherhiläseltä!

Muutto lähestyy ja saattaakin olla, että seuraavan reilun kuukauden aikana en kerkiä paljoa päivittelemään. Ehkä kuitenkin vielä kerkiän esittelemään seuraavat valmistuvat työt ennen tietokoneen pakkaamista. Luvassa on ainakin kesähattu ja Modan kesätoppi.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kadehdin aina noita sinun kirppislöytöjä, taaskin ihanaa lankaa olet löytänyt!

Lankakomero kirjoitti...

Toi äskeinen olin siis minä.

Stricker kirjoitti...

lankakomero: joo, nyt viimeisen vuoden aikana on kyllä tullut tehtyä aika megalomaanisia kirppislöytöjä, mutta kohta sekin puoli varmaan vähän rauhoittuu, kun muutetaan täältä suurkaupunkien ja sen myötä megakirpputorien keskeltä enemmän maalle. No eiköhän sieltäkin jonkinlaisia kirppiksiä löydy ja on anoppi ainakin jonkin verran löytänyt lankaa mulle uudelta suunnaltakin. Mäkin olen kyllä jo oppinut sen, ettei kaikkea lankaa tarvitse ostaa, koska varastot pursuavat jo ennestäänkin, mutta parhaimmat langat ostan tietenkin aina.

AnneV kirjoitti...

Mää en kans käsitä, että Saksan kirppareilla on niin paljon lankaa myynnissä, kun täällä rajan toisella puolen ei ole oikeastaan mitään. Koskaan. Ikinä.

Meidän kunnassa oli eilen jättiläiskirpputori; yks pääväylä kokonaan suljettu ja siinä sitten myyntipaikkoja varmaan reilun kilometrin matkalla. Löysin lankaa kolmelta kojulta: sateessa täysin kastuneita villalankoja (juu en ota kotioni haisemaan), akryylisia väri-ilotteluja ehkä kahdeksan kerää ja sitten vielä kolme kerää sekalaisia jutskia.

Sen sijaan löysin ison nivaskan hyväkuntoisia suomalaisia postikortteja, jotka oli ilmeisesti ostettu Suomesta matkamuistoiksi. Kääntöpuolella luki aina kuukausi ja vuosi, eli 1970-73 joku belgiperhe oli vissiin ajellut ristiin rastiin Suomea. Sodankylä, Kittilä, Rovaniemi, Kemi, Lappeenranta, Savonlinna, Askaisten kartano, Pori... ai että oli nostalgisia kuvia.

Stricker kirjoitti...

annev: nämä Ruhrin alueen kirppikset kyllä tuntuvat olevan lankojen suhteen todellisia kultakaivoksia ja varsinkin yksi meidän suosikki on sellainen megakirppis, ettei sellaista olla nähty missään, vaikka ollaankin kirppiksiä kierrelty useassa paikassa, ja sieltä olen parhaimmat lankalöytönikin tehnyt. Myös monet "Innenstadt"-kirppikset ovat lankojen suhteen ja muutenkin tosi hyviä, mutta niitä on yleensä vain maksimissaan kerran tai kaksi vuodessa per kaupunki tai kylä.
Postikorttilöytö oli hauska :-).