torstaina, helmikuuta 15, 2007

Kamera saapui

Joo, kamera oli itseasiassa saapunut jo eilen illalla myöhään, mutta huomasin vasta juuri äsken, että tuossahan se on töllöttänyt pöydällä koko päivän minua. Ja sainpas kiinni päivän viimeiset auringonsäteet kuviin.


Bolerojakku
Ohje: Novita syksy 2006 malli 26
Lanka: Isoveli
Puikot: 5,5

Oikein kiva malli ja varmaan ihan pidettäväkin. On juuri sopivasti boleromainen, mutta kuitenkin riittävän pitkä ja suuri, että sitä voi pitää ei-niin-mallivartalollakin. Isoveli on lankana tosi kivaa ja koska se on paksua, työt valmistuvat mukavan nopeasti.

Verkkohuivi

Ohje: Novita talvi 2006 malli 1

Lanka: Isoveli

Virkkuukoukku: bambuisen virkkuukoukun numero 5,5 ensiesiintyminen ja kyllä oli hyvä virkata

Verkkohuiveja on nähty neuleblogeissa viime vuosina tosi paljon, mutta tämä on minun ensimmäiseni. Halusin tehdä lämpimän huivin kotikäyttöön ja juuri sellainen siitä tulikin. Ja virkkaaminen oli pitkästä aikaa oikein mukavaa vaihtelua, eikä käsikään kiukutellut, kun muistin vaihdella kutomisen ja virkkaamisen välillä. Ja ei muuten ole viimeinen verkkohuivi :-)


Tiramisu-pipo

Ohje: oma sävellys

Lanka: Lana Grossa Basics Tiramisu

Virkkuukoukku: 5,5

Poika on valitellut minun kutomieni pipojen kutittavan (mutta käyttää niitä kuitenkin, kun ne ovat niin hienoja :-) ), joten menin ennen joulua lankakauppaan ja valitsin pehmeimmän langan pipoa varten. Lanka on hyvin palmamaista, mutta kuitenkin napakampaa. Ihan hauska piposta tuli, vaikka näyttääkin pojan päässä vähän huvittavalta ja karvalakkimaiselta. Onneksi 3,5-vuotias tykkää eikä ole vielä kovin vaikea puettava.

Tässä olisi sitten muille neulojille pähkinä purtavaksi: tahtoisin tehdä tästä ihanasta langasta jonkun ilmavan huivin tai kaulaliinan. Lankaa on kaksi kerää eli 120 metriä ja puikkosuositus on 7. Novitan lenkkihuivi tai spiraalihuivi voisi tulla muuten kyseeseen, mutta haluan käyttää koko langan, ja nuo mallit kudotaan poikittain, jolloin langanmenekkiä on vaikea arvioida. Olisiko ideoita? Sain jo Neulontalistalta hyvän vinkin kutoa helppoa pitsimallia, ja sen teenkin, jos en mitään muuta keksi, mutta jotenkin langasta voisi tehdä jonkun vieläkin ilmavamman.

Puikoilla Tuulian boleropaita, jonka kanssa en osaa laskea silmukoita ollenkaan oikein :-(. Mutta kudon kuitenkin loppuun ja sovellan sitten omiani. Iso pelko vaan on, ettei valittu lanka riitä, ja olenkin jo miettinyt suunnitelma B:tä ja jatkamista kaksivärisenä. Mutta katsellaan, kohta pääsen punnitsemaan yksittäisiä osia ja laskeskelemaan, riittääkö vai ei.

Muita puikoilla olevia ovat kahdet tavalliset sukat ja suunnitelmissa on Ullan Greenday ,tosin minulle tulisi pinkday tuosta verkkohuivin langasta. Toista verkkohuivia myös suunnittelen ja parit nopeat huivitkin vielä voisi tehdä. Riittääköhän hamsterikuukausi :-)?

Ja Susannalle: kyllä esittelisin sitä kirjontapuolta, jos olisin jotain tehnyt. Viimeksi kirjoin simppeleitä laudeliinoja ennen joulua ja sen jälkeen kone on levännyt yhtä epäonnistunutta kuvaa lukuunottamatta. Eilen tein pientä korjausompelua pojan huomiseen seepra-karnevaaliasuun ja tänään ompelin vähän eteenpäin ennen joulua aloittamaani fleecepuseroa, mutta siinä kaikki. Mutta suunnitelmissa on alkaa ompelemaan ja kirjomaan enemmän, ideoita oikein pursuu ja vilisee päässä! Ja kankaita on enemmän kuin lehmille syöttää :-).

5 kommenttia:

pirre kirjoitti...

ihanainen tuo bolero...miltähän se näyttäs mun päällä ;O) (lähtee novita-lehtiä kaivelemaan)

Taiska kirjoitti...

Samaa tulin sanomaan, eli tosi kiva bolero! Mulla on nyt sininen kausi menossa ja voisin ajatella päälläni juuri tuollaisen sinisen boleron...

Niin ja jos pipot kutittaa, tee niihin vuori! Itse olen leikannut vaikka vanhasta t-paidasta kaistaleen ja ommellut sen "pannaksi" otsalle tai sitten neulonut sisälle vuorin vaikkapa ohuesta puuvillalangasta.

Stricker kirjoitti...

pirre: kiitos rakas ystävä! Näyttäis varmaan tosi hyvältä sun päällä! Kaivele vaan ohje esiin.

taiska: kiitos, mustakin väri on kiva, riittävän arkinen farkkujenkin kanssa, mutta mukavilla asusteilla saa siitimmänkin lookin aikaiseksi. Joo, vuorijuttua olen ajatellutkin, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi.

Lettu kirjoitti...

Tosi ihana bolero....laittoi minut miettimään, että joskohan pulleana ihmisenä tohtisi itelleenkin kokeilla tuollaista mallia !

Stricker kirjoitti...

lettu: kiitos kehuista! Minusta tämä malli on sen verran isompi ja pidempi kuin normaalit taikajakut ja bolerot, että uskon sen sopivan monelaisille vartaloille. Kannattaa vaan katsoa, että tekee riittävän ison koon.